Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Page 1 of 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Go down

Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by ManCaL on Wed 15 Dec - 17:38

For Sale RM 30.00
Kegunaan alat ini adalah untuk mengecas semula battery motor anda supaya kembali berkuasa seperti sedia kala.
: Boleh juga buat tempahan (Full payment upon order).
: Barang baru bkn seconhand
: Clearance stok
: Punca kuasa elektrik
: Made in China
.
[url][/url]

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 37
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by faizal_bulat on Wed 15 Dec - 20:52

wau.. dh buka kedai bateri.. jimat RM5.. COD?

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by ManCaL on Thu 16 Dec - 13:22

faizal_bulat wrote:wau.. dh buka kedai bateri.. jimat RM5.. COD?

berminat ka? ehehehe

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 37
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by Raziskov on Thu 16 Dec - 14:36

man,
berapakah sumber kuasa untuk barang baik ni?
kalau tgk gambo ni..plug incoming dia utk 110V jer...
silo bantu potential buyer ni?

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by kudud on Thu 16 Dec - 15:25

Raziskov wrote:man,
berapakah sumber kuasa untuk barang baik ni?
kalau tgk gambo ni..plug incoming dia utk 110V jer...
silo bantu potential buyer ni?

sekian

aah la man(wlaupun xpaham ape soklan abg,ajiss tu scratch )..
lg satu, ade yg bahasa melayu punya x tulisan tu? (serius buyer gak ni)

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by ManCaL on Thu 16 Dec - 16:22

kudud wrote:
Raziskov wrote:man,
berapakah sumber kuasa untuk barang baik ni?
kalau tgk gambo ni..plug incoming dia utk 110V jer...
silo bantu potential buyer ni?

sekian

aah la man(wlaupun xpaham ape soklan abg,ajiss tu scratch )..
lg satu, ade yg bahasa melayu punya x tulisan tu? (serius buyer gak ni)

betul la dud mmg aku xfhm soklan yg ajis ajukan tu...ehehehe tp apa yg aku difhmkn oleh pengedar mmg bole utk mengecas battery motor kita sbb iye hanya untuk battery bersaiz 12v aje..kalu nk megecas battery kereta mmg xdpt beb.. itu aje yg aku dpt bantu.. Shocked

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 37
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by Apai on Thu 16 Dec - 16:45

man...soklan ajis sebenarnya (electric) voltan alat tu guna AC 110V atau 220-240V. kat malaysia nie arus voltan guna 220V-240V. Kalau 110V kenalah pakai power AC converter sebelum leh plak kat socket electric. Kalau kau dah pernah guna kat sini dan plak macam biase...maknanya mmg 220V-240V.

betul ke?...aku pun tatau main hentam saja...seeloknya tanya pada yang pakar ....Mat Karan!

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 45
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by Raziskov on Thu 16 Dec - 17:04

Ntah la..aku pun tak paham kau tanya ape..hahaa
Tapi kalau si ManJer ni dah pakai..kompom la incoming ni 240V ni..
tapi kena beli socket converter la pasal biasanya plug dlm gambo tu utk stock2 oversea..Very Happy

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by mat zzr on Thu 16 Dec - 17:22

kalau operating voltage ialah 110V...maknanya kena lah ada step down transformer...nak turunkan voltan dari 240v ke 110v...

yang ni gambar pengecas yg aku guna...RM110 aku beli kat jalan pasar...ManCal jual tu murah...berbaloi beli...sebab sekali hantar cas kat kedai motor dia mintak RM5...kalai 6 kali cas dah RM30...baik beli kat ManCal..

pengecas ni aku guna utk cas bateri zzr, skuter dan keta kembara aku sebab semuanya guna 12V...kalau bateri lori guna 24V.

pengecas aku ni ada 2 ciri mengecas..

rapid charge- 1 jam
slow charge - 12 jam...aku selalu pakai slow charge sebab current akan disimpan lebih lama dlm bateri..





Last edited by mat zzr on Thu 16 Dec - 17:32; edited 1 time in total

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by Apai on Thu 16 Dec - 17:27

Jis, takyah beli socket coverter...socket multi 3 pin tu leh pakai cucuk yang kat atas atau bawah!

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 45
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by kudud on Thu 16 Dec - 17:33

ok,bagus semua!! scratch
man, razman ye, bkn man zzr..
aku nak oder sebijit!!

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by mat zzr on Thu 16 Dec - 17:43

Apai (Thu Dec 16, 2010 9:27 am) wrote:Jis, takyah beli socket coverter...socket multi 3 pin tu leh pakai cucuk yang kat atas atau bawah!

en apai ni kalau bab mencucuk mmg hero lah... Laughing

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by mat zzr on Thu 16 Dec - 17:45

kudud (Thu Dec 16, 2010 9:33 am) wrote:ok,bagus semua!! scratch
man, razman ye, bkn man zzr..
aku nak oder sebijit!!

sapa man zzr tu...adakah ia sedara mat zzr?...sila jawab dgn ikhlas...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by ManCaL on Thu 16 Dec - 22:16

mat zzr (Thu 16 Dec 2010, 5:22 pm) wrote:kalau operating voltage ialah 110V...maknanya kena lah ada step down transformer...nak turunkan voltan dari 240v ke 110v...

yang ni gambar pengecas yg aku guna...RM110 aku beli kat jalan pasar...ManCal jual tu murah...berbaloi beli...sebab sekali hantar cas kat kedai motor dia mintak RM5...kalai 6 kali cas dah RM30...baik beli kat ManCal..

pengecas ni aku guna utk cas bateri zzr, skuter dan keta kembara aku sebab semuanya guna 12V...kalau bateri lori guna 24V.

pengecas aku ni ada 2 ciri mengecas..

rapid charge- 1 jam
slow charge - 12 jam...aku selalu pakai slow charge sebab current akan disimpan lebih lama dlm bateri..





terima kaseh matzzr kerana mempromot kan brg yg den jual ehehe...kalu laku sepuloh bole beli zx6 nih... Razz

p/s: RM30 tu rega kwn2 dlm group zzrianz aku jual kat luar RM50
brg tu aku dpt stok dr kwn bangsa cina aku yg sruh aku promosi kan sbb dia tgok aku pakai motor..yg xder kick starter


Last edited by ManCAL on Thu 16 Dec - 22:24; edited 1 time in total

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 37
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by ManCaL on Thu 16 Dec - 22:21

Raziskov (Thu 16 Dec 2010, 5:04 pm) wrote:Ntah la..aku pun tak paham kau tanya ape..hahaa
Tapi kalau si ManJer ni dah pakai..kompom la incoming ni 240V ni..
tapi kena beli socket converter la pasal biasanya plug dlm gambo tu utk stock2 oversea..Very Happy

sekian

mmg aku dh pakai mmg bole gunakan plug soket di rumah..

laiii..laii..cpt ambek order..kang stok abis..kena tunngu bln dpn harga pun dh lain.. Laughing

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 37
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by mat zzr on Thu 16 Dec - 23:24

ManCal...ko tanya kawan ko tu...berapa lama masa mengecas diperlukan bila guna alat pengecas yg ko jual ni...kalu overcas..bateri boleh rosak...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by tenukz on Wed 9 Feb - 0:09

Man...ada lagi ker brg nih....

tenukz

Posts : 445
Join date : 24/01/2010
Age : 21
Location : Melaka - Bkt Jalil

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by ManCaL on Wed 9 Feb - 8:58

tenukz wrote:Man...ada lagi ker brg nih....

ado lagi..nk try pakai ke?

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 37
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by kudud on Wed 9 Feb - 9:13

eh bro, aku pun nak, serius ni, cana ni mancal?

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by Raziskov on Wed 9 Feb - 9:34

Den pun nak satu gak..
silo bantu..

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by ManCaL on Wed 9 Feb - 9:34

kudud wrote:eh bro, aku pun nak, serius ni, cana ni mancal?

bagi meraka yg berhajat bole terus bank-in kan dokat accoutt Bank Negara den

08030061896523 :CIMB
162106109582 : MBB

p/s: harap dpt SMS den bila wang telah di masukkan..(barang akan di terima pada masa TTS yg akan dtg.)
sekian.


Last edited by ManCAL on Wed 9 Feb - 9:38; edited 1 time in total

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 37
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by Raziskov on Wed 9 Feb - 9:37

ManCAL wrote:
kudud wrote:eh bro, aku pun nak, serius ni, cana ni mancal?

bagi meraka yg berhajat bole terus bank-in kan dokat accoutt Bank Negara den

08030061896523 :CIMB
162106109582 : MBB

p/s: harap dpt SMS den bila wang telah di masukkan..
sekian.

Man..dalam bank den takdo duit..
den cash n carry jor buleh ko?

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by ManCaL on Wed 9 Feb - 9:39

Raziskov wrote:
ManCAL wrote:
kudud wrote:eh bro, aku pun nak, serius ni, cana ni mancal?

bagi meraka yg berhajat bole terus bank-in kan dokat accoutt Bank Negara den

08030061896523 :CIMB
162106109582 : MBB

p/s: harap dpt SMS den bila wang telah di masukkan..
sekian.

Man..dalam bank den takdo duit..
den cash n carry jor buleh ko?

boleh ajo..xder masalah..bila mike nk kan brg tuh...

sekian

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 37
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by Raziskov on Wed 9 Feb - 9:41

Atenye bila deme nak bawak brg ni?
teman tak kisah bila2 pun....Very Happy

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by kudud on Wed 9 Feb - 9:45

ahh,panasss la bangNGAH!! muahhh..
erk,mlm ni nak tts ke amjal ptg jer ke xde nak buat pape?huhu, den esok da mulo coti..haiiyaa,suda mau kawen wooo..

(sini blh borak gak ker)

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Alat Pengecas Battery 6V - 12V

Post by Sponsored content Today at 15:43


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum