Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Page 2 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by ManCaL on Wed 9 Feb - 9:46

Raziskov wrote:Atenye bila deme nak bawak brg ni?
teman tak kisah bila2 pun....Very Happy

sekian

fuhhh... mentang2 mike dh nikah dgn org perak dh pandai ye lohrat perak...kihkih..

ok..time TTS ni teman bawak..

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by tenukz on Wed 9 Feb - 21:21

ManCAL wrote:
tenukz wrote:Man...ada lagi ker brg nih....

ado lagi..nk try pakai ke?

klu nak pakai saiz apa yg muat....nak pakai mcm mana? klu saiz xl ade ke....mcm mana ni...aku tak leh dtg tts mlm nih....

tenukz

Posts : 445
Join date : 24/01/2010
Age : 22
Location : Melaka - Bkt Jalil

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by ManCaL on Thu 10 Feb - 11:43

selagi battery tu berkuasa 12V xder masalah tuk battery bersaiz bsr x kira tuk battery moto ke batteri keta ke. Kalu nak guna untuk charge battery keta pun boleh tapi mkn masa lama la nk charge masuk..

p/s: aku pun xdtg TTS mlm tadi..ehehehe


Last edited by ManCaL on Thu 23 Feb - 11:16; edited 1 time in total

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by mat zzr on Thu 10 Feb - 11:47

ManCAL wrote:selagi battery tu berkuasa 12V xder masalah tuk battery bersaiz bsr tapi hanya tuk battery moto aje lr..kalu guna pakai battery keta berbulan pulak nk penuh kalu di chage..

p/s: aku pun xdtg TTS mlm tadi..ehehehe


bateri kereta pun boleh dicharge dlm masa 12 jam dgn charger kecik...periksa berapa amphere untuk bateri kereta...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by awestol on Thu 10 Feb - 18:34

salam semua.......
aku charge bateri kereta ok je.......betul kata mat zzr,kena charge lama untuk beteri kereta-pasal bateri kereta lebih besar dari bateri motor dan AmpHrs dia tinggi.
salam

awestol

Posts : 416
Join date : 21/01/2010
Age : 41
Location : penang-kelate soon

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by ManCaL on Thu 10 Feb - 23:57

awestol wrote:salam semua.......
aku charge bateri kereta ok je.......betul kata mat zzr,kena charge lama untuk beteri kereta-pasal bateri kereta lebih besar dari bateri motor dan AmpHrs dia tinggi.
salam

Tenkiu abe awestol..yg telah beri sedikit testimoni alat pengecas tersebut..

(Fakta): Abe Awestol adalah pelangan pertama Den yg boli Embarassed


Last edited by ManCAL on Fri 11 Feb - 7:39; edited 1 time in total

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by ni_juan82 on Fri 11 Feb - 0:06

man....aku pun nak satu....cash n carry jaaa...bila nak bawak kasik tau aahhh

ni_juan82

Posts : 650
Join date : 20/03/2010
Age : 34
Location : PANTAI DALAM / WANGSA MAJU KL - MELAKA

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by ManCaL on Fri 11 Feb - 7:37

ni_juan82 wrote:man....aku pun nak satu....cash n carry jaaa...bila nak bawak kasik tau aahhh

Baik bos...

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by ziex69 on Fri 11 Feb - 9:57

Pilotdarat/ManCAL/ManJER/Razman.....

aku pun nak beli satu JER, x nak dua, bila nak kasi nanti bawak tau... Harga sama jgak kan?

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by ManCaL on Fri 11 Feb - 23:28

ziex69 wrote:Pilotdarat/ManCAL/ManJER/Razman.....aku pun nak beli satu JER, x nak dua, bila nak kasi nanti bawak tau... Harga sama jgak kan?

banyaknye nick name hamba...ok boss berita faham..rega mainten sama Very Happy

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by ziex69 on Wed 16 Feb - 11:14

ManCAL wrote:
ziex69 wrote:Pilotdarat/ManCAL/ManJER/Razman.....aku pun nak beli satu JER, x nak dua, bila nak kasi nanti bawak tau... Harga sama jgak kan?

banyaknye nick name hamba...ok boss berita faham..rega mainten sama Very Happy

Pilotdarat/ManCAL/ManJER/Razman/Namzar Biker's..... tts minggu ni turun bawak vibrator charger tu ke?

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by ManCaL on Wed 16 Feb - 12:21

ziex69 wrote:
ManCAL wrote:
ziex69 wrote:Pilotdarat/ManCAL/ManJER/Razman.....aku pun nak beli satu JER, x nak dua, bila nak kasi nanti bawak tau... Harga sama jgak kan?

banyaknye nick name hamba...ok boss berita faham..rega mainten sama Very Happy

Pilotdarat/ManCAL/ManJER/Razman/Namzar Biker's..... tts minggu ni turun bawak vibrator charger tu ke?

tu yg xtahan baca tu..ehhehe..baik2 TTS minggu ni den bawak..so sapa2 yg berhajat lagi tu sila angkat tangan sng den nk bawak brp kuantiti...

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by kudud on Thu 17 Feb - 9:25

man, teman pun nak satu, COD ja senang, bila2 saja buleh yaa.. TQVM

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by tok wan on Thu 17 Feb - 20:17

kawe nk satu... mlm esok bwk... jmp kt tts..
bye...

tok wan

Posts : 441
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by ManCaL on Thu 17 Feb - 23:59

Dengar sini org2 kampung..beta nak war2 kan yg barang tersebut akan beta bawak esok Collet masa TTS..
Sekian..
p/s: Sediakan cash yg mencukupi ya..biar lebih xpe jgn kurang.. Razz

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by ni_juan82 on Fri 18 Feb - 9:24

aye aye sir...!!

ni_juan82

Posts : 650
Join date : 20/03/2010
Age : 34
Location : PANTAI DALAM / WANGSA MAJU KL - MELAKA

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by ManCaL on Fri 18 Feb - 11:58

barang dah ready untuk di serahkan
jumpa mlm ni di TTS DE.
sekian.

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by hi-wayMAN on Fri 18 Feb - 12:17

ada stok lagi ke man?...

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by ManCaL on Fri 18 Feb - 12:20

hi-wayMAN wrote:ada stok lagi ke man?...

ada bang..hang lambat order aku dh amik dkt suplies sebanyak 5 unit aje dulu..kalu betol nak den bole amik lagi 1unit Insyallah jika masa dn time den mengizinkan..

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by hi-wayMAN on Fri 18 Feb - 12:24

kompom..aku nak 1 bro...

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by ManCaL on Fri 18 Feb - 12:27

hi-wayMAN wrote:kompom..aku nak 1 bro...

ok bang..berita faham..Insyaallah den usaha kan

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by Guest on Fri 18 Feb - 12:33

Manjer... ambo nak satu... tapi malam ni tak dapat toron TTS sbb balik kedah..so camne yek.. ade sesapa bole tlg amik kan...

hehehehe.. klu ada yg tolong amikkan karang ambo bank inkan duetnyer..

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by jimf on Fri 18 Feb - 14:38

ilmiah sungguh topik ni...
tak sangka tul den...
raso nk muntah lak bilo baca pasal byk sgt dapek ilmu ket kaplo...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by mat zzr on Fri 18 Feb - 15:48

mmg ilmiah topik ni...cuma aku tgh cari pengecas bateri remote astro aku...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by jimf on Fri 18 Feb - 17:22

mlm nanti leh bawa cas ni...
kot2 ado yg tumpur masa main futsal leh kasi charge... Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by Sponsored content Today at 5:46


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum