Minta pandangan lampu belakang zzr 1100 c model..

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Minta pandangan lampu belakang zzr 1100 c model..

Post by miehensem on Tue 7 Dec - 3:41

salam guys..

aku nak tanya pandangan korang la.. sebab ramai otai2 kat sini..

aku nak tukar lampu belakang yg petak segi empat sama kat belakang tu.. moto aku zzr1100 c model..

kebetulan kaki lampu tu dah patah.. aku rasa mcm rajin pulak nak diy fiberkan lampu tu.. tp dah alang2 nak fiber.. baik cari model lain punya lampu taruk kat cover belakang..

persoalannya.. menurut mata korang yg hensem tu.. lampu belakang apa yg patut aku taruk..

aku plan nak lampu belakang er6f.. yg ada led tu..

asal skang camni.. lampu la..



apa pandangan korang??

miehensem

Posts : 102
Join date : 14/11/2010
Location : Sg.Petani

View user profile

Back to top Go down

Re: Minta pandangan lampu belakang zzr 1100 c model..

Post by miehensem on Tue 14 Dec - 3:04

adeh.. takde cadangan ke??

miehensem

Posts : 102
Join date : 14/11/2010
Location : Sg.Petani

View user profile

Back to top Go down

Re: Minta pandangan lampu belakang zzr 1100 c model..

Post by faizal_bulat on Tue 14 Dec - 3:34

buat jer kalu rasa mampu...

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Minta pandangan lampu belakang zzr 1100 c model..

Post by kudud on Thu 24 Mar - 9:17

uhk, da lama topik ni.. ramai x pasan kot en.ensem..
kalo taruk er6 punya xnmpk pelik kah?sbb muto en tu kan gadang..
tp kalo hati sendiri tu kata ok, buat jaa, bkn kaco org lain pun kan..kot2 kalo da buat esok, org lain tgk cantik ja, depa tiru plak idea encik tu..harap dpt mnerima kakikat masa tue..

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Minta pandangan lampu belakang zzr 1100 c model..

Post by tenukz on Thu 24 Mar - 9:23

Rasa tak kena la...er6 tu kecik...sdgkan dgn er6 sendiri pun montot nampak kecik, inikan plak ngan zz11..lagi la kecik nampaknya....tak kena la aku rasa, pelik nanti....itu my opinion la....tapi lain org lain citarasa....

tenukz

Posts : 445
Join date : 24/01/2010
Age : 22
Location : Melaka - Bkt Jalil

View user profile

Back to top Go down

Re: Minta pandangan lampu belakang zzr 1100 c model..

Post by Guest on Thu 24 Mar - 12:11

miehensem... den skrg pakai lampu belakang er6F kat kat moto ZZR5 den skrg nih... rupanya mcm dlm gambor kek bawah.... pada pandangan mata den nampak updated la skit dengan lampu LED tu..... cuma kawsan yg belubang tu nak kena mould la ckit... tapi lampu moto ERF6 tu agak lebar... tak pasti lak dia boleh masuk kat ZZR1000... klu masukkan dari dlm coverset tumungkin menjadi kot... apa-ape hal pun selamay menDIY....


Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Minta pandangan lampu belakang zzr 1100 c model..

Post by miehensem on Fri 25 Mar - 6:31

ha ada jugak org mengreply.. lama den menunggu.. heheh..

aku punya lampu belakang hari tu kaki dah patah habeh.. smpai lampu tu terperosok ke dalam cover..

mula2 aku hantar p gam balik.. pastu sambung balik kaki2 yg patah tu guna gam silicon.. tahan la 2 -3 hari.. pastu lekang .. terperosok masuk dlm kaver balik..


pastu tensen2.. aku pegi hantar pomen.. dia cakap taruk besi tebai.. buat kaki baru.. aku tak ambik tau.. tinggai pagi.. petang tu dia suh ambik..

aku test2.. kuat jugak kaki lampu tu.. aku tendang lampu belakang tu pun menten dok tang tu je.. kalo dulu jentik je dah patah habeh kaki.. almaklum la moto reput..

tp still dlm hati nak tukar gak lampu petak 4 segi tu.. mcm tak berapa sesuai la.. nampak en. ghimeh punya mcm cun.. tp betoi gak cakap member2 kat atas tu.. takut nampak kecik pulak lampu tu..

aku ada tgk lampu fz adik aku.. mcm cun jugak.. sebab besar jugak lampu tu..


miehensem

Posts : 102
Join date : 14/11/2010
Location : Sg.Petani

View user profile

Back to top Go down

Re: Minta pandangan lampu belakang zzr 1100 c model..

Post by Guest on Fri 25 Mar - 11:08

ingat na pasang balik lampu asal sbb upah nak mmould mahal terlampau....kesian kat moto kena minum air hujan hari-hari...

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Minta pandangan lampu belakang zzr 1100 c model..

Post by mat zzr on Fri 25 Mar - 11:39

ZAM@GHIMEH wrote:ingat na pasang balik lampu asal sbb upah nak mmould mahal terlampau....kesian kat moto kena minum air hujan hari-hari...

ada jual fiber kit dgn harga RM20 sekotak...cuma malas nak buat jer lah...tak yah pakai mould...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Minta pandangan lampu belakang zzr 1100 c model..

Post by Apai on Tue 5 Apr - 10:40

biskut jacob high fibre pun sedap gak! Very Happy

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Minta pandangan lampu belakang zzr 1100 c model..

Post by jimf on Tue 5 Apr - 13:55

Apai wrote:biskut jacob high fibre pun sedap gak! Very Happy

biskut jacob tu leh buat lampu jugak ke apai?.. scratch

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Minta pandangan lampu belakang zzr 1100 c model..

Post by ziex69 on Tue 5 Apr - 15:05

jimf wrote:
biskut jacob tu leh buat lampu jugak ke apai?.. scratch

Ye lar, biskut jacob tu leh buat lampu jugak ke?

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Minta pandangan lampu belakang zzr 1100 c model..

Post by Apai on Tue 5 Apr - 15:15

biscut jacob buat makan la....itu pun nak kena bagitahu!....ni mesti selalu ponteng mengaji! Razz

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Minta pandangan lampu belakang zzr 1100 c model..

Post by ziex69 on Tue 5 Apr - 16:03

Apai wrote:biscut jacob buat makan la....itu pun nak kena bagitahu!....ni mesti selalu ponteng mengaji! Razz

yer la, selalu ponteng mengaji ke?

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Minta pandangan lampu belakang zzr 1100 c model..

Post by Amm on Tue 5 Apr - 16:46

patut la tak mengaji,ponteng ghupenye

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Minta pandangan lampu belakang zzr 1100 c model..

Post by ziex69 on Tue 5 Apr - 17:01

yer la, ponteng mengaji ghupenye

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Minta pandangan lampu belakang zzr 1100 c model..

Post by Amm on Tue 5 Apr - 17:07

len kali ngaji jgn ponteng

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Minta pandangan lampu belakang zzr 1100 c model..

Post by ziex69 on Tue 5 Apr - 18:15

Yer la, len kali jgn ponteng ngaji

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Minta pandangan lampu belakang zzr 1100 c model..

Post by jimf on Tue 5 Apr - 18:43

kat sini pun tg team jugakkk...

den tolong jawab
ye laaaa...tag team pun ada sini gak...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Minta pandangan lampu belakang zzr 1100 c model..

Post by adambikers on Tue 5 Apr - 20:35

en mie,

kasik masuk lampu hayabusa..

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Minta pandangan lampu belakang zzr 1100 c model..

Post by noname83 on Tue 5 Apr - 20:38

hahaha...tengok thread ni mula2 dh serius tp bila apai tukar topik sikit je dh rosak habis... lol!

noname83

Posts : 71
Join date : 27/03/2011
Age : 33
Location : Bentong, Pahang

View user profile

Back to top Go down

Re: Minta pandangan lampu belakang zzr 1100 c model..

Post by jimf on Tue 5 Apr - 22:14

noname83 wrote:hahaha...tengok thread ni mula2 dh serius tp bila apai tukar topik sikit je dh rosak habis... lol!

bukan topic ni ajo oncik x bernama...kat semuo topik dio sabotaj..
mmg pakar DIY tul si apai ni...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Minta pandangan lampu belakang zzr 1100 c model..

Post by miehensem on Fri 8 Apr - 4:52

keh keh keh.. takpo asalkan bahagio ajo..

lampu hayabusa yg bulat2 tu ke?? atau pun salin satu motor jadi hayabusa jo lah.. sonang cerito..

miehensem

Posts : 102
Join date : 14/11/2010
Location : Sg.Petani

View user profile

Back to top Go down

Re: Minta pandangan lampu belakang zzr 1100 c model..

Post by Apai on Fri 8 Apr - 14:42

miehensem wrote:keh keh keh.. takpo asalkan bahagio ajo..

lampu hayabusa yg bulat2 tu ke?? atau pun salin satu motor jadi hayabusa jo lah.. sonang cerito..

kalau aku tak silap .....pernah tengok ZX11 convert jadi hayabusa.....mie yg ensem...kalau nak DIY...jgn pikir sangat macamana org laen tengok...motor sendirik...tengok ngan mata sendirik...nak convert ke..apa ke...kan utk diri sendiri...bukan utk org laen!... Laughing

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Minta pandangan lampu belakang zzr 1100 c model..

Post by noname83 on Fri 8 Apr - 16:55

Apai wrote:kalau aku tak silap .....pernah tengok ZX11 convert jadi hayabusa.....mie yg ensem...kalau nak DIY...jgn pikir sangat macamana org laen tengok...motor sendirik...tengok ngan mata sendirik...nak convert ke..apa ke...kan utk diri sendiri...bukan utk org laen!... Laughing
betul tu...janji hati puas n cun pada pandangan mata sendrik...

noname83

Posts : 71
Join date : 27/03/2011
Age : 33
Location : Bentong, Pahang

View user profile

Back to top Go down

Re: Minta pandangan lampu belakang zzr 1100 c model..

Post by Sponsored content Today at 12:01


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum