Handle Wobbling & Small Jerking

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Handle Wobbling & Small Jerking

Post by Amm on Thu 9 Dec - 11:06

Adik Kecil wrote:[
zaini TM punya motor baru GT14 dah keluar ke?
patutla rasa nak nangis sama lebat mcm hujan ni...ada orang petnah rupanya[/quote]

Konpius la..ape kene mengene adik kecil ngan zaini tm .....

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Handle Wobbling & Small Jerking

Post by mat zzr on Thu 9 Dec - 11:07

wahai adik kecil...betul ke Zaini TM tu nak pakai DUCATI 1098...? selepas dapat insuran motor?

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Handle Wobbling & Small Jerking

Post by Adik Kecil on Thu 9 Dec - 11:13

tak tau lah incik mat zzr...tu kena tanya ducati boleh tak kasi discount 80% ker....

tanyalah zaini TM

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Handle Wobbling & Small Jerking

Post by Adik Kecil on Thu 9 Dec - 11:14

Adik Kecil wrote:ya incik miehensem...

yang dynojet tu gatai tgn nak tukar...full system owner lama dah boh kat situ...

kat procycle tgklah kalau ada byk moto dia suruh tinggai...kalau takdak moto dia buat terus....selalunya tune carb dia suruh tinggai pasal keja makan masa...nak kena test bukak test bukak dan test dan bukak....kalau pi awai pagi dan dia takdak moto mungkin bloeh tunggu siap cepat...


dia takkan buat keja cincai ...dah 15 tahun zaini TM pegi kat dia.....lagi satu pi bgtau ja apa masalahnya....jgn ajar dia apa nak buat....nanti dia tak mau buat....

kalau nak modify kasi laju lagi...cuma dekat orang orang tertentu ja dia mau buat


kalu tanya harga dia tak marah..hehehe

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Handle Wobbling & Small Jerking

Post by ManCaL on Thu 9 Dec - 13:17

Adik Kecil wrote:
ManCAL wrote:tur..dia...abg bosar dh jwp sempoi.......

abg bosar ni mcm biskut incik man ....kejap ada kejap takder....kalau dia tak ajak poie amjal maknanya dia takderlah tu...

opsss...tlg jawab bagi pihak abg bosar..

Mcm CIPMORE kan...

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Handle Wobbling & Small Jerking

Post by Adik Kecil on Thu 9 Dec - 14:18

yerlah macam chipsmore...

amjalllll....

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Handle Wobbling & Small Jerking

Post by ManCaL on Thu 9 Dec - 14:22

Amjallll jommmmmmmmmmmmmm zasssssssss.. kul 6 teman mai

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Handle Wobbling & Small Jerking

Post by miehensem on Thu 9 Dec - 19:55

Adik Kecil wrote:ya incik miehensem...

yang dynojet tu gatai tgn nak tukar...full system owner lama dah boh kat situ...

kat procycle tgklah kalau ada byk moto dia suruh tinggai...kalau takdak moto dia buat terus....selalunya tune carb dia suruh tinggai pasal keja makan masa...nak kena test bukak test bukak dan test dan bukak....kalau pi awai pagi dan dia takdak moto mungkin bloeh tunggu siap cepat...


dia takkan buat keja cincai ...dah 15 tahun zaini TM pegi kat dia.....lagi satu pi bgtau ja apa masalahnya....jgn ajar dia apa nak buat....nanti dia tak mau buat....

kalau nak modify kasi laju lagi...cuma dekat orang orang tertentu ja dia mau buat

oo pesen tu ka apek tu.. aku ni suka tanya mcm2.. tp kadang2 ada la aku bgtau pomen kalo ada apa2 hal.. aku takut dia tersalah tapsir je..

miehensem

Posts : 102
Join date : 14/11/2010
Location : Sg.Petani

View user profile

Back to top Go down

Re: Handle Wobbling & Small Jerking

Post by Adik Kecil on Fri 10 Dec - 8:54

apek ni bukan sebarang apek punya..hehehe..buat kerja baju masuk dalam...lantai kedai boleh duduk bersila punya...talak kotor.....cakap orang putih berapi.....

sembang sembang okla...setakat tanya apsal buat itu apsal buat ini tu takpala....tapi jgn la kata apasal semua orang buat buat A tapi you buat B....you buat talak betoi la apek....nanti masa tu dia kata apsal lu mari sini talak pegi sama lain olang...masa tu hang jawab Zaini TM rekomen....masa tu dia kata ini Zaini TM mau kena ni .....rekomen olang lagi pandai dari pomen...hehehe

melawak ja no......incik mie pi sajalah...tarak hal punya

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Handle Wobbling & Small Jerking

Post by miehensem on Fri 10 Dec - 21:50

apa la incik adik kecik ni.. buat gabra pulak.. aku ada tanya member2 pasai pomen tu.. depa cakap selalu jem .. sebab moto byk..

tu yg aku susah sikit nak pegi.. lg pun dah dok sg petani.. kena bertolak betoi2 awai baru boleh repair cepat..


miehensem

Posts : 102
Join date : 14/11/2010
Location : Sg.Petani

View user profile

Back to top Go down

Re: Handle Wobbling & Small Jerking

Post by miehensem on Fri 10 Dec - 21:51

baru2 ni aku ada tgk dlm sbm.. pasai spring folk ohlin..

boleh ke liminate masalah membuai ketika high speed.. sebab drpd pembacaan aku.. zx11 c model ni.. mmg ada masalah tu.. sebab fork jenih lembut... so bila high speed mcm tunggang kuda la..

nak tukaq ke fork d model.. mcm susah pulak nak cari..

miehensem

Posts : 102
Join date : 14/11/2010
Location : Sg.Petani

View user profile

Back to top Go down

Re: Handle Wobbling & Small Jerking

Post by Adik Kecil on Sat 11 Dec - 17:13

miehensem wrote:baru2 ni aku ada tgk dlm sbm.. pasai spring folk ohlin..

boleh ke liminate masalah membuai ketika high speed.. sebab drpd pembacaan aku.. zx11 c model ni.. mmg ada masalah tu.. sebab fork jenih lembut... so bila high speed mcm tunggang kuda la..

nak tukaq ke fork d model.. mcm susah pulak nak cari..

high speed tu brapa laju incik mie?...zaini tm cakap dia berani bawak setakat 289.93kmj tak goyang pun....kalau lagi lebih tak tau la pulak....

rasanya tadak probelm goyang tu....cuma moto tu dah lama dah suspension pun dah tua lah....tukar yang ori pun cukup....lagi satu minyak fork ada kena baca baca dia punya sukatan ...nak tau lebih pi pro cycle....biar dia buat semua...

MAKLUMAN ADIK KECIL TADAK SHARE DEKAT PRO CYCLE YA.....kalau Zaini TM tu tak tau la.. Very Happy

incik mie kalau senang malam ni mai kiosk bertam jam 9...ada tts dgn 2 3 orang zzrian utara


Last edited by Adik Kecil on Sat 11 Dec - 17:31; edited 2 times in total

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Handle Wobbling & Small Jerking

Post by Adik Kecil on Sat 11 Dec - 17:15

miehensem wrote:apa la incik adik kecik ni.. buat gabra pulak.. aku ada tanya member2 pasai pomen tu.. depa cakap selalu jem .. sebab moto byk..

tu yg aku susah sikit nak pegi.. lg pun dah dok sg petani.. kena bertolak betoi2 awai baru boleh repair cepat..


member member tak sebut nama Zaini TM pasai tu depa jem... Laughing

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Handle Wobbling & Small Jerking

Post by Adik Kecil on Sat 11 Dec - 17:28

incik mie mlm ni kalau nak mai tts call dulu...0134535144...biasanya kami ada kat situ sampai toke kedai halau balik

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Handle Wobbling & Small Jerking

Post by furqaan on Sat 11 Dec - 18:39

Berapa kali mau kena halau daaaa..

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Handle Wobbling & Small Jerking

Post by mat zzr on Sat 11 Dec - 19:04

adik kecil tu aku punya tempat rujukan....betul tak zaini TM?...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Handle Wobbling & Small Jerking

Post by Adik Kecil on Sat 11 Dec - 21:21

abg mat zzr bagi soklan perangkap ni......kena tanya abg bosar lah kalu camni

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Handle Wobbling & Small Jerking

Post by mat zzr on Sat 11 Dec - 22:38

tanya lah abg bosa dulu...pastu tanya zaini TM...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Handle Wobbling & Small Jerking

Post by miehensem on Sun 12 Dec - 1:46

Adik Kecil wrote:incik mie mlm ni kalau nak mai tts call dulu...0134535144...biasanya kami ada kat situ sampai toke kedai halau balik

adeh AK.. tak sempat baca la reply ni.. rasa2 bila ada lagi buat tts.. ??

miehensem

Posts : 102
Join date : 14/11/2010
Location : Sg.Petani

View user profile

Back to top Go down

Re: Handle Wobbling & Small Jerking

Post by mat zzr on Sun 12 Dec - 10:08

adik kecil dah balik KL harini...dah bayar bil.

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Handle Wobbling & Small Jerking

Post by miehensem on Tue 14 Dec - 2:56

ahaha.. balik penang pasai nak bayaq bil ja ka.. hehehe

miehensem

Posts : 102
Join date : 14/11/2010
Location : Sg.Petani

View user profile

Back to top Go down

Re: Handle Wobbling & Small Jerking

Post by miehensem on Sat 25 Dec - 5:33

update..!!

handle wobbling tu dah selesai.. setting je tak kena.. sebab time aku service fork.. pomen adjust ke paling lembut.. so mmg wobble la kalo high speed..

so kebetulan.. time aku buat service carburetor ( kes sentot2 tu ).. aku suh pomen tu check.. apa benda yg kena tukar ... apa benda yg nak kena ejas.. buat la secukup rasa..

so lepas service carburetor.. dia cakap fork tu lembut.. so dia setting bg keras sikit supaya time highspeed tak membuai.. then... dia check ada 2 3 grounding wire dah mcm tak cantek.. so dia buat grounding baru.. check radiator cap.. ada leaking time enjin panas.. air keluar..

dan ada lagi dia buat .. so lepas selesai semua.. aku masuk highway.. try highspeed.. kebetulan time tu lepas hujan.. jalan agak basah... so aku bwk pelan2 je..

aku test speed 160-180kmj.. jerking tu dah takde.. maksudnya enjin runing smooth.. pastu handle pun dah takde wobbling2 ni.. mmg handling cukup steady.. bunyi ekzoz letup2 pun dah takde.. sebab time bukak tu.. ada 1 jarum yg dah rosak.. so satu dapur dah overflow.. dan time service karb tu.. ada beberapa benda jugak la yg dia tukar..

so semua charge rm145.00 ( labour dan brg2 lain ) .. aku hantar moto dr jam 10pg.. 7ptg dah kawtim.


pomen tu bg aku mmg otak berjalan la.. yg mana boleh pakai.. dia akan buat bg boleh pakai.. kalo dah tak boleh nak buat apa.. baru tukar..

kebetulan .. time tu jugak aku tukar minyak enjin.. sebelum2 ni aku pakai total fully sintetik..

pendapat aku.. agak mengecewakan.. moto mcm pakai myk enjin biasa je.. then kelmarin.. aku tukar pakai petronas dual tech 4sp.. so result.. enjin lebih responsif dan mmg ringan.. ( maybe sebab baru serbis carb sama kot )

so skang ni.. kuda ku lari gagah berani.. hehe


miehensem

Posts : 102
Join date : 14/11/2010
Location : Sg.Petani

View user profile

Back to top Go down

Re: Handle Wobbling & Small Jerking

Post by adambikers on Sat 25 Dec - 15:05

huiiii, dalam ujan 160-180 affraid

mmg speed demon nih!

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Handle Wobbling & Small Jerking

Post by jimf on Sat 25 Dec - 16:45

mak aiiiii....180 selloeeew?
eden 160 pun x pernah cecah... Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Handle Wobbling & Small Jerking

Post by ariff908 on Sat 25 Dec - 22:59

jimf wrote:mak aiiiii....180 selloeeew?
eden 160 pun x pernah cecah... Very Happy

samo la den!

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Handle Wobbling & Small Jerking

Post by Sponsored content Today at 11:58


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum