ZZRianz Community V01 - SELAMAT DATANG.. (19/01/10)

Page 14 of 16 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: ZZRianz Community V01 - SELAMAT DATANG.. (19/01/10)

Post by nawza on Wed 20 Jan - 23:31

kuakboy wrote:hai..salam sumer...

apa jadi ngan umah lamer...

biarlahhh dgn rumah yg lame..
menjadi lipatan sejarah..
menjadi iktibar utk kita smua...
kita dah ade rumah baru...yg telah lama diidamkan...
jaga laa ia..
semai laa ia...
dgn baja kasih sayang..
dan pupuk lah ia dgn suasana harmoni..
agar rumah yg dibina menjadi kenangan abadi...
bukan untuk kita sahaja..
malahan untuk anak cucu kita..
biar mereka tahu..
kita tiada ketua
kita tiada yg berkuasa
hanya rasa hormat-menghormati
menjadi pegangan dan amalan kita
agar anak-anak kita mengikut jejak kita
agar mereka tahu perbalahan tiada yg menang..
malahan merugikan...

sekian... Sleep

nawza

Posts : 1670
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pdg Temu - Alor Gajah, Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZRianz Community V01 - SELAMAT DATANG.. (19/01/10)

Post by azamreeves on Wed 20 Jan - 23:43

jiwang n mendalam ayat tuoo

azamreeves

Posts : 225
Join date : 20/01/2010
Location : UIA-JB-SG Besar

View user profile http://azamreeves.blog.com/

Back to top Go down

Re: ZZRianz Community V01 - SELAMAT DATANG.. (19/01/10)

Post by Admin on Thu 21 Jan - 0:07

kuakboy wrote:hai..salam sumer...

apa jadi ngan umah lamer...

Kuak,
rumah lama yg mane ni? Very Happy
kalau kat RMC yg baru tu tetap kita akan berforum mcm biasa..
tak pindah pun sbnrnyer..rumah ni kita buat khas utk menjadi backup data dan info2 yg berkaitan dgn zzrianz..disediakan juga kemudahan berforum bagi sape2 yg nak berborak2 sakan..so kalau ape2 terjadi kita sudah ade backap...

sekian

Admin
Admin

Posts : 131
Join date : 19/01/2010

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: ZZRianz Community V01 - SELAMAT DATANG.. (19/01/10)

Post by nawza on Thu 21 Jan - 0:20

Admin wrote:
kuakboy wrote:hai..salam sumer...

apa jadi ngan umah lamer...

Kuak,
rumah lama yg mane ni? Very Happy
kalau kat RMC yg baru tu tetap kita akan berforum mcm biasa..
tak pindah pun sbnrnyer..rumah ni kita buat khas utk menjadi backup data dan info2 yg berkaitan dgn zzrianz..disediakan juga kemudahan berforum bagi sape2 yg nak berborak2 sakan..so kalau ape2 terjadi kita sudah ade backap...

sekian

sory boss..hanye nak menyelit skit jer..! aku ghase ..ghumah nie bkan lagi hanya utk menjadi backup dah ...malah lebih drpd itu..dah menjadi tpt kita berteduh..agar tdak merempat di merata2 tmpt..! w/laubgamna pun ..tidak menjadi halangan bg mereka yg ingin melepak dimana2 tmpt...lagi pun x salah...klau utk memanjangkan silaturrahim.... sekian hanye cebisan coretan yg x seberapa utk mlm nie.. Twisted Evil ..

~ dprd aku tdor ghumah org ade baek aku tdor ghumah sendiri....senang skit nak pkai ..kain ker...x pkai ...ker...he...he...!

nawza

Posts : 1670
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pdg Temu - Alor Gajah, Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZRianz Community V01 - SELAMAT DATANG.. (19/01/10)

Post by Guest on Thu 21 Jan - 0:25

A'smkm smua...tahniah kito dah ado rmah baru...
Mekasih pado Ajis yg bersusah payah buek rmah ni..
Mekasih gak pado YG Jeff dan Angkel Amm yg tlg bg info pado den pasai rmah baru ni..
Seb baek Ajis copet buko rmah baru ni..den baru plan nak buko rmah kito kat mamak spesial...

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: ZZRianz Community V01 - SELAMAT DATANG.. (19/01/10)

Post by Guest on Thu 21 Jan - 0:28

nawza wrote:
Admin wrote:
kuakboy wrote:hai..salam sumer...

apa jadi ngan umah lamer...

Kuak,
rumah lama yg mane ni? Very Happy
kalau kat RMC yg baru tu tetap kita akan berforum mcm biasa..
tak pindah pun sbnrnyer..rumah ni kita buat khas utk menjadi backup data dan info2 yg berkaitan dgn zzrianz..disediakan juga kemudahan berforum bagi sape2 yg nak berborak2 sakan..so kalau ape2 terjadi kita sudah ade backap...

sekian

sory boss..hanye nak menyelit skit jer..! aku ghase ..ghumah nie bkan lagi hanya utk menjadi backup dah ...malah lebih drpd itu..dah menjadi tpt kita berteduh..agar tdak merempat di merata2 tmpt..! w/laubgamna pun ..tidak menjadi halangan bg mereka yg ingin melepak dimana2 tmpt...lagi pun x salah...klau utk memanjangkan silaturrahim.... sekian hanye cebisan coretan yg x seberapa utk mlm nie.. Twisted Evil ..

~ dprd aku tdor ghumah org ade baek aku tdor ghumah sendiri....senang skit nak pkai ..kain ker...x pkai ...ker...he...he...!

Tok Sidang...asyik nak melepak ajo...jom aahh...lepak kat mamak spesial

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: ZZRianz Community V01 - SELAMAT DATANG.. (19/01/10)

Post by nawza on Thu 21 Jan - 0:29

farislan wrote:A'smkm smua...tahniah kito dah ado rmah baru...
Mekasih pado Ajis yg bersusah payah buek rmah ni..
Mekasih gak pado YG Jeff dan Angkel Amm yg tlg bg info pado den pasai rmah baru ni..
Seb baek Ajis copet buko rmah baru ni..den baru plan nak buko rmah kito kat mamak spesial...

cek lan klau bukak ghumah baghu kek..solaris pun ok yoo..! bleh kito buek perasmian...sempono ghumah baghu zzrianz... cheers

nawza

Posts : 1670
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pdg Temu - Alor Gajah, Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZRianz Community V01 - SELAMAT DATANG.. (19/01/10)

Post by Guest on Thu 21 Jan - 0:31

ceh tok sidang sembang.... Razz

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: ZZRianz Community V01 - SELAMAT DATANG.. (19/01/10)

Post by Guest on Thu 21 Jan - 0:32

umah ni ada page limit jugak ka?

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: ZZRianz Community V01 - SELAMAT DATANG.. (19/01/10)

Post by nawza on Thu 21 Jan - 0:33

Big Bro wrote:ceh tok sidang sembang.... Razz

alamak big bro masuk...den nak poie beghak laa.... Laughing

nawza

Posts : 1670
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pdg Temu - Alor Gajah, Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZRianz Community V01 - SELAMAT DATANG.. (19/01/10)

Post by Guest on Thu 21 Jan - 0:35

poilah.....

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: ZZRianz Community V01 - SELAMAT DATANG.. (19/01/10)

Post by Dinz on Thu 21 Jan - 0:35

Cayalah tukang kebun .
Aku tengok bukan main meriah lagi kat rumah baru nie. Semuanya main bedal semacam je..
Biasanya dok menumpang rumah orang, tapi buat macam rumah sendirik. Bila ada rumah sendirik, fuuhhh lazat..
Tengah nak mahirkan diri kat rumah sendiri.. [You must be registered and logged in to see this image.]
Pihak Admin, sila pelan pelan kayuh utk tambah apa-apa yg patut. Aku ikut saja mana yg terbaeeekkk...

Dinz

Posts : 797
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZRianz Community V01 - SELAMAT DATANG.. (19/01/10)

Post by Guest on Thu 21 Jan - 0:39

pak dinz tak tido lagi....

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: ZZRianz Community V01 - SELAMAT DATANG.. (19/01/10)

Post by Guest on Thu 21 Jan - 0:42

tuan admin kalu nak backup dlm blog ambo pun buleh....

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: ZZRianz Community V01 - SELAMAT DATANG.. (19/01/10)

Post by Guest on Thu 21 Jan - 0:48

tido dah sumer

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: ZZRianz Community V01 - SELAMAT DATANG.. (19/01/10)

Post by nawza on Thu 21 Jan - 0:53

ado lagi big bro...sambung beghak laa..... Laughing

nawza

Posts : 1670
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pdg Temu - Alor Gajah, Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZRianz Community V01 - SELAMAT DATANG.. (19/01/10)

Post by Guest on Thu 21 Jan - 1:02

makan taik la

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: ZZRianz Community V01 - SELAMAT DATANG.. (19/01/10)

Post by nawza on Thu 21 Jan - 1:13

taik minyak bleh makan apo...! scratch huaaa..haaa...

nawza

Posts : 1670
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pdg Temu - Alor Gajah, Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZRianz Community V01 - SELAMAT DATANG.. (19/01/10)

Post by Admin on Thu 21 Jan - 1:20

rumah sendiri kito ni pun ado limit gak..
sampai page 20 jor..sapo2 yg sompek buko ghumah baru dipersilokan..
takyah tunggu den laie.. Very Happy

sekian

Admin
Admin

Posts : 131
Join date : 19/01/2010

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: ZZRianz Community V01 - SELAMAT DATANG.. (19/01/10)

Post by nawza on Thu 21 Jan - 1:30

Admin wrote:rumah sendiri kito ni pun ado limit gak..
sampai page 20 jor..sapo2 yg sompek buko ghumah baru dipersilokan..
takyah tunggu den laie.. Very Happy

sekian

so dah boleh sopam kooo..bang ajis...! Twisted Evil

nawza

Posts : 1670
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pdg Temu - Alor Gajah, Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZRianz Community V01 - SELAMAT DATANG.. (19/01/10)

Post by yusz@jbl on Thu 21 Jan - 1:36

Salam...

Saya, yusrizal ramli aka yusz@jbl melaporkan diri...!!!



cheers cheers cheers

Sleep

yusz@jbl

Posts : 113
Join date : 21/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZRianz Community V01 - SELAMAT DATANG.. (19/01/10)

Post by nawza on Thu 21 Jan - 1:39

yusz@jbl wrote:Salam...

Saya, yusrizal ramli aka yusz@jbl melaporkan diri...!!!



cheers cheers cheers

Sleep

selamat berghumah baghu..JBL...jgn sogan2...! cheers

nawza

Posts : 1670
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pdg Temu - Alor Gajah, Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZRianz Community V01 - SELAMAT DATANG.. (19/01/10)

Post by wares on Thu 21 Jan - 1:55

salam...
baru dapat mgs dr bro jef pasal umah baru...
aiyak!!!
dah page 18...

pergh...nikmatnya....lega lepas berak...
(tapi aku tak makan taik macam big bro...huhuhuhu...)

wares

Posts : 17
Join date : 21/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZRianz Community V01 - SELAMAT DATANG.. (19/01/10)

Post by wares on Thu 21 Jan - 1:59

jefnoka1 wrote:salam suboh zzrianz...
Alhamdulillah ghaso aman damai jo bilo bangun ado lam umah sendiri... Takdo munyik rempit dokek sini... Razz

Dudok la aman damai... Main samo2... jgn gadoh2 tau... Nanti uncle tuo bangko tu dongar dio ghotan den tak dapek nak nolong dohhhh... Razz

Sket2 kito binolah umah kito yang tak seberapo ni... Sesapo yang ado maklumat yang berguno tu masukkanlah dokek bobonang yang sepatutnyo.... Kalo masih dapek kosan FMEA dokek mano2 tu kito bawakla balik dokek sini...

Den ghaso Ngahjis tu masih bertukang laie... Kalo yang ado kepakaran dlm IT tu tampillah memberikan bantuan... Umah kito ni perlukan tonto gak jago... Jgn nanti ado plak yang baling molotov koktel atau cat merah... Huru haro jugak kito dibuek e'...

Yang penting kito jago keharmonian teratak kito ni... Jadikan insiden umah2 lamo sbg panduan utk kito berporem...

Den nak poie menoogheh... Razz Razz

bro jef, nak reply gak dari page 1...
sy ade kepakaran mengecat ni...bleh diaplikasikan tak? Twisted Evil
(nawza yg aja... pirat )

saper baling cat merah, aku baling kat dier cat putih...
kalau tak cukup ada lebih seratus zzrian akan derma cat putih...
CABOT!!!!! lol!

wares

Posts : 17
Join date : 21/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZRianz Community V01 - SELAMAT DATANG.. (19/01/10)

Post by nawza on Thu 21 Jan - 2:04

buek laa wares..apo yg patut....! kasi ringan skit tukang buek ghumah...nie. ! satu hari satu malam wooo...dio buek ghumah..lopeh tue cat plak cam-cam warno dio dah terai...tapi den ghaso yg nie kut dio suko...hee...hee..! ekau nak cat warno apo laaa....????


~ suko sgat main cat bdak nie...dah kawin pun x abis2 ngocaaaaat yooo kojo ehh...

nawza

Posts : 1670
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pdg Temu - Alor Gajah, Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZRianz Community V01 - SELAMAT DATANG.. (19/01/10)

Post by Sponsored content Today at 19:34


Sponsored content


Back to top Go down

Page 14 of 16 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum