Transformasi ZZR250 kepada Ninja 250RR

View previous topic View next topic Go down

Transformasi ZZR250 kepada Ninja 250RR

Post by Admin on Tue 19 Jan - 19:13

ShamZX11 wrote:pirat Dari rumah sebelah...

Kata RR, mesti ler kena bikin ekzos undertail kan... ekzos undertail dah beli pun, cuma nak mode masuk jer lagi... kalau ada masa cepat ler jadinya... cuba bayangkan kalau dah masuk ekzos tu... Very Happy :Smile ;D...






Admin
Admin

Posts : 131
Join date : 19/01/2010

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Transformasi ZZR250 kepada Ninja 250RR

Post by Admin on Tue 19 Jan - 19:23

ShamZX11 wrote:Takde banyak masa nak update... tapi projek tetap berjalan slow and steady...


















Lepas ni nak masuk signal plak... Yamaha Ego punya signal tu...


Admin
Admin

Posts : 131
Join date : 19/01/2010

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Transformasi ZZR250 kepada Ninja 250RR

Post by Admin on Tue 19 Jan - 19:24

ShamZX11 wrote:Hehehe... moto Chef pun apa kurangnya... lain dari yang lain gak tu...

Signal Ego dah pun dimasukkan kat fairing terbaru ni... tak tau ler OK ke tak pada pandangan korang...






Admin
Admin

Posts : 131
Join date : 19/01/2010

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Transformasi ZZR250 kepada Ninja 250RR

Post by Admin on Tue 19 Jan - 19:25

ShamZX11 wrote:Tapi dia tetap pilih yang standard punya... takpe... hujung minggu ni aku transformkan motor duck runner jadi standard keluaran 1996... kalau tengok motor dia memang sedih giler... aku tengok pun nak nangis... huhuhu... Sad Sad Sad




Admin
Admin

Posts : 131
Join date : 19/01/2010

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Transformasi ZZR250 kepada Ninja 250RR

Post by Admin on Tue 19 Jan - 19:26

ShamZX11 wrote:

Akhirnya malam semalam dari pukul 9 malam sampai pukul 3 pagi aku dapat siapkan side mirror ngan fender (mudguard depan)... fender tu pun tak buat finishing lagi... dah tak nampak ghope ZZR langsung... hehehe...

Amacam? Ada nampak pelik lagi ke? Ada member komplen side mirror baru ni nampak panjang sangat, lusa aku potong sket la...

Fender dari skuter Nitro Grand 125...













Side mirror tu dari skuter Modenas Karisma... tak percaye? Percayalah kerana ianya benar...




Mentol dah tukar kepada jenis LED... sempoi...


Admin
Admin

Posts : 131
Join date : 19/01/2010

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Transformasi ZZR250 kepada Ninja 250RR

Post by Admin on Tue 19 Jan - 19:26

ShamZX11 wrote:Bolehhh... Malaysia Boleh!!! apa salahnya... Sedangkan fairing TZM pun boleh mode masuk ZZR... keh keh keh...




Admin
Admin

Posts : 131
Join date : 19/01/2010

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Transformasi ZZR250 kepada Ninja 250RR

Post by Admin on Tue 19 Jan - 19:27

ShamZX11 wrote:bet edu, lampu tu beli kat Klang Lama tapi kat Sentul pun ada jual. Harga Rm68 jer.

muzhaffar, ekor cbr 600rr custom termasuk seat x termasuk lampu belakang = RM800. Nak mode masuk lampu cbr bolehhh... MAlaysia Bolehhh!!!


Tadi dah tukar ekzos ala-ala Yoshimura baru tu... tokeh kedai kata ZX6R punya... tak kisah la, janji rock!!!








Admin
Admin

Posts : 131
Join date : 19/01/2010

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Transformasi ZZR250 kepada Ninja 250RR

Post by Admin on Tue 19 Jan - 19:28

ShamZX11 wrote:Masa tu memang panjang sket. Skang ni dah potong, pendek sket.


Admin
Admin

Posts : 131
Join date : 19/01/2010

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Transformasi ZZR250 kepada Ninja 250RR

Post by Admin on Tue 19 Jan - 19:29

ShamZX11 wrote:Model NoS terbaru sedang dalam pembikinan... ada lubang angin kat tengah tuuuu...


Admin
Admin

Posts : 131
Join date : 19/01/2010

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Transformasi ZZR250 kepada Ninja 250RR

Post by Admin on Tue 19 Jan - 19:30

ShamZX11 wrote:Akhirnya, mimpi menjadi kenyataan... setelah bertungkus-lumus merelialisasikan impian, maka inilah hasilnya...


Fairing ditogelkan untuk memudahkan kerja-kerja modifikasi.




Subframe and manifold dalam proses pemotongan.




Mencuba lokasi strategik untuk kedudukan baru ekzos dan monoshock.




Setelah 2 hari bekerja keras, inilah hasilnya.










Modify 'air filter' kereta dari jenis untuk Mitsubishi MIVEC, potong dua cam gaban dan modify dengan plet fiberglass... Berjaya !!!




Admin
Admin

Posts : 131
Join date : 19/01/2010

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Transformasi ZZR250 kepada Ninja 250RR

Post by Admin on Tue 19 Jan - 19:31

ShamZX11 wrote:Ekor baru ala-ala Ninja 250R... banyak lagi nak kena trim tu...






Admin
Admin

Posts : 131
Join date : 19/01/2010

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Transformasi ZZR250 kepada Ninja 250RR

Post by Admin on Tue 19 Jan - 19:32

ShamZX11 wrote:Buat perbandingan Ninja 250R dengan Ninja 250RR... keh keh keh...




Aku rasa masuk ekor Ninja 250R macam tak berapa nak masuk ngan ekzos undertail... buat ekor baru ikut stail CBR600RR dan walla... amacam?








Admin
Admin

Posts : 131
Join date : 19/01/2010

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Transformasi ZZR250 kepada Ninja 250RR

Post by Admin on Tue 19 Jan - 19:33

ShamZX11 wrote:2 jam sebelum bersahur pagi tadi sempat siapkan mudguard ni... mode dari coverset ekor belakang RXZ Catalyzer...










Projek lepas ni, fender plak...


Admin
Admin

Posts : 131
Join date : 19/01/2010

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Transformasi ZZR250 kepada Ninja 250RR

Post by Admin on Tue 19 Jan - 19:34

ShamZX11 wrote:Akhirnya siap gak fender tu... seterusnya nak buat finishing ngan cat jer...












Admin
Admin

Posts : 131
Join date : 19/01/2010

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Transformasi ZZR250 kepada Ninja 250RR

Post by Admin on Tue 19 Jan - 19:35

ShamZX11 wrote:Cat hanya siap sekadar Undercoat jer sebelum ride ORR ke Pulau Pinang. Nak buat camno, hujan sokmo... tapi ride ORR panas sokmo... sabar... projek mengecat akan disambung minggu ni...














Kawan lama kat Pulau Pinang pun teruja...








Cat dah beli pun... ikut stripe ni...


Admin
Admin

Posts : 131
Join date : 19/01/2010

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Transformasi ZZR250 kepada Ninja 250RR

Post by lollipop520 on Mon 24 May - 14:42

Saya nak tanya...
Saya nak mod bike saya macam u...
U ada buat lagi ke???

Saya nak tau berapa lama boleh siap dan harga...
Tq

lollipop520

Posts : 37
Join date : 26/04/2010
Age : 25
Location : Penang, Bukit Jambul

View user profile

Back to top Go down

Re: Transformasi ZZR250 kepada Ninja 250RR

Post by Sponsored content Today at 18:11


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum