salam perkenalan kepada semua

View previous topic View next topic Go down

salam perkenalan kepada semua

Post by fareastz on Wed 1 Dec - 23:36

nama saya fariedz..tinggal kat sentul...
nak tanya pada otai2 sumer...
saya agak berminat dengan moto 250cc ni...
nak beli ninja 250 mmg x mampu la...
adakh zzr nie alternatif yang bagus...
mohon pendapat dri otai2 sumer ye...

fareastz

Posts : 6
Join date : 01/12/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan kepada semua

Post by furqaan on Thu 2 Dec - 8:28

selamat datang Tuan fareastz....ke taman geng moto merapu ....elok bebenor la tue ambik zzr nie ... tue haa ... sidah nak tolak moto mantap dia .. tapi biasa lar .. moto reput nie ..faham2 udah ler..

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan kepada semua

Post by kudud on Thu 2 Dec - 9:17

salam mat sentul,uhk,sory2.. Very Happy
selamat menjejakkan kaki ke laman sesawang yg bersawang ni,sumo kek sni tuo2 dah, tomasuk la den ni haa,yg mudo ado la duo tigo korat..
ghaso eh, ninja 250R tu x jauh bezonyo dongan zzr250 ni haa, cumonyo shape la latest design,yg lain2 sumo samo,wlaupun zzr250 ni ghoput n somput.. den ckp ni pun sobab xponah pun torai ninja 250R tu..
kalo nak cari zzr, carik yg kat sini pun molek bonar eh , besonyo yg kek sini sumo da djadikan good condition..
uhk,sy kudud, dr klang.. What a Face apo2 pun jgn pocayo sgt kek kato2 den ni haa, den bukan tau sgt psal muto ni..

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan kepada semua

Post by Apai on Thu 2 Dec - 9:30

Salam paes!
Dari pengalaman aku yg tak seberapa ....ZZR250 ni antara yang termurah rega motor dan spare partnya dibandingkan dgn ZX2 atau ninja250....lagipun nak carik spare part seken pun ramai yg dok barai jual spare part....

Utk starting pakai muto yg tak seberapa besor nie...ZZR250 mmg sesuai!...apa pun biar ikut mampu jgn ikut napsu...susah senang sendiri yg tanggung! Mudah-mudahan dpt yg motor yg baik dan tak perlu major repair!

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan kepada semua

Post by Raziskov on Thu 2 Dec - 9:32

vanakam en.faiz,
selamat datang ke ruang angkasa setannnn.... Razz

Cuba ushar2 kat thread ni..rase2 mcm ada info yg saudara cari tu...
harap dapat membantu...
http://zzrianzoldskool.forumotion.com/fmea-failure-mode-effect-and-analysis-for-zzr-250-f4/

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan kepada semua

Post by furqaan on Thu 2 Dec - 10:12

Apai wrote:Salam paes!
Dari pengalaman aku yg tak seberapa ....ZZR250 ni antara yang termurah rega motor dan spare partnya dibandingkan dgn ZX2 atau ninja250....lagipun nak carik spare part seken pun ramai yg dok barai jual spare part....

Utk starting pakai muto yg tak seberapa besor nie...ZZR250 mmg sesuai!...apa pun biar ikut mampu jgn ikut napsu...susah senang sendiri yg tanggung! Mudah-mudahan dpt yg motor yg baik dan tak perlu major repair!

Tokey Tapai .. spare part zx pun tak la mahal mana pun .. lebih kurang zzr gak ....

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan kepada semua

Post by Apai on Thu 2 Dec - 10:19

Iye ke?....Sebiji ZX2 punya rega leh dpt 2 biji ZZR.....Crankshat ZZR ngan ZX2 sape lagi mahal!ZZR 4 valve saje...ZX2 ade brape..bla!bla!bla.....spare part seken pun kalau dibandingkan ngan ZZR jauh beza...

Tapi aku mmg minat kat ZX2 tak yah nak upgred lesen....nantilah kalau ade rejeki aku nak sambor ZX2 gak! Very Happy

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan kepada semua

Post by furqaan on Thu 2 Dec - 10:33

Apai ... mike amik jer zx2 ... letgo zzr mike tue ...dah buat molek jual pun ada rega ...

bab part seken zx aku ada tempat bes price ....

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan kepada semua

Post by mat zzr on Thu 2 Dec - 10:44

furqaan wrote:Apai ... mike amik jer zx2 ... letgo zzr mike tue ...dah buat molek jual pun ada rega ...

bab part seken zx aku ada tempat bes price ....

furqan...kalau ada sparepart seken zx2 aku pun mau...aku cari speede meter gear assembly utk ZXR250...sebab ianya sama dgn ZZR500...

part number 410..tolong kasitau kalau part ni ada...


mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan kepada semua

Post by furqaan on Thu 2 Dec - 10:46

nanti teman cuba tanyakan ..

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan kepada semua

Post by Apai on Thu 2 Dec - 11:23

speedo meter eli tak leh pakai ke rez?.....

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan kepada semua

Post by mat zzr on Thu 2 Dec - 11:32

Apai wrote:speedo meter eli tak leh pakai ke rez?.....

tak bley...zzr250 pun tak bley...diameter hub tak sama...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan kepada semua

Post by ManCaL on Thu 2 Dec - 13:02

samat dtg bro fareastz dari sentul..saya dari rawang kalu terempak tuh tegur2 lr ye.. molek benar lr kalu nk angkat ZZR cuba cari pelan2 kot dpt yg molek2 condisinye.

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan kepada semua

Post by syd on Thu 2 Dec - 14:15

Assalamualaikum...Fareastz!

Selamat Datang ke forum ZZRianz. Sya memang nak tolak motor. Harga bleh runding lagi. Alhamdulillah so far prestasi motor Sya tidak menghampakan.
Fareastz boleh je link cnih utk tgok motor Sya;
http://zzrianzoldskool.forumotion.com/motosikal-utk-dijual-f17/zzr250-angel-rider-for-sale-t403.htm

Terima Kasih Daun Keladi Razz

syd

Posts : 1409
Join date : 29/04/2010
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan kepada semua

Post by kudud on Thu 2 Dec - 14:19

syd wrote:Assalamualaikum...Fareastz!

Selamat Datang ke forum ZZRianz. Sya memang nak tolak motor. Harga bleh runding lagi. Alhamdulillah so far prestasi motor Sya tidak menghampakan.
Fareastz boleh je link cnih utk tgok motor Sya;
http://zzrianzoldskool.forumotion.com/motosikal-utk-dijual-f17/zzr250-angel-rider-for-sale-t403.htm

Terima Kasih Daun Keladi Razz

ahah, betul2, kengkadang tu brg baik mmg mahal skit, tp puas ati xpela kan..
kakak ni da gatei pungkok nak upgrade, y not bg peluang, sy kalo xde muto mmg sy da beli da muto kakak ni..

pesanan penting : muto akn dicat baru utk kselesaan pembeli cheers

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan kepada semua

Post by fareastz on Thu 2 Dec - 22:05

trimas kepada otai2 sumer....
skang nie tgh berusehe nak kmpol duit tok angkt 1 moto...
hohoho...
zzr ie x byak meragam kan...kalo dier meragam..brang aper yang palik sakit sekali nak repair ek?...

p/s: saya berminat jugak degan angel akak syd...kalo da ader pulus mmg da sambar da...Very Happy Very Happy

fareastz

Posts : 6
Join date : 01/12/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan kepada semua

Post by adambikers on Thu 2 Dec - 22:22

selamat dtg incik fareastz, nama saya adam Wink

brg paling mahal setakat ni kalau nak tuka yg saya dengar2 crankshaft..

zzr tak banyak meragam kalau beli enjin yg ok, selalu nyer yg baru nak pakai zzr ni banyak tgk luaran sehingga terlupa pasal enjin.. bila dah kena baiki ribu2 terus kondem moto zzr tak bagus..

kalau part kecik2 kena tuka tu biasa la sbb moto dah tua, make sure time nak beli tu ajak member yg dah pakai zzr tlg tgk2 kan.. at least bole gak dia bagi pendapatan kat incik fareastz..


adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan kepada semua

Post by fareastz on Thu 2 Dec - 22:33

trimas bro adam...
saya kalo moto2 oldskol mmg pk psal kondisi enjin jer...
part2 len x braper kesah sgat sbb mmg wear n tear....
tp crankshaft agk ssh jugak untok rosak kan?...

fareastz

Posts : 6
Join date : 01/12/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan kepada semua

Post by adambikers on Thu 2 Dec - 22:44

crankshaft susah nak rosak melainkan kalau ex owner tak jaga minyak itam..

harap maklongggg

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan kepada semua

Post by fareastz on Thu 2 Dec - 23:18

oo...
mcm 2 stroke x jager 2t ar..
bahaya 2...

fareastz

Posts : 6
Join date : 01/12/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan kepada semua

Post by Sponsored content Today at 18:50


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum