Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Page 5 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by cak_onn on Sat 17 Dec - 13:25

As Salam Ini Barang ade lagi ke saya nak satu set.Mcm mana cara nak ambil set ni.COD kat kawasan mana T.kasih.

cak_onn

Posts : 132
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by Wan@Blakepare on Mon 19 Dec - 3:04

ManCaL wrote:
blakepare wrote:Mancal aku nak charger sebijik.

baekk bos..next week dtg jumpa aku ambik itu balang..hihi
Orait esok tunggu aku call.Aku nak collect barang bounce

Wan@Blakepare

Posts : 1591
Join date : 27/03/2010
Age : 41
Location : Bandar Saujana Putra

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by faizal_bulat on Mon 19 Dec - 3:12

pergh... xtido lg ko ?

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by cak_onn on Wed 21 Dec - 0:08

Blake wrote:
ManCaL wrote:
blakepare wrote:Mancal aku nak charger sebijik.

baekk bos..next week dtg jumpa aku ambik itu balang..hihi
Orait esok tunggu aku call.Aku nak collect barang bounce


Blake itu balang kasi oder lebih sikit boleh ka saya mau satu la...

cak_onn

Posts : 132
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by ManCaL on Wed 21 Dec - 1:08

cak_onn wrote:As Salam Ini Barang ade lagi ke saya nak satu set.Mcm mana cara nak ambil set ni.COD kat kawasan mana T.kasih.

wslm..itu barang kalu mau ada..COD area kl pun bole atau time TTS pun bole..tapi next week la baru itu barang ada..

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by mfirds's on Wed 4 Jan - 16:15

Baru terbaca bab ni. Mcm best je. Harga pun best. Klau nak beli harga masih sama ke bro mancal? Siap pos ke Tangkak berapa harga?

mfirds's

Posts : 20
Join date : 26/11/2011
Location : JASIN, LEDANG, MUAR, BATU PAHAT, P.RAJA, SKUDAI

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by ManCaL on Thu 5 Jan - 9:58

mfirds's wrote:Baru terbaca bab ni. Mcm best je. Harga pun best. Klau nak beli harga masih sama ke bro mancal? Siap pos ke Tangkak berapa harga?

xpa walupun dikau pikup kurang sbb baru tahu alat ni ada jual di sini eheheh
kalu mau ada lagi kalu siap pos ke dpn dpn pintu umh cuma tmbh rm10 AJe total rm40 AJE..mau ka..kalu mau kasi bank-in itu wang ke dlm my acct maybank dan jgn lupa kasi full adderess yo..

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by mfirds's on Fri 6 Jan - 14:48

Ok bro, duit kawan dah bankin. Walaupun dah naik harga RM 40. Tp kwn masih berminat. So minta pos ke alamat yg kawan dah sms. TQ

mfirds's

Posts : 20
Join date : 26/11/2011
Location : JASIN, LEDANG, MUAR, BATU PAHAT, P.RAJA, SKUDAI

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by ManCaL on Mon 9 Jan - 17:07

mfirds's wrote:Ok bro, duit kawan dah bankin. Walaupun dah naik harga RM 40. Tp kwn masih berminat. So minta pos ke alamat yg kawan dah sms. TQ

maaf bukan naik harga,harga barang tetap sama RM30JER cuma yg naik urusan pos saya naikkan harga charge RM10 itu aje..jika harga urusan pos kurang drpd RM10 mintak HALAL ye. Very Happy
T.Kasih

p/s: untuk makluman barang telah dihantar mengunakan poslaju bertharikh hari ini 09.01.12. No.ID Pos :EM 226390617 MY
brg akan diterima dlm masa 2-3hari waktu berkerja.Kos upah Pos RM8.40 tunai.

http://www.poslaju.com.my/track.aspx

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by mfirds's on Tue 10 Jan - 14:58

Oh ye ke, tak kisah lah harga tu kira ok la.
Dah semak kat p.pos barang on the way melalui p.pos muar. InsyaAllah petang ni sampai agaknya x pun esok pagi. Nt klau dah sampai kat tangan kawan akan roger. TQ

mfirds's

Posts : 20
Join date : 26/11/2011
Location : JASIN, LEDANG, MUAR, BATU PAHAT, P.RAJA, SKUDAI

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by kudud on Tue 10 Jan - 15:05

harga mmg terbaik utk brg ni dr sedara mancal kiter..
n mmg sgt berguna laa ini brg, tq mancal!!

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by ManCaL on Tue 10 Jan - 18:33

kudud wrote:harga mmg terbaik utk brg ni dr sedara mancal kiter..
n mmg sgt berguna laa ini brg, tq mancal!!

sama-sama Dud

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by mfirds's on Wed 11 Jan - 8:39

Alhamdulillah barang selamat sampai petang smlm. Kawan beli ye.....

Nak tanya dulu sebelum guna. Maklum la xde manual. Suis yg tulisan china tu utk on/off kan (menyala on, xnyala off)? Yg sebelah plak nak pilih samada 6v @ 12v kan? Meter tu plak utk apa ye?

mfirds's

Posts : 20
Join date : 26/11/2011
Location : JASIN, LEDANG, MUAR, BATU PAHAT, P.RAJA, SKUDAI

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by ManCaL on Wed 11 Jan - 9:30

Alhamdulilah..
pasal suis tu mmg betul kalu on akan mnyala lampu.kalu x on xnyala la..
pasal meter tu itu adalah untuk nak tahu bacaan battery tu dlm keadaan kurang power ke idak kalu meter lebeh paras tegah maknanye meter tu dlm keadaan 50% condisi nye dan harus di charge kalu lebih dr paras tengah itu menunjukkan battery dlm keadaan terbaeakk..Untuk permulaan harus lah anda menyecharges lebih dari 6jam.
anda harus onkn suis yg 12V

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by mfirds's on Wed 11 Jan - 9:35

Ok, TQ mancal. untuk permulaan ni kawan akan uji pada beteri kete. Sbb beteri kete dah kong. So sudah pastinya memerlukan tempoh yg lama utk charge. Cuma perlu modi sikit bagi membolehkan kepala buaya tu menggigit. Smile

mfirds's

Posts : 20
Join date : 26/11/2011
Location : JASIN, LEDANG, MUAR, BATU PAHAT, P.RAJA, SKUDAI

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by ManCaL on Thu 12 Jan - 0:19

mfirds's wrote:Ok, TQ mancal. untuk permulaan ni kawan akan uji pada beteri kete. Sbb beteri kete dah kong. So sudah pastinya memerlukan tempoh yg lama utk charge. Cuma perlu modi sikit bagi membolehkan kepala buaya tu menggigit. Smile

ya betul.. cheers

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by mfirds's on Fri 13 Jan - 8:34

Cubaan pertama bagi mengecas bateri kete.

Keputusan : ALHAMDULILLAH TERBAIK cheers

mfirds's

Posts : 20
Join date : 26/11/2011
Location : JASIN, LEDANG, MUAR, BATU PAHAT, P.RAJA, SKUDAI

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by jimf on Fri 13 Jan - 14:59

mfirds's wrote:Cubaan pertama bagi mengecas bateri kete.

Keputusan : ALHAMDULILLAH TERBAIK cheers

bang..benda ni kalu cas roadtax leh tak? matzzr tanya...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by mat zzr on Fri 13 Jan - 15:20

aku baru nak tanya...loading utk motor yg melebihi 10 tahun naik banyak oooooo....aku baru tanya...tapi belum buat insuran lagi sebab duit tak cukup...binaweh tul lah....sapa yg kontrol harga insuran ni...ikut sukati naik...walaupun NCD ada bagi..kalau loading naik menggila...mmg takde makna lah...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by furqaan on Sat 14 Jan - 21:53

mat... sapa soh bela moto repotttt...

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by mfirds's on Wed 18 Jan - 9:23

Loading motor reput klau x silap aku 100 - 110%. Basic calculation pun dah bertambah daripada yg sebelum ni. Sbb tu harga naik mendadak.

Klau x silap untuk menaikkan harga insuran kene dapat kelulusan BNM. So antara alasannya kenderaan lama lebih berisiko utk kemalangan. Sad

mfirds's

Posts : 20
Join date : 26/11/2011
Location : JASIN, LEDANG, MUAR, BATU PAHAT, P.RAJA, SKUDAI

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by jimf on Wed 18 Jan - 9:51

mat zzr wrote:aku baru nak tanya...loading utk motor yg melebihi 10 tahun naik banyak oooooo....aku baru tanya...tapi belum buat insuran lagi sebab duit tak cukup...binaweh tul lah....sapa yg kontrol harga insuran ni...ikut sukati naik...walaupun NCD ada bagi..kalau loading naik menggila...mmg takde makna lah...

psl loading ni ntah laa... mmg depa suka2 aje set..
kalu dah pakai moto reput ni, kena pollow aje laa.. kalu idak langsung xleh nk renew..
aku pun naik fedup dah..bukan psl nk menten moto, tp psl nk layan insuran ni..
ingat nk angkat moto baru KR150rr aje laaa.. janji leh ride pollow 110kmh...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by Apai on Thu 19 Jan - 13:04

klau nak ride 110kmh....beli kapchai yg 110cc pun dah ok (expai takleh sebab 100cc)..... Razz

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by mat zzr on Thu 19 Jan - 14:00

jimf wrote:
mat zzr wrote:aku baru nak tanya...loading utk motor yg melebihi 10 tahun naik banyak oooooo....aku baru tanya...tapi belum buat insuran lagi sebab duit tak cukup...binaweh tul lah....sapa yg kontrol harga insuran ni...ikut sukati naik...walaupun NCD ada bagi..kalau loading naik menggila...mmg takde makna lah...

psl loading ni ntah laa... mmg depa suka2 aje set..
kalu dah pakai moto reput ni, kena pollow aje laa.. kalu idak langsung xleh nk renew..
aku pun naik fedup dah..bukan psl nk menten moto, tp psl nk layan insuran ni..
ingat nk angkat moto baru KR150rr aje laaa.. janji leh ride pollow 110kmh...

jimF...kalau ko beli KRR150rr mmg bergaya...sebab nampak muda...biasanya org muda suka 2 stroke...KRR150rr warna hijau SE cantik...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by Apai on Thu 19 Jan - 17:16

betul ckp Mat ZZR tu...aku pun suka 2 stroke ni....ejos kasi operate....nak masuk korner..drop gear!...menten...preng! (bunyi macam bertih tengah goreng)...koyak throtle....prengggg!...Pergh mmg teruja siot! bounce

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by Sponsored content Today at 19:38


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum