Borak V3 - 22hb Jan 2010 - Beris Ride Updates

Page 16 of 16 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16

View previous topic View next topic Go down

Re: Borak V3 - 22hb Jan 2010 - Beris Ride Updates

Post by afaris06 on Mon 25 Jan - 9:59

salam pagi zzrianz...

afaris06

Posts : 548
Join date : 20/01/2010
Age : 25
Location : Bangi-PJ-Api-api

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V3 - 22hb Jan 2010 - Beris Ride Updates

Post by Raziskov on Mon 25 Jan - 9:59

mat zzr wrote:salam pagi warga zzr..

laju betul forem ni...tak terkejar aku nak baca...

aik..dah pakai motor beso pun takkan la tertinggal lagi... [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
mmg kena warning letter aku la pasni... Very Happy

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V3 - 22hb Jan 2010 - Beris Ride Updates

Post by kamalia on Mon 25 Jan - 10:00

mat zzr wrote:salam pagi warga zzr..

laju betul forem ni...tak terkejar aku nak baca...

Abg Mat,
zzrianz ni klu kejar mmg tak dpt.
tunggu je, derang akan berenti gak.

(sesat, kencing, oberit)

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V3 - 22hb Jan 2010 - Beris Ride Updates

Post by wares on Mon 25 Jan - 10:04

salam pagi...
nak borak aper pagi ni???

p/s : ptg ni muto aku akan dimasukkan ke sepital puchong setelah lebih 2 bulan tak jalan...bukan stater relay ngan junction box prob....huhuhu...

GWS my 2nd wife.... Sad (terbang lagi duit...)

wares

Posts : 17
Join date : 21/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V3 - 22hb Jan 2010 - Beris Ride Updates

Post by kamalia on Mon 25 Jan - 10:08

hi-wayMAN wrote:
ko up la gambo dia kat sini mal...cemana rupa dia...baru la org berahi nak beli....maklum je le...manusia ni mudah menilai dari visual berbanding tulisan....dalam dia banyak poket ke?

klu dah letak gmbr, harga naik sikit.
mcm beli umah ..

[You must be registered and logged in to see this image.]

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V3 - 22hb Jan 2010 - Beris Ride Updates

Post by afaris06 on Mon 25 Jan - 10:18

wares wrote:salam pagi...
nak borak aper pagi ni???

p/s : ptg ni muto aku akan dimasukkan ke sepital puchong setelah lebih 2 bulan tak jalan...bukan stater relay ngan junction box prob....huhuhu...

GWS my 2nd wife.... Sad (terbang lagi duit...)
apo masalah eh wares??? patut la den tggu ko, x muncul2 kek bangi...

afaris06

Posts : 548
Join date : 20/01/2010
Age : 25
Location : Bangi-PJ-Api-api

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V3 - 22hb Jan 2010 - Beris Ride Updates

Post by ariff908 on Mon 25 Jan - 10:19

smlm aku pasang fuel filter kat fuel pipe...pagi ni bawak ok..tp bila start tarik dia mcm minyak tak sampai plak...tak smooth..kenapa yer?ade sesapa bisa membantu? aku dah cek mmg tak de pipe yg terkepit perlu ke aku naikkan timing? then kot kita isi coolant berlebihan adakah akan menyebabkan oberhit? (aku dah post kat workshop punya folder)

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V3 - 22hb Jan 2010 - Beris Ride Updates

Post by ariff908 on Mon 25 Jan - 10:22

wares wrote:salam pagi...
nak borak aper pagi ni???

p/s : ptg ni muto aku akan dimasukkan ke sepital puchong setelah lebih 2 bulan tak jalan...bukan stater relay ngan junction box prob....huhuhu...

GWS my 2nd wife.... Sad (terbang lagi duit...)

hospital mana kat puchong tu?Bikerz ke zaidi?last week aku ade tgk moto ijau mcm ko sebijik kat bikerz tgh repair..moto ko ke tu?

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V3 - 22hb Jan 2010 - Beris Ride Updates

Post by wares on Mon 25 Jan - 10:25

doc zaidi dah kompom kan bukan stater ngan box tu yg prob...
untuk rawatan lanjut kene masuk wad bedah la... Crying or Very sad
sorry, luper nak bg tau...sifu sham pun luper gak nak inpom...

ariff, ko isi coolant berlebihan? coolant memey kene isik full..sampai kuar dari cap pun tak per...(kalau tak salah aku la...pasal aku buat mcm tu la kalu serbis...)

timing tak membantu kot....timing untuk idel jer rasanya...

wares

Posts : 17
Join date : 21/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V3 - 22hb Jan 2010 - Beris Ride Updates

Post by wares on Mon 25 Jan - 10:27

bukan bikerz...kat zaidi lah...
dulu stater moto prob...tak tau la kalau dier sakit balik... Crying or Very sad

wares

Posts : 17
Join date : 21/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V3 - 22hb Jan 2010 - Beris Ride Updates

Post by ariff908 on Mon 25 Jan - 10:43

wares wrote:doc zaidi dah kompom kan bukan stater ngan box tu yg prob...
untuk rawatan lanjut kene masuk wad bedah la... Crying or Very sad
sorry, luper nak bg tau...sifu sham pun luper gak nak inpom...

ariff, ko isi coolant berlebihan? coolant memey kene isik full..sampai kuar dari cap pun tak per...(kalau tak salah aku la...pasal aku buat mcm tu la kalu serbis...)

timing tak membantu kot....timing untuk idel jer rasanya...

ye ke?sbb pagi ni tetiba je coolant dlm reserve tank tu menggelegak mcm nak masak telur...and coolant ade kluar skit...cam sebelumnya aku isi ikut level full dia xde oberhit...yg kat dlm radiator tu mmg la aku isik full tak hingat...cuma kat dlm reserve tank tu la aku isi lebih..

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V3 - 22hb Jan 2010 - Beris Ride Updates

Post by hi-wayMAN on Mon 25 Jan - 10:48

ariff908 wrote:


ye ke?sbb pagi ni tetiba je coolant dlm reserve tank tu menggelegak mcm nak masak telur...and coolant ade kluar skit...cam sebelumnya aku isi ikut level full dia xde oberhit...yg kat dlm radiator tu mmg la aku isik full tak hingat...cuma kat dlm reserve tank tu la aku isi lebih..

ikut pengetahuan aku yg cetek ni, reserve tank tu kena isi ikut level yg ditetapkan...kalu isi lebih, walaupun muto x de problem, dia akan klua lalu paip lelehan tu...so kalu temperature muto ok, x jadi masalah la rasanya...

nota tangan: aku time memula pakai muto reput ni dulu cenggitu gak...isi selagi bole...rupanya kena isi ikut penanda aras reserve tank tu....padan la setiap kali brenti, muto kencing ijo... What a Face

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V3 - 22hb Jan 2010 - Beris Ride Updates

Post by furqaan on Mon 25 Jan - 10:50

adambikers wrote:incik fur,
saya nak brek lever belakang tu..
kasik pm brapa duit..

Yg mana satu ekkkk ... pm harga anda ...

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V3 - 22hb Jan 2010 - Beris Ride Updates

Post by furqaan on Mon 25 Jan - 10:52

jefnoka1 wrote:uncle creepot utara... Den nak junction box tu... Pm me best free price Smile


Pm teman hanrga anda ...pandai mengayat dapat free ...

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V3 - 22hb Jan 2010 - Beris Ride Updates

Post by furqaan on Mon 25 Jan - 10:53

fie wrote:uncle fur saya nak side miror kiri tu..
pm best price
mai amik kat SP nanti ...

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V3 - 22hb Jan 2010 - Beris Ride Updates

Post by jipjo71 on Mon 25 Jan - 10:54

tuman......lu crik kat sini KORE [You must be registered and logged in to see this link.]

jipjo71

Posts : 532
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pee Jay - Sg Buloh

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V3 - 22hb Jan 2010 - Beris Ride Updates

Post by hi-wayMAN on Mon 25 Jan - 11:00

jipjo71 wrote:tuman......lu crik kat sini KORE [You must be registered and logged in to see this link.]

perghhh!!!! affraid

mantoppp ar joe....
ni gatal nak kosongkan poket nih....grrrrr What a Face

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V3 - 22hb Jan 2010 - Beris Ride Updates

Post by putra_rider on Mon 25 Jan - 11:06

salam to all!!!

yuuuhuuu!!! spam dari opis baru!!

aku dah print 2 logo zzrianzoldskool..
nanti bila senang aku bwk gi tts.

putra_rider

Posts : 40
Join date : 20/01/2010
Age : 37
Location : putrajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V3 - 22hb Jan 2010 - Beris Ride Updates

Post by kamalia on Mon 25 Jan - 11:07

hi-wayMAN wrote:
jipjo71 wrote:tuman......lu crik kat sini KORE [You must be registered and logged in to see this link.]

perghhh!!!! affraid

mantoppp ar joe....
ni gatal nak kosongkan poket nih....grrrrr What a Face

sabar2!! bawak ngucap.
duit pocbeg tak bayar lagi weh..

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V3 - 22hb Jan 2010 - Beris Ride Updates

Post by furqaan on Mon 25 Jan - 11:08

Kang telajak perahu lak nie

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V3 - 22hb Jan 2010 - Beris Ride Updates

Post by furqaan on Mon 25 Jan - 11:10

Alhamdulillah ... moto teman telah selamat diijab kabulkan ... sedey gak nengok owner baru tungging bawak balik ... trimas Big Bro

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V3 - 22hb Jan 2010 - Beris Ride Updates

Post by jipjo71 on Mon 25 Jan - 11:13

furqaan wrote:Alhamdulillah ... moto teman telah selamat diijab kabulkan ... sedey gak nengok owner baru tungging bawak balik ... trimas Big Bro

posting gan age same je....

jipjo71

Posts : 532
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pee Jay - Sg Buloh

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V3 - 22hb Jan 2010 - Beris Ride Updates

Post by kamalia on Mon 25 Jan - 11:15

muda lagi abg furq ngan abg jo ni.

terlajak kang weh.. jom bambos..!!!
terpancot dlm nanti..!!!

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V3 - 22hb Jan 2010 - Beris Ride Updates

Post by hi-wayMAN on Mon 25 Jan - 11:16

kamalia wrote:
hi-wayMAN wrote:
jipjo71 wrote:tuman......lu crik kat sini KORE [You must be registered and logged in to see this link.]

perghhh!!!! affraid

mantoppp ar joe....
ni gatal nak kosongkan poket nih....grrrrr What a Face

sabar2!! bawak ngucap.
duit pocbeg tak bayar lagi weh..

AUWWW...AUWWW...WOOOOOO!!!....!!ARFFFF!!!ARRFFFF!!!! lol!

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V3 - 22hb Jan 2010 - Beris Ride Updates

Post by jefnoka1 on Mon 25 Jan - 11:18

pindah woiiii

[You must be registered and logged in to see this link.]

________________________________________________________________________________________
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
murid Kerajaan 7 petala langit, Lastmen konvoi, Ahli Lembaga Pengarah Jambu Air Holdings, pemilik muto reput

jefnoka1

Posts : 1170
Join date : 19/01/2010
Age : 50
Location : Kota Damansara - DENmark - DresDEN Germany

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V3 - 22hb Jan 2010 - Beris Ride Updates

Post by Sponsored content Today at 9:56


Sponsored content


Back to top Go down

Page 16 of 16 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum