Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Page 4 of 16 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 16  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by jimf on Sat 27 Nov - 15:33

mmm...sunyi aje...
berangan laaa best..

2011 - siyem tour
2012 - laos/kampuchea touring
2013 - New Zealand touring
[You must be registered and logged in to see this link.]
2014 - Europe touring...

mmm... agak2 tercapai ke?... Very Happy
(nak pegi Betong pun dh delay berkali2.... Razz )

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by furqaan on Sat 27 Nov - 15:37

tak per bang ... moh kite pi ..

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by Bongxz on Sat 27 Nov - 15:43

syd wrote:naper dud dgn bang ManCal? sesi menyelamat apa ?

Misi nak hupgrade la sya........lagi sorang nak tambah cc kasi jadi 500..........

Bongxz

Posts : 1286
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by Bongxz on Sat 27 Nov - 15:51

Argh, pening .............
Baru balik baru breakfast kat awana, lunch kat temerloh.........
orang rumah dah kebas bontot la plak.......... dah kena tolong urut.... hehehhe.....
Dah terberenti kat PJ plak, ada lagi la TDM tu............ pergh mantap.....

Latihan peringkat awal lagi nih, ptg kang nak g menebas la plak.....

Bongxz

Posts : 1286
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by jimf on Sat 27 Nov - 15:53

makneng.. propose laa date kat krabi ride...
mat celupar dah dpt AP

bong... esok kita tgk lagi TDM tu....kalu ada, pejam mata kasi angkat... Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by Bongxz on Sat 27 Nov - 16:05

Masalahnya lepas angkat kang baru pejam...........

Bongxz

Posts : 1286
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by jimf on Sat 27 Nov - 16:21

xpe laaa...janji dpt angkat... heheh

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by mat zzr on Sat 27 Nov - 17:32

aku baru balik dari NKS...tukar tayar depan...

update harga...

1.Michelin Pilot 120/70/17 - RM330 siap balancing...
2.Rim Bengkok..upah bakar rim dan ketuk - RM 150
3.Valve rim terbakar - ganti balik valve rim baru - RM 8

TOTAL RM 488

hasilnya aku pun bengkok....masa ride handle gegar tu tak 100% hilang lah...tak puas hati aku..mmg mcm ni ke prestasi rim kena bakar...tak elok mcm ori...?kena carik rim lain ke ni?

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]


[You must be registered and logged in to see this image.]


mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by Bongxz on Sat 27 Nov - 21:45

Mat,
Kalau TDM rimdepan 18"............... hehehhee

Bongxz

Posts : 1286
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by mat zzr on Sat 27 Nov - 22:18

aku ada mintak tayar MAXXIS masa di NKS tadi....tokeh tu ckp mcm ni kt aku...."apa pasat lu mau pakai MAXXIS...lu pakai big bike maaa...mana boleh MAXXIS... angkat Michelin laaa...MAXXIS made in Taiwan lah...harga MAXXIS sama itu Michelin tak jauh sangat lah...tayar bukan tiap tiap bulan tukar maaaa.."....

aku pun malas mau tanya lebih...(sebab dlm kepala tgh kira bajet yg dah jahanam...) Mad Mad Mad Mad


Last edited by mat zzr on Sat 27 Nov - 22:24; edited 1 time in total

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by furqaan on Sat 27 Nov - 22:23

teman tambah ... "itu bonus lapan bulan apa mau bikin ... bukan boley belanak maaa..lu kilija manajer ... maaa".............

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by furqaan on Sat 27 Nov - 22:23

Tambah laa woiii ...

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by mat zzr on Sat 27 Nov - 22:26

furqaan wrote:teman tambah ... "itu bonus lapan bulan apa mau bikin ... bukan boley belanak maaa..lu kilija manajer ... maaa".............

bonus 8 bulan tu utk org Celcom lah...aku sebulan jer...tak caya tanya Jimf.

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by Bongxz on Sat 27 Nov - 22:36

ko punya sebulan sama dgn 8 bulan orang lain......... takkan pakai MAXXIS

Bongxz

Posts : 1286
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by ManCaL on Sat 27 Nov - 22:57

Amm wrote:Tahniah la Kudud sebab pegi Punca Jalil...
Manjer,subuh tadi lepas Shell tu ok ke

x ok lr kak amm lps je rnr jejantas sg.buloh moto drob balik betul2 dpn simpang susur kuar hospital sg buloh hampir sejam gak lr aku tunggu situ semantara bantuan tiba..sesiapa la mulut celupar semalam masa kat tts last2 naik van moto aku sampai rhumah atas bantuan kwn abg halim. buat masa skg ni moto msh blum bole start lagi coz battery msh brp di bengkel Ann mengesas x smpat nk ambik tadi sbb baru balik dari TGV Cinemas bwk anak2 n org umh mlyn cite rafunsel 3D. Atas nasihat dan pengalaman ANN dia kata battery aje kong sbb low terus current x masuk. Ann kata try dulu guna battery lama kalu x ckup nk suport gak baru beli yg baru. Ttng retifiar lak ann kata ni prob tu x ada sngkut paut dgn retiefiar. kalu betul lr Ann kata uhh lega..ssgt.

utuk makluman semua sbnr nya ptg sblum kejadian aku baru aje psg relay double singnal kat NKS mungkin sbb tu kot. battery trus low power.

p/s: sampai umh tepat jam 6.45am Sad tu yg pujuk balik bini n anak2 g lyn movie Laughing

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by Raziskov on Sat 27 Nov - 23:22

Man,
tu la masalah yg selalu kena bila pasang relay utk double signal ni..
pendpatan aku laaa...
maybe ada cara lain selain pasang relay ni..pasang mentol 2 filament ke..pasang 2 mentol ke..hehee..
aku tak tau sgt pasal wiring2 ni..tunggu otai2 lain bagi rekomendasyen..

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by mat zzr on Sat 27 Nov - 23:56

pasal pasang relay utk dabel signal...mengikut pengalaman aku lah...aku dah buat dabel signal pasang di FXR150..jaguh 175...virago 535...zzr 250...eli 250...semuanya aku tak pakai relay...semuanya ok...takde masalah bateri cepat weak..

fungsi relay ialah utk dpt kan current direct dari bateri...selalunya current yg tinggi nilainya seperti yg digunakan pada starter motor..atau pun air hon...pasal tu lah starter motor ada starter relay..

air hon yg aku pasang kat zzr pun aku taruk relay...kalau tak bunyik mcm motor pondan..

utk dabel signal..sila gunakan bulb filamen 2 kaki...so, soket pun kena pakai yg ada 2 point...dulu aku beli lampu belakang honda C70...sebijik lampu harga RM6 ringgit...beli 4 lah..sekali dgn cover yg merah dan hitam...aku congkil soketnya...cover hitam dgn merah tu....masa aku sembahyang jumaat aku bubuh dlm mana mana bakul motor C70 yg ada...kira sedekah lah tu...

wiring tak susah...tapi penat laj kalau aku nak taip kat sini...

aku bukan otai...aku muda mcm XXX..sekian..

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by mat zzr on Sun 28 Nov - 0:00

benda alah ni mahal jugak...RM255...speedometer gear assembly...ZZR500 = ZXR250..bajet dah lari lintang pukang...tak boleh beli lagi...naik motor takyah lah tengok speedometer...lagi pun aku bawak bukannya laju pun..

[You must be registered and logged in to see this image.]

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by jimf on Sun 28 Nov - 0:04

salam mlm..
mat zzr... bakar rim smpi rm150 ke? rasa macam mahal aje..
dan satu lagi, kaedah bakar ni selalu aku dgr mmg x elok..
lebih ramai yg buat dlm "oven" punya..x salah aku rm40 aje kt old klang road..
tp aku baca jugak..kaedah tu pun x berapa digalakkan pasal bila dah bakar, kejituan jisim rim tu dah lari..mmg kompom xkan dpt mcm ori lik..
so kalu nk best, cari laa second punya..

jerman...sori, tak tau lak ko strended masa lik semlm..
psl double signal ni, mmg byk aku dgr kalu psl relay mesti tak berapa perfect..
selalu kacau... yg ok kalu direct aje wiring tu x pakai relay...

komen den ket atas tu berdasarkan pada bacaan den pado majalah bambino ajo laa...psl den bukan rheti pun psl moto2 epal ni..


________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by ni_juan82 on Sun 28 Nov - 0:11

ooo....takpe man...pengalaman mengajar kite erti kedewasaan....sabar ....

utk ngah ajis...baru sabar byk2 atas bencana alam yg berlaku ...den kek kuching lagi nih ....esok maybe jumpe pak dine...leh la den serapkan pengaruh den kat sini plak ...huhuhuhu....(den ade pengaruh ko)???huhuhuh

ni_juan82

Posts : 650
Join date : 20/03/2010
Age : 34
Location : PANTAI DALAM / WANGSA MAJU KL - MELAKA

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by mat zzr on Sun 28 Nov - 0:14

jimf wrote:salam mlm..
mat zzr... bakar rim smpi rm150 ke? rasa macam mahal aje..
dan satu lagi, kaedah bakar ni selalu aku dgr mmg x elok..
lebih ramai yg buat dlm "oven" punya..x salah aku rm40 aje kt old klang road..
tp aku baca jugak..kaedah tu pun x berapa digalakkan pasal bila dah bakar, kejituan jisim rim tu dah lari..mmg kompom xkan dpt mcm ori lik..
so kalu nk best, cari laa second punya..

jerman...sori, tak tau lak ko strended masa lik semlm..
psl double signal ni, mmg byk aku dgr kalu psl relay mesti tak berapa perfect..
selalu kacau... yg ok kalu direct aje wiring tu x pakai relay...

komen den ket atas tu berdasarkan pada bacaan den pado majalah bambino ajo laa...psl den bukan rheti pun psl moto2 epal ni..


second...kat mana aku nak carik...nak kena pegi singapore ke?...


pasal upah RM150 tu...ini 1st time aku buat..aku pun tak tahu berapa harga patut....selalu berapa upah yg patut?...

aku ingat nak buat balancing semula...kat Ann Rawang ada buat ke?...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by adambikers on Sun 28 Nov - 0:19

salam singapore sume! drunken


adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by Bongxz on Sun 28 Nov - 0:22

mt, adam dah jadi supplier tu,baru balik s'pore......
mgu depan pegi lagitu, pesan kat dia je la.......

Bongxz

Posts : 1286
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by Bongxz on Sun 28 Nov - 0:23

mat zzr wrote:benda alah ni mahal jugak...RM255...speedometer gear assembly...ZZR500 = ZXR250..bajet dah lari lintang pukang...tak boleh beli lagi...naik motor takyah lah tengok speedometer...lagi pun aku bawak bukannya laju pun..

[You must be registered and logged in to see this image.]
Try tanya kedai kangkang tgk, mana tau ada spare part..........

Bongxz

Posts : 1286
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by Raziskov on Sun 28 Nov - 0:25

Tuan Manager..
kalau tak salah aku..aku pernah bakar sport rim kete wira aku dulu...dalam RM60-80 jer sebijik..kalau tak salah aku kat Chear Puchong pun charge dlm RM85...tapi tu tahun lepas la...Very Happy

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by Sponsored content Today at 18:50


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 16 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 16  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum