Pengalaman manis/lawak/ngeri/seram/ waktu ride.

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Pengalaman manis/lawak/ngeri/seram/ waktu ride.

Post by fie on Fri 22 Jan - 18:09

salam. mod..(padam klu rasa xsesuai)
maaf klu tajuk ni tak berapa sesuai, cuma kadang2 kita boleh belajar dari pengalaman org lain sewaktu ride..


Last edited by fie on Sat 23 Jan - 9:40; edited 1 time in total

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengalaman manis/lawak/ngeri/seram/ waktu ride.

Post by fie on Fri 22 Jan - 18:21

pengalaman 1.

Hampir2 mengalami kemalangan ketika menunggang motosikal waktu itu 3pg..lokasi dirahsiakn, keadaan jln gelap, x la laju sangat waktu tu..tengah syok2 nanyi atas moto tiba2 terperanjat sebuah basikal roda tiga seperti beca berada ditengah2 jln. terkejut lalu cuba untuk mengelak beca tersebut hampir2 terbabas ke seberang jln...
terpikir gak ader lg ke org pakai beca zaman skrg ni.. kecuali kat melaka.
berhenti dn menoleh kebelakang...xde ape2 pun...ape lg caboottt..

p/s..jgn menunggang ketika mengantuk, terlalu lewat, dll yg mungkin boleh menyumbang kearah peningkatan kemalangan jln raya negara kita...ride safe bro....

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengalaman manis/lawak/ngeri/seram/ waktu ride.

Post by pian DR on Sat 23 Jan - 3:22

pengalaman nie berlaku semasa sy nk balik johor dr kedah....tempat kejadian diantara tapah ke rawang...xingat dekat mana, rase2 lepas ulu bernam sket...waktu kejadian dianggarkan sekitar jam 2-3ptg...cuaca sgt panas, jumlah kenderaan diatas jalan xbanyak sgt...mungkin disebabkan 3 lane...sy terlelap diatas motor sekejap...mase tersedar tu hanya Allah yg tahu berdegup jantung nie mcm nk luruh...tp alhamdulillah selamat, tiada apa yg berlaku...bukan sy xmau berenti dekat ulu bernam tp disebabkan sy mmg akan berhenti di rnr tertentu shj...

moral of story: kalo rase ngantuk tu rehat2 la dulu, xguna kejar masa ataupun nk cepat sampai kalo boleh membahayakan diri sendiri...

~itik pulang petang~

pian DR

Posts : 14
Join date : 19/01/2010
Age : 30
Location : kedah-kl-johor

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengalaman manis/lawak/ngeri/seram/ waktu ride.

Post by eddy 250 on Sat 23 Jan - 8:08

salam sume!!!

pengalam ni kwan saya yg alami..dia nk citer dia malu... Very Happy

semasa kami ride balik dari kameron hujan sangat lebat..kwan saya ni rasa nk terkencing tapi disebabkn seluar dia dh basah kuyup dek ujan..dgn selamba je dia kencing dlm seluar...mula2 saya x perasan tapi bila saya nmpak bdn dia ngigil2 baru saya tahu yg tu rupanye klimaks kencing heheh..
itulh saja citer kwan saya dari saya ..kalu nk tau sapa dia kwan saya tu sila pm sya k....sory tuan mod kalu citer ni x best foward je kt kwan saya k..tq sume..
pd kwan saya tu kalu dh kencing tu xyah lh ngigil2 ye kekek

eddy 250

Posts : 394
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengalaman manis/lawak/ngeri/seram/ waktu ride.

Post by nik7719 on Sun 24 Jan - 0:52

cite Tok Misai paling seram oooo.... Razz Razz

nik7719

Posts : 534
Join date : 20/01/2010
Age : 39
Location : Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengalaman manis/lawak/ngeri/seram/ waktu ride.

Post by eddy 250 on Sun 24 Jan - 6:38

nik7719 wrote:cite Tok Misai paling seram oooo.... Razz Razz

salam ...
hehehe ni citer ngeri lh....

eddy 250

Posts : 394
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengalaman manis/lawak/ngeri/seram/ waktu ride.

Post by jipjo71 on Mon 25 Jan - 11:07

gigil siot baca cita ni.....

jipjo71

Posts : 532
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pee Jay - Sg Buloh

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengalaman manis/lawak/ngeri/seram/ waktu ride.

Post by Chef Bob on Mon 25 Jan - 15:41

ride paling seram.....
bawa tong kiri kanan layan klawang
masa tu tok misai asyik overshoot jer... What a Face

Chef Bob

Posts : 492
Join date : 20/01/2010
Location : SUNGEI BISI-KAJANG-BENTONG

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Pengalaman manis/lawak/ngeri/seram/ waktu ride.

Post by fie on Mon 25 Jan - 17:01

huhuh..
chef to tu kire bagi stabel..

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengalaman manis/lawak/ngeri/seram/ waktu ride.

Post by furqaan on Mon 1 Feb - 9:17

Tok ... macam besa jumpa kawan tok tue ..... dia pakai moto mutantkan ...

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengalaman manis/lawak/ngeri/seram/ waktu ride.

Post by jimf on Tue 2 Feb - 14:44

ChefBob_DrBig wrote:ride paling seram.....
bawa tong kiri kanan layan klawang
masa tu tok misai asyik overshoot jer... What a Face

ride paling seram.....perghhhh...
mmg masa pegi klawang... dlm pagi yg hening tu dengar bunyi "tong".."tong"..."tong" berkali2...
macam2 dalam kepala masa tu...ingat enjin den nak runtuh...
ingat ada org asli main drum... ingat ada hantu bertengek kat belakang marah kan eden...

bila smpi jambatan, chef buka tong lalu kuarkan botol mineral...
hampehhhh... eden flw belakang chef tadi... bunyi tu rupanya....
seram siott....

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengalaman manis/lawak/ngeri/seram/ waktu ride.

Post by nawza on Fri 5 Feb - 0:10

nie ceter benar...tapi x seram..mod bleh pindahkan klau x best...

kejadian mase aku jadi weekend husband..tiap2 mggu balik mlako...! cermin moto den slalu terkulai..so paling senang aku kelepetkan terus...so mase on d way blik melaka dlm kelajuan ala..ala ajis bawak moto keris..dan mase tue aku duk lane tgh laa..dlam mase yg same cermin sisi aku dah kelepetkan..dan kelajuan yg samar2 utk memotong keta...aku main ghedah jer tanpa melihat cermin sisi yg telah dikelepetkan...tanpa aku sedari...ghupa2 kat blakang satu bee em dable U...tgh laju...perghhh aku sdar2 ghase cam dekat jer ngan bontot moto aku...dan keta tue cepat mengelakkk dan hampir kena divider tgh tue...nasib baik laa bee emm..klau keto lain dahhh slamat ler aku...!!!

~ moral --klau ghase cermin sisi tue longgar trus aje pegi ketatkan jgn dlengahkan...dan jgn sesekali kelepetkan cermin sisi ketika memandu di hiway..dan jgn lupa bagi signal di hiway jika ingin memotong...! ( klau kat trek bagi signal nak masuk pit x per..... Laughing )

nawza

Posts : 1670
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pdg Temu - Alor Gajah, Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengalaman manis/lawak/ngeri/seram/ waktu ride.

Post by nik7719 on Fri 5 Feb - 21:46

cite Tok Sedeng pun ngeri...

nik7719

Posts : 534
Join date : 20/01/2010
Age : 39
Location : Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengalaman manis/lawak/ngeri/seram/ waktu ride.

Post by Izzul on Mon 8 Feb - 19:22

saya dengar area pedas linggi arah utara tu berhantu. betol ke?? orang cakap ade iswara putih, saya bace kat MBC... ade sesape penah kene pape kat area tu. kalau tak silap KM401 kot

Izzul

Posts : 244
Join date : 20/01/2010
Age : 29
Location : Melaka - Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengalaman manis/lawak/ngeri/seram/ waktu ride.

Post by adambikers on Mon 8 Feb - 22:22

pengalaman saya yg paling ngeri masa balik kampung kat kelantan.. kat area raub tak silap, harimau melintas jalan, dari hutan sekali lompat dah sampai ke tengah jalan, sekali lagi lompat dah masuk hutan sebelah.. tapi masa tu ngan kete laa.. terus isap rokok dgn tgn mengigil..

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengalaman manis/lawak/ngeri/seram/ waktu ride.

Post by ManRoti on Mon 22 Feb - 13:50

Sebelum aku membuka bicara, aku ingin menyatakan bahawa cerita ini adalah kisah BENAR dan benar-benar telah berlaku kepada aku bulan lepas masa aku pegi ride sorang-sorang (ajak si Faris dia ke Api-api) untuk lepak ngan member aku di Nilai 1.

Leka bersembang kat Mamak di Nilai 1, jam dah menunjukkan around 1.00 pagi. Maksudnya masa untuk pulang ke rumah.

Nak balik Bandar Baru Bangi ade dua jalan satu ikut highway PLUS manakala satu lagi ikut jln meleper di Bangi lama. Satu jalan akan melalui tanah perkuburan lama dan satu lagi jalan highway PLUS.

Cuaca malam tuu gerimis hujan rintik-rintik. Nak balik ikut jalan highway ride sorang-sorang slow-slow kat highway bahaya pulak malam-malam ni. Aku mengambil keputusan untuk menggunakan jalan lama, manalah tahu ader mana-mana kereta aku boleh follow…

Alhamdulillah sampai kat simpang ke salak tinggi tuu ader 2-3 bijik kereta ikut jalan tuu... he..he..he... terang benderang dan lebih konfiden lah aku walaupun hari hujan gerimis. Tetapi sampai jer di simpang ke taman seroja kereta-kereta tersebut masuk simpang. Alamak tinggal aku sorang-sorang beb.... jalan kat depan aku gelap gelita dah ler kene lalu satu tanah perkuburan lama belah kanan jalan.

Aku berasa pelik jalan tersebut, amatlah lengang sekali selalunya ader 1-2 bijik kereta lalu-lalang. Aku sorang je yang ada kat jalan raya pada masa itu. Jaket aku dan glove dah basah dah...aku kesejokan sebab hujan. Camner Ehhh...kalau tunggu lagi basah aku ni... lalu aku beranikan diri... aku pun jalan jer lah... Lepas ambik selekoh kiri dan kanan. Aku tengok kat hadapan dah nak hampir melepasi tanah perkuburan.

Aku pun drop gear dan pulas minyak habis-habisan. Vrooooommmmm. Tetiba betul-betul nak masuk selekoh tanah perkuburan tersebut...", motor aku mula perlahan-lahan... Aku pulas minyak Brrrrrr...Brrrrr...Brrrr... dan senyap....Tetiba angin sejuk bertiup sepoi-sepoi bahasa... Alamak enjin motor mati dan tidak boleh dihidupkan. Aku pusing ”Stop Cock” dan tarik Clutch dan tekan switch starter... enjin crank ada tapi Dup....Dup...Dup...ajer bunyinya enjin tak hidup-hidup…jugak

Aku mula gelabah. Aku ambil HP dari dalam pouch nak call member yg lepak ngan aku tadi, Tet Tet Tet.... Low Battery dan terus offf.... Kali ini angin sejuk bertiup lagi... bunyi cengkerik dan katak di malam yang sunyi ni makin kuat... Tetiba bunti seakan-akan bunyi burung hantu ”Woouuuuhh....wooouuuuh.... wooouuuuh...” .
Ya Allah...apa lah nasib aku nih... apo nak jadi jadik lah... Terlalu takut pada waktu tersebut, hanya Tuhan yang tahu perasaanku. Macam-macam ayatul quran aku baca pada masa tu.

Nasib baik aku ader bawak lighter yg ader LED light...Aku bukak tutup tank cek minyak petrol. OK!... Bukak seat dan periksa wayar Rectifire... OK!... Bukak tank dan periksa wayar Plug... OK!... NTahlah... Akhirnya aku mengalah. Aku pasang balik semua tuu dan duduk atas motorku sambil jengket sikit-sikit tolak moto yg berat nih... Motorku jalan slow-slow sambil aku terus manjeling-jeling melihat tanah perkuburan tersebut. Kot-kot ada benda keluar ke. Aku dah nekad kalau ada benda dari situ aku konfirm aku tinggal moto dan cabut lari....

Aku semakin nervous, sebab langsung takda kereta ataupun motor pada malam tu, aku lihat jam 1.30pagi... hampir 20 minit dah terdampar di tepi kawsan kubur nie.... Arghhhh.... Tetiba aku lihat ada cahaya lampu samara-samar… dari celah-celah pokok disebalik selekoh…harapanku cerah semula…

Rupanya ada sebuah motor kapcai... lalu. Ianya di tunggangi oleh seorang Pak Aji yang bersarban putih… Aku buat2 muka kesian… Orang tu pun berhenti. Rasenye dia pun musykil coz takut aku nih pun bukan manusia kan... Ntah saper lah mamat tepi kubor nih tengah tolak moto terjengkel-jengkel malam-malam buta ni... Pak cik tuu berhenti belakang aku dan matikan enjin motor nya dan berjalan kearah aku.

"Apa hal nak?"... tanya Pak Cik yang bersarban tu menanyakan soalan kepadaku. "Motor rosak lah Pak Cik, ntah ape hal tak tahu plak"... Pak Cik tu periksa motor aku di hendap hendap ke celah dan ke bawah Fairing. Aku tengok mulut dia terkumat kamit macam tengan membaca sesuatu. ”Berapa Cc ni?...” tanya pak cik tuu...”Saya cakap 250cc aje... nak beli besar-besar tak cukup bajet... jadi ala kadar ajer lah...” balas ku. Kemudian pak Cik tuu bagitau ”Nampak cam semua OK je motor ni...cuba naik dan start". Aku naik atas moto dan tetiba dengan sekali start je, motor aku terus hidup...

Aku toleh belakang nak ucapkan terima kasih kat Pak Cik tuu... aku tengok kiri-kanan tak der sapa-sapa pun kat situ... Aku panggil ”Pak cik... pak cik...” tiada yg menyahut kecuali bunyian cengkerik dan katak... Rupanya aku sorang-sorang ajer.... Moto dah hidup apa lagi .. aku pun terus pecuttttt motor aku... macam-macam ayat Al-Quran aku baca di setiap lap aku ambik ... sampai lah ke Kg. Teras Jernang aku tengok orang masih ramai kat restoren tepi masjid tuu.. aku singgah untuk tenangkan fikiran dan minum kopi. Aku citer ngan budak waiter kat situ. Dia cakap memang kat tepi jalan tuu ader satu kubur yg dikatakan kubur lama yang dikatakan ader keramat menunggu disitu. Mungkin dia nak tolong aku kot...Seram bulu roma aku.

Tu je cerita seram aku.. Korang ada pengalaman yang sama?... Aku sampai hari ini kalau melalui Tanah Perkuburan tersebut, konfirm aku akan teringat cerita nihhh...

ManRoti

Posts : 89
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengalaman manis/lawak/ngeri/seram/ waktu ride.

Post by adambikers on Mon 22 Feb - 14:44

patut ko suh je pak aji tu setting trek ikut batin.. hehehe

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengalaman manis/lawak/ngeri/seram/ waktu ride.

Post by ManRoti on Mon 22 Feb - 15:33

Seramm wooo.... meremang bulu tengkuk aku masa taip benda ni... tuu pasal ler aku x brani ride sorang2... lagi pulak malam2...
Tapi masuk hutan jungle trekking naik Gunung Nuang sorang2 tak per pulak... sebab mmg dah tentu hutan... time berani berani time takut aku jadik takut...tgk time2 tertentu....

ManRoti

Posts : 89
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengalaman manis/lawak/ngeri/seram/ waktu ride.

Post by sweety on Fri 19 Mar - 17:21

pengalaman paling manis dan bermakna sweet adalah bila pertama kali ride motor zzr nie pi naik awana.. itupun enjin dok mati berulangkali masa nk star nek bukit Very Happy Embarassed

ps: sebelum nie tak reti ride motor yg ada clutch Embarassed

sweety

Posts : 17
Join date : 17/03/2010
Location : kota damansara - KL

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengalaman manis/lawak/ngeri/seram/ waktu ride.

Post by adambikers on Fri 19 Mar - 21:56

sweety wrote:pengalaman paling manis dan bermakna sweet adalah bila pertama kali ride motor zzr nie pi naik awana.. itupun enjin dok mati berulangkali masa nk star nek bukit Very Happy Embarassed

ps: sebelum nie tak reti ride motor yg ada clutch Embarassed

sweet nyerrrr....

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengalaman manis/lawak/ngeri/seram/ waktu ride.

Post by fie on Sat 20 Mar - 11:54

sweety wrote:pengalaman paling manis dan bermakna sweet adalah bila pertama kali ride motor zzr nie pi naik awana.. itupun enjin dok mati berulangkali masa nk star nek bukit Very Happy Embarassed

ps: sebelum nie tak reti ride motor yg ada clutch Embarassed

sweety i sebelum ni nak basikal je lg xreti naik muto yg ader clutch...

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengalaman manis/lawak/ngeri/seram/ waktu ride.

Post by fie on Sat 20 Mar - 12:51

ingat masa belajo naik muto clucth masa darjah 6...
naik muto vespa...
heheheh vrommmm..

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengalaman manis/lawak/ngeri/seram/ waktu ride.

Post by darkriezzr on Mon 22 Mar - 16:58

teman pun nk gak kongsi citer tp adela lawak sket bg teman ngan bini teman...
mase tu takde anak lg so slalu ar kuar gi jejalan ngan bini bawak moto je...ade satu haritu ondeway balik dari ronda²...berselisih dgn satu konvoi bikers....tp lepas je team konvoi tu, ade satu moto Ekalilima folow blakang...time tu meter teman dah 120km...nengok lain mcm jer...teman press minyak lg 140km...moto tu folow gak...ingat dia naik tes moto dia leh gi brape kot...org ghumah lak suruh laju lg...ape lg teman pulas le minyak lg smpai 160km...moto Ekalilima tu tetap folow lg...apehalnye..mungkin dia nk bgtau moto teman ade problem kot..teman slow la balik....smpai je mamat tu kat sebelah teman dia bgtau "enche...enceh suda salah jalan, tadi saya nampak ade banyak moto suda pegi blakang...."
teman ngan bini teman punya la tahan gelak....teman bgtau kat dia yg kami tak folow konvoi tu...agaknye dia malu kot..trus blah...
ape² hal pun tq la pada mamat tu...

darkriezzr

Posts : 72
Join date : 18/03/2010
Age : 35
Location : Kampar

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengalaman manis/lawak/ngeri/seram/ waktu ride.

Post by ni_juan82 on Wed 24 Mar - 1:03

seram tol cite man roti nih ...

tak buleh tido dibuek nye..

ni_juan82

Posts : 650
Join date : 20/03/2010
Age : 34
Location : PANTAI DALAM / WANGSA MAJU KL - MELAKA

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengalaman manis/lawak/ngeri/seram/ waktu ride.

Post by kudud on Wed 24 Mar - 9:22

en dakie punye citer pun seram dak lol!

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Pengalaman manis/lawak/ngeri/seram/ waktu ride.

Post by Sponsored content Today at 17:37


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum