Version 52 - Borak geng lempeng (2/11/2010)

Page 2 of 16 Previous  1, 2, 3 ... 9 ... 16  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Version 52 - Borak geng lempeng (2/11/2010)

Post by ni_juan82 on Wed 3 Nov - 9:09

nijuan pun wuz ere...

ni_juan82

Posts : 650
Join date : 20/03/2010
Age : 34
Location : PANTAI DALAM / WANGSA MAJU KL - MELAKA

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 52 - Borak geng lempeng (2/11/2010)

Post by jimf on Wed 3 Nov - 9:17

gilababan wrote:Mungkin mamat yg upgred trus besar tu x sdr diri.. Takpela, duit dia, moto dia, hak dia.. Kita olang tak kacau olang, olang kacau kita olang , kita olang bwk diri aje la.. (mcm kenal ayat ni tp d mana ye)

salam lempeng....

mcm tak ori aje ayat tu... mesti beli kat PS... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 52 - Borak geng lempeng (2/11/2010)

Post by kudud on Wed 3 Nov - 9:20

salam syg sumaa... auww...

sekian..

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 52 - Borak geng lempeng (2/11/2010)

Post by gilababan on Wed 3 Nov - 9:22

jimf wrote:
gilababan wrote:Mungkin mamat yg upgred trus besar tu x sdr diri.. Takpela, duit dia, moto dia, hak dia.. Kita olang tak kacau olang, olang kacau kita olang , kita olang bwk diri aje la.. (mcm kenal ayat ni tp d mana ye)

salam lempeng....

mcm tak ori aje ayat tu... mesti beli kat PS... Razz
La, tbeli cetak rompak ghupenya..

gilababan

Posts : 1331
Join date : 19/01/2010
Age : 37
Location : North Pole, Uganda

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 52 - Borak geng lempeng (2/11/2010)

Post by vein on Wed 3 Nov - 9:29

Adik Kecil wrote:
blakepare wrote:[You must be registered and logged in to see this link.]

saper yang jawab soalan soalan dalam blog ni?.....kastam,imegresen,jpj,lawyer,majistret,org nak jual moto? Rolling Eyes

Memang benar segala jawapanya,den sendiri dah tanyo kek JPJ,jawapan yg samo.
Cumo lobih kek preferences penungang nak boli moto SG atau tak,masalah yg selalu dialami,bilo rodblock.

Kono angin taufan En Polis,banyak tanyo la pulak,lagi satu pasal claim insuran kalau eksiden.

Vrommmmmmmmmmm

vein

Posts : 138
Join date : 06/10/2010
Location : Senawang - Damansara -sumtime Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 52 - Borak geng lempeng (2/11/2010)

Post by farislan on Wed 3 Nov - 9:54

Salam pagi memerah smua.....

farislan

Posts : 722
Join date : 05/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 52 - Borak geng lempeng (2/11/2010)

Post by farislan on Wed 3 Nov - 9:56

Amm wrote:Hah....kat Labuan pun ada kelawang ke...

Amm...kat Labuan x ado klawang...yg pakai baju kelawar ramai le...murah2 plak tu...godaaaaannnnn

farislan

Posts : 722
Join date : 05/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 52 - Borak geng lempeng (2/11/2010)

Post by Raziskov on Wed 3 Nov - 9:56

Ohaiyo..

motor masih taknak start....Sad

sekan

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 52 - Borak geng lempeng (2/11/2010)

Post by ziex69 on Wed 3 Nov - 9:59

blakepare wrote:[You must be registered and logged in to see this link.]

Apa yang aku tau kalo buat lesen memandu antarabangsa kat JPJ Malaysia, bole guna kat luar negara jerla, mana bleh guna dalam Malaysia.

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 52 - Borak geng lempeng (2/11/2010)

Post by ariff908 on Wed 3 Nov - 10:02

mat zzr wrote:kalau zzr250 dipanggil lempeng....zzr500 mungkin dipanggil lempeng dabel...mcm dabel cheese burger la...


apsal lah ada rider bila dah merasa pakai motor berkuasa tinggi, motor yg berkuasa lebih rendah di pandang sebelah mata...ada ke rider yg upgred dari motor kecik terus upgred ke 1000 cc...selalunya upgred berperingkat...

aku dulu naik motor 70cc jer...

derang tak penah pakai moto kecik la tu mat..tp tak perlu la nak eksen...moto diaorg tu pun bukan besar sgt.......kot moto ko lempeng dabel..moto aku lempeng triple......dia taruk ayam, udang, sotong, kari kepala ikan, pizza, speghetti, jagung, marjerin dsb...

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 52 - Borak geng lempeng (2/11/2010)

Post by ariff908 on Wed 3 Nov - 10:03

Raziskov wrote:Ohaiyo..

motor masih taknak start....Sad

sekan

moto ko merajuk la tu sbb ko kutuk dia suka kencing...r6 ko kan ade..bawak je la

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 52 - Borak geng lempeng (2/11/2010)

Post by vein on Wed 3 Nov - 10:07

ziex69 wrote:
blakepare wrote:[You must be registered and logged in to see this link.]

Apa yang aku tau kalo buat lesen memandu antarabangsa kat JPJ Malaysia, bole guna kat luar negara jerla, mana bleh guna dalam Malaysia.

Ye betul.

Int License,kalau nak bawak masuk moto kek SG.
Selalu inspection suh runner kedai je buat.

vein

Posts : 138
Join date : 06/10/2010
Location : Senawang - Damansara -sumtime Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 52 - Borak geng lempeng (2/11/2010)

Post by Raziskov on Wed 3 Nov - 10:08

ziex69 wrote:
Apa yang aku tau kalo buat lesen memandu antarabangsa kat JPJ Malaysia, bole guna kat luar negara jerla, mana bleh guna dalam Malaysia.

hiashh..den pakai lesen B2,D jor memandu kek luar negara..
kono pakai lesen antarabangso ko?
seb baik tak kono saman..
silo bantu..

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 52 - Borak geng lempeng (2/11/2010)

Post by Raziskov on Wed 3 Nov - 10:09

ariff908 wrote:

moto ko merajuk la tu sbb ko kutuk dia suka kencing...r6 ko kan ade..bawak je la

ye la2..den bwk la R6 tu poie pasar nnt..Sad

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 52 - Borak geng lempeng (2/11/2010)

Post by ariff908 on Wed 3 Nov - 10:18

ziex69 wrote:
Apa yang aku tau kalo buat lesen memandu antarabangsa kat JPJ Malaysia, bole guna kat luar negara jerla, mana bleh guna dalam Malaysia.

kenapa org malaysia memandu kat malaysia ada lesen malaysia tp kena apply lesen memandu antarabangsa? scratch

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 52 - Borak geng lempeng (2/11/2010)

Post by ziex69 on Wed 3 Nov - 10:26

ariff908 wrote:
ziex69 wrote:
Apa yang aku tau kalo buat lesen memandu antarabangsa kat JPJ Malaysia, bole guna kat luar negara jerla, mana bleh guna dalam Malaysia.

kenapa org malaysia memandu kat malaysia ada lesen malaysia tp kena apply lesen memandu antarabangsa? scratch

org malaysia memandu kat malaysia ada lesen malaysia tp kena apply lesen memandu antarabangsa untuk memandu kenderaan di luar negara

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 52 - Borak geng lempeng (2/11/2010)

Post by ziex69 on Wed 3 Nov - 10:28

Raziskov wrote:
hiashh..den pakai lesen B2,D jor memandu kek luar negara..
kono pakai lesen antarabangso ko?
seb baik tak kono saman..
silo bantu..

sekian

cubo ekau tengok balik lesen tu, botol ko B2,D? kot kot B2B tak?

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 52 - Borak geng lempeng (2/11/2010)

Post by vein on Wed 3 Nov - 10:30

ziex69 wrote:
ariff908 wrote:
ziex69 wrote:
Apa yang aku tau kalo buat lesen memandu antarabangsa kat JPJ Malaysia, bole guna kat luar negara jerla, mana bleh guna dalam Malaysia.

kenapa org malaysia memandu kat malaysia ada lesen malaysia tp kena apply lesen memandu antarabangsa? scratch

org malaysia memandu kat malaysia ada lesen malaysia tp kena apply lesen memandu antarabangsa untuk memandu kenderaan di luar negara

Memang betul yoep Smile

JPJ statement

Permohonan boleh dikemukakan di mana-mana Pejabat JPJ Negeri . Pemegang-pemegang lesen memandu Malaysia yang ingin memandu di negara asing adalah dinasihatkan untuk mengambil permit memandu antarabangsa; RM 150 setaun.

Vrommmmmm


vein

Posts : 138
Join date : 06/10/2010
Location : Senawang - Damansara -sumtime Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 52 - Borak geng lempeng (2/11/2010)

Post by eddy_Gpang on Wed 3 Nov - 10:39

salam bosan dok dlm meeting...
ado cito lesen plak ke? sesapa nak upgrade lesen ke B full dengan harga jimat, sila ke surfine tech driving school kat hulu langat, contact haji salleh. aku buat dapat rm380 compare tempat lain koman2 nak rm500.

harap membantu, sekiang

eddy_Gpang

Posts : 380
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 52 - Borak geng lempeng (2/11/2010)

Post by eddy_Gpang on Wed 3 Nov - 10:43

ziex69 wrote:cubo ekau tengok balik lesen tu, botol ko B2,D? kot kot B2B tak?

B2B tak perlu lesen, redah je. janji takde kesan sampingan sebelum pulang ke rumah

p/s: en kamal yang cakap kat aku...aku mana tau benda2 ni

eddy_Gpang

Posts : 380
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 52 - Borak geng lempeng (2/11/2010)

Post by jimf on Wed 3 Nov - 10:47

blakepare wrote:Otai sbk kat umah aku dah racun fikiran aku ni.....Jangan pakai motor luar merbahaya katenye.Member die dah 4 org motor kena sita...Pendapat please.......

salam...dah tertinggal jauh. Eden maleh nk sibuk citer psl moto luar ni.. tp psl den sayang kat blakepare ni, den sebut jugak la..
1. polis - maybe xleh kacau, psl bidangkuasa dio cuma kalu ekau xdo lesen
2. JPJ - mmg leh kacau, psl bidangkuaso dio cukai jalan ekau tu.. kalu moto sin, ado ko bayo cukai ket mesia?
3. kastam - mmg ada hak, psl moto mesia, moto lempeng semua ado bayo cukai gomen, cukai jualan cukai impot baru layak pakai plet mesia... moto obersea ado bayo cukai po?

tukang jual moto obersea akan cakap semuo ok kalu dokumen cukup.. tentang moto mungkin doc cukup.. tp ekau tanyo lik, sapo yg bawa moto tu? Moto kito ado insuran ket mesia, tp bilo nk poi Hatyai, ngapo keno boli insuran lain?

Depa cakap, org lain pakai ok aje.. samo laa ekau langgar trapik light, kalu xdo polis tggu dopan tu kiro selamat la.. tp kalu ado polis tontu ekau kono saman kan?

Last sekali, ekau bayangkan laa dongan pelancung.. diarog dtg mesia ni camne pun ada had kan.. camne pun kena balik jugak. So, moto obersea ni pun kena laa balik gak...cuma dio xnk balik pasal owner dio org mesia hehehe...

Panjang bobonar laaa.. kesimpulannya.. moto obersea tu hak obersea, mmg kito leh beli, tp kito xkan dpt hak "mutlak" selagi tak tukar ic dio ke mesia.. Tapi duit masing2.. ongkos sendri. Pado eden kalu nk gamble takat below 5k (pado yg ado duit lebih tu) boleh laa.. sodap pakai kojap, kalu kono sita pun lopeih tu tak laa rugi sgt takad 5k ajo (tp pado den rugi bosar tu). Tp kalu nk invest lebih 10k untuk moto obersea ni pado den tak berbaloi. Tu pendapat den, yg poket tak tebal...kais pagi makan pagi ajo....

salam.. harap xdo yg teraso...
p/s..adik den yg koje kastam pun cakap benda yg sama...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 52 - Borak geng lempeng (2/11/2010)

Post by nawza on Wed 3 Nov - 10:52

belilah barangan buatan malaysia.... Twisted Evil ...( ade kena mengena tak...??? Twisted Evil huaa..haaa...! )

nawza

Posts : 1670
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pdg Temu - Alor Gajah, Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 52 - Borak geng lempeng (2/11/2010)

Post by kamalia on Wed 3 Nov - 10:53

eddy_Gpang wrote:
ziex69 wrote:cubo ekau tengok balik lesen tu, botol ko B2,D? kot kot B2B tak?

B2B tak perlu lesen, redah je. janji takde kesan sampingan sebelum pulang ke rumah

p/s: en kamal yang cakap kat aku...aku mana tau benda2 ni

aku pun tau dari ko.
ko yg bawak aku masa kat kuantang dulu. ternoda tau..
Sad

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 52 - Borak geng lempeng (2/11/2010)

Post by ariff908 on Wed 3 Nov - 11:06

jimf wrote:
blakepare wrote:Otai sbk kat umah aku dah racun fikiran aku ni.....Jangan pakai motor luar merbahaya katenye.Member die dah 4 org motor kena sita...Pendapat please.......

salam...dah tertinggal jauh. Eden maleh nk sibuk citer psl moto luar ni.. tp psl den sayang kat blakepare ni, den sebut jugak la..
1. polis - maybe xleh kacau, psl bidangkuasa dio cuma kalu ekau xdo lesen
2. JPJ - mmg leh kacau, psl bidangkuaso dio cukai jalan ekau tu.. kalu moto sin, ado ko bayo cukai ket mesia?
3. kastam - mmg ada hak, psl moto mesia, moto lempeng semua ado bayo cukai gomen, cukai jualan cukai impot baru layak pakai plet mesia... moto obersea ado bayo cukai po?

tukang jual moto obersea akan cakap semuo ok kalu dokumen cukup.. tentang moto mungkin doc cukup.. tp ekau tanyo lik, sapo yg bawa moto tu? Moto kito ado insuran ket mesia, tp bilo nk poi Hatyai, ngapo keno boli insuran lain?

Depa cakap, org lain pakai ok aje.. samo laa ekau langgar trapik light, kalu xdo polis tggu dopan tu kiro selamat la.. tp kalu ado polis tontu ekau kono saman kan?

Last sekali, ekau bayangkan laa dongan pelancung.. diarog dtg mesia ni camne pun ada had kan.. camne pun kena balik jugak. So, moto obersea ni pun kena laa balik gak...cuma dio xnk balik pasal owner dio org mesia hehehe...

Panjang bobonar laaa.. kesimpulannya.. moto obersea tu hak obersea, mmg kito leh beli, tp kito xkan dpt hak "mutlak" selagi tak tukar ic dio ke mesia.. Tapi duit masing2.. ongkos sendri. Pado eden kalu nk gamble takat below 5k (pado yg ado duit lebih tu) boleh laa.. sodap pakai kojap, kalu kono sita pun lopeih tu tak laa rugi sgt takad 5k ajo (tp pado den rugi bosar tu). Tp kalu nk invest lebih 10k untuk moto obersea ni pado den tak berbaloi. Tu pendapat den, yg poket tak tebal...kais pagi makan pagi ajo....

salam.. harap xdo yg teraso...
p/s..adik den yg koje kastam pun cakap benda yg sama...

tahniah unkel.rasa nak nangis ke baca....

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 52 - Borak geng lempeng (2/11/2010)

Post by ariff908 on Wed 3 Nov - 11:06

nawza wrote:belilah barangan buatan malaysia.... Twisted Evil ...( ade kena mengena tak...??? Twisted Evil huaa..haaa...! )

bukan ko suka yg tamil elam punya ke? scratch

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Version 52 - Borak geng lempeng (2/11/2010)

Post by Sponsored content Today at 7:11


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 16 Previous  1, 2, 3 ... 9 ... 16  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum