Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Page 5 of 16 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by Bongxz on Sun 28 Nov - 0:36

Raziskov wrote:Tuan Manager..
kalau tak salah aku..aku pernah bakar sport rim kete wira aku dulu...dalam RM60-80 jer sebijik..kalau tak salah aku kat Chear Puchong pun charge dlm RM85...tapi tu tahun lepas la...Very Happy

sekian

Pergh mahal giler rm60, kat tempat aku rm 30 je.......

Bongxz

Posts : 1286
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by jimf on Sun 28 Nov - 1:03

tuan manager..
aku pernah suruh NKS buat balancng... mamat tu pun beriya2 laa buat..
tp bila ride, naik aje 80, tayar dah gegar...xpe laa, DK pun mmg sloww kan..
pehtu masa aku gi Ann serbis DK, suruh mie buat balancing jugak..
mie cabut semua "balancer" yg budak NKS tu letak.. pehtu tgk ok aje..
xde goyang pun.. bila test smpi 110 pun ok..xde goyang dah..

psl bakar rim tu...ntah la.. mmg tul, kalu rim keta pun dlm rm40 aje..masuk upah...mahal tul dia sembelih ko...xpe laa..baru 2% dari gaji ko...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by xxx on Sun 28 Nov - 1:15

mat zzr wrote:pasal pasang relay utk dabel signal...mengikut pengalaman aku lah...aku dah buat dabel signal pasang di FXR150..jaguh 175...virago 535...zzr 250...eli 250...semuanya aku tak pakai relay...semuanya ok...takde masalah bateri cepat weak..

fungsi relay ialah utk dpt kan current direct dari bateri...selalunya current yg tinggi nilainya seperti yg digunakan pada starter motor..atau pun air hon...pasal tu lah starter motor ada starter relay..

air hon yg aku pasang kat zzr pun aku taruk relay...kalau tak bunyik mcm motor pondan..

utk dabel signal..sila gunakan bulb filamen 2 kaki...so, soket pun kena pakai yg ada 2 point...dulu aku beli lampu belakang honda C70...sebijik lampu harga RM6 ringgit...beli 4 lah..sekali dgn cover yg merah dan hitam...aku congkil soketnya...cover hitam dgn merah tu....masa aku sembahyang jumaat aku bubuh dlm mana mana bakul motor C70 yg ada...kira sedekah lah tu...

wiring tak susah...tapi penat laj kalau aku nak taip kat sini...

aku bukan otai...aku muda mcm XXX..sekian..

nama aku lagi...apa lah salah ku...

xxx

Posts : 795
Join date : 19/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by syd on Sun 28 Nov - 6:14

Salam Subuh Ahad..

Kesian dgr citer bg ManCal...

syd

Posts : 1409
Join date : 29/04/2010
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by mat zzr on Sun 28 Nov - 10:15

jimf wrote:tuan manager..
aku pernah suruh NKS buat balancng... mamat tu pun beriya2 laa buat..
tp bila ride, naik aje 80mph pada gear 2 , tayar dah gegar...xpe laa, DK pun mmg sloww kan..
pehtu masa aku gi Ann serbis DK, suruh mie buat balancing jugak..
mie cabut semua "balancer" yg budak NKS tu letak.. pehtu tgk ok aje..
xde goyang pun.. bila test smpi 110 pun ok..xde goyang dah..

psl bakar rim tu...ntah la.. mmg tul, kalu rim keta pun dlm rm40 aje..masuk upah...mahal tul dia sembelih ko...xpe laa..baru 2% dari gaji ko...

nampaknya aku dah kena sembelih ....masa aku tgk pomen tgh bakar dan ketuk rim...berpeluh peluh dia...kesian jugak aku nengok...susah org kerja cari duit...aku ni cepat lembut hati...

sabtu ni aku kena pergi Ann lah...buat balancing...sebagai persediaan ke mana mana ride akan datang...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by vein on Sun 28 Nov - 11:18

ada sesapa yg masuk meter digital tak kat motor lempeng Suspect

vein

Posts : 138
Join date : 06/10/2010
Location : Senawang - Damansara -sumtime Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by Raziskov on Sun 28 Nov - 11:39

vein wrote:ada sesapa yg masuk meter digital tak kat motor lempeng Suspect

vien,
sbg pengguna motor lempeng..
saya tak mampu nak pakai meter digital ni...Sad
tapi kalau anda mampu..ape salahnya....

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by mat zzr on Sun 28 Nov - 11:41

aku baru balik dari sesi asah tayar...dari ampang-look out point -simpang 3 masjid hulu langat....nampak byk biker berenti kat simpang utk ke K.Kelawang...aku tak lah nak follow...pusing balik lah...aku nak test tayar depan ajer...cuma masih ada gegar sikit masa aku lepas handel time korner...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by Raziskov on Sun 28 Nov - 11:43

mat zzr wrote:aku baru balik dari sesi asah tayar...dari ampang-look out point -simpang 3 masjid hulu langat....nampak byk biker berenti kat simpang utk ke K.Kelawang...aku tak lah nak follow...pusing balik lah...aku nak test tayar depan ajer...cuma masih ada gegar sikit masa aku lepas handel time korner...

tuan manager,
cuba keluarkan sikit montot tu masa amik korner...
tgk ade gegar2 tak?..Very Happy

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by adambikers on Sun 28 Nov - 13:33

salam klawang sume..

berderet anak murid tok misai oooo

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by Bongxz on Sun 28 Nov - 13:36

pergh, ajis pun main montotla sekarang.......... awal2 dah training, ada jaguh baru klawang nanti

Bongxz

Posts : 1286
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by mat zzr on Sun 28 Nov - 13:51

aku masih lagi rider konar tegak...dah fobia sejak cium jalan tar...

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]


Last edited by mat zzr on Sun 28 Nov - 14:00; edited 1 time in total

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by syd on Sun 28 Nov - 13:58

Salamz all...

Ada Angel Rider nak jual motor dia..check out!

syd

Posts : 1409
Join date : 29/04/2010
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by furqaan on Sun 28 Nov - 14:14

Mat ... mana suar spendot nko yg rabak ... tunjuk laaa

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by jimf on Sun 28 Nov - 14:50

furqaan wrote:Mat ... mana suar spendot nko yg rabak ... tunjuk laaa

mak neng nk beli buat kenangan ke

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by jimf on Sun 28 Nov - 14:51

syd wrote:Salamz all...

Ada Angel Rider nak jual motor dia..check out!

hebattt...hebatt..
ajis baru sms den...dio cakap bukan ajo poning, dah naik muntah darah dio ...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by syd on Sun 28 Nov - 17:23

Aii...cemano bang ajis yang leh muntoh darah ni....

Sya pun nak fenin jugak laaa... drunken

syd

Posts : 1409
Join date : 29/04/2010
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by furqaan on Sun 28 Nov - 17:49

syd wrote:Aii...cemano bang ajis yang leh muntoh darah ni....

Sya pun nak fenin jugak laaa... drunken

tahniah Nijuan .. dlm dok OKU pun menjadik gak ... "Mak neng tumpang gumbira nak..."

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by ni_juan82 on Sun 28 Nov - 20:19

ape yg jadik.... x jd lagi mak neng....sbb sume niat yg diajukan memerlukan belanje yg bosa...so...board director dah reject awal2...tunggu lain tahun ...huhuhu

ni_juan82

Posts : 650
Join date : 20/03/2010
Age : 34
Location : PANTAI DALAM / WANGSA MAJU KL - MELAKA

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by ManCaL on Sun 28 Nov - 21:23

Vrommmmmmm moto den dh ok kembali....ok terima kaseh semua atas nasihat n sempati teruja den..

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by mat zzr on Sun 28 Nov - 21:54

kalau jadi lagi masalah yg sama...dabel signal punya hal lah tu..

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by Amm on Sun 28 Nov - 22:05

Salam malam.....esok ade ride ke

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by xxx on Sun 28 Nov - 22:23

mat zzr wrote:aku baru balik dari sesi asah tayar...dari ampang-look out point -simpang 3 masjid hulu langat....nampak byk biker berenti kat simpang utk ke K.Kelawang...aku tak lah nak follow...pusing balik lah...aku nak test tayar depan ajer...cuma masih ada gegar sikit masa aku lepas handel time korner...

gler ar..sorang lagi dewa korner telah d kenali...
hebat gler...lepas handle time koner...
respek2 cheers

xxx

Posts : 795
Join date : 19/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by xxx on Sun 28 Nov - 22:25

adambikers wrote:salam klawang sume..

berderet anak murid tok misai oooo


pergh...akhirnya tok guru d balong dtg jugak klawang....
tq tok guru ajar byk ilmu lefer td...walaupun nmpk dari jauh jer...(pakai zx6 lah td..mercikkkkk!!)

xxx

Posts : 795
Join date : 19/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by syd on Sun 28 Nov - 22:27

xxx wrote:
mat zzr wrote:aku baru balik dari sesi asah tayar...dari ampang-look out point -simpang 3 masjid hulu langat....nampak byk biker berenti kat simpang utk ke K.Kelawang...aku tak lah nak follow...pusing balik lah...aku nak test tayar depan ajer...cuma masih ada gegar sikit masa aku lepas handel time korner...

gler ar..sorang lagi dewa korner telah d kenali...
hebat gler...lepas handle time koner...
respek2 cheers


lol!

terbaeeekkkkk!!!

syd

Posts : 1409
Join date : 29/04/2010
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 56 - Musim lawatan mudah.com (26/11/2010)

Post by Sponsored content Today at 5:41


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 16 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum