ride kameren the IV..obat gatai pungkok..

Page 10 of 13 Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: ride kameren the IV..obat gatai pungkok..

Post by furqaan on Thu 28 Oct - 4:35

Tahniah tuan ghimeh hupgrade lagi.. tahniah gak Amm jadi tukang batu api ..

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: ride kameren the IV..obat gatai pungkok..

Post by adambikers on Thu 28 Oct - 8:20

mat zzr,

kongpong ke tido akt kemeren? dah jumpa hotel murah @ homestay?

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: ride kameren the IV..obat gatai pungkok..

Post by kamalia on Thu 28 Oct - 8:32

Ghimeh,
Apsal ko tulis nama kat thread ride Krabi?
ko kongpom ke pegi ni? sila sahkan!

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: ride kameren the IV..obat gatai pungkok..

Post by mat zzr on Thu 28 Oct - 9:15

adambikers wrote:mat zzr,

kongpong ke tido akt kemeren? dah jumpa hotel murah @ homestay?

aku pun plan nak bermalam di brinchang...kalau ramai yg nak bermalam ada lah apartment 2 atau 3 bilik yg boleh sewa...rate dari RM150 to RM300....kalau tak ramai ada rumah kedai buat sewa bilik RM80 boleh masuk 3 org....kalau nak perpanjangkan kote ride...bolehlah kita turun ke Ipoh...bermalam disana...kat sana byk pelac hotel murahan utk disewa...

apa kata survey??????

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: ride kameren the IV..obat gatai pungkok..

Post by mat zzr on Thu 28 Oct - 9:19

ZAM@GHIMEH wrote:
mat zzr wrote:
ZAM@GHIMEH wrote:sEMEKUM...mATzzr ... Tolong potong nama den utk ride kameren nih...
byk dugaan.. mula-2 moto 1/2 kilo bateri abih... pegi cas... pakai sehari habis lagi...last-last suspek...kononnya koil dah (ntah apae namanya tah) tak cas bateri lagi dah..huhuhuhu... skrg nih moto suku kilo dgn setgh kilo... dua dua stranded....so tepaksala lupakan niat nak poi kemeren...lenkali la yo..
wasalam......


sedih citer ko ghimeh...berlinang ayer mata...ok...aku akan potongkan ko....utk atasi masalah ni...aku dah pasang voltmeter kat motor aku...kalau RPM dah sampai 4000 dan charging voltage kurang dari 12 volt...itu bermakna sistem pengecas motor bermasalah...hasilnya bateri akan cepat weak...voltage yg bagus adalah antara 12.0 hingga 12..5 volt ikut motor aku lah...dah setahun aku pakai motor tu tanpa masalah...bateri pun tak pernah tukar...owner lama pakai aku pun tak tahu history bateri tu...

ko kena check samada coil atau rectifier yg rosak...aku tak pasti samada rectifier zzr500 sama dgn zzr250...kalau sama boleh gak tanya member yg ada spare...try and error dulu...


MatZZR... tima kasih diatas keprihatinan sedare... tapi aku tak pecaya sgt ckp cina tu... dulu dia gak yg buat aku punya dabel signal sampai bateri aku weak... pada firasat aku la.. sbb aku lama tak satrt moto tu... dekat seminggu jugak la.... conclusion nyer...."jumpa aku dlm Mudah.com..."...hehehehehehe

takkan rosak sikit nak jual mcm kau buat kat zephyer dulu...masalah bateri tak charging ni masalah electrical yg tak susah nak setel...buat inspection dulu...adakah coil dah rosak atau rectifier...2 benda ni je yg problem...

atau pun...mmg ko nak upgred...tapi malu malu babi kucing nak kasitau member....kalau dah berhajat nak upgred..teruskan lah..tak baik teragak agak...nanti tak jadi... What a Face

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: ride kameren the IV..obat gatai pungkok..

Post by ariff908 on Thu 28 Oct - 9:23

mat zzr wrote:
atau pun...mmg ko nak upgred...tapi malu malu babi kucing nak kasitau member....kalau dah berhajat nak upgred..teruskan lah..tak baik teragak agak...nanti tak jadi... What a Face

dia takde teragak2 dah tuh....dengarnya dah berminat nak angkat R1 sbb zzr500 slow sgt katanya....

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: ride kameren the IV..obat gatai pungkok..

Post by mat zzr on Thu 28 Oct - 9:25

aku dah agak dah...ghimeh mmg 'speed demon'...R1....lajuuuuuu tuuuuu...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: ride kameren the IV..obat gatai pungkok..

Post by ariff908 on Thu 28 Oct - 9:26

mat zzr wrote:
ManCAL wrote:
mat zzr wrote:
ManCAL wrote:aku pun nkj jd lastmen gak lr..bole x?

mintak borang kat jimf...pastu isi...then submit application...

compom xdpt punya..heheheh...

ko kena lah bayar yuran keahlian sebanyak RM50 dulu...barulah boleh join...pastu kena kursus lagi...pastu three...

susah woo kursus lastmen...maso aku kursus kat terengganu tu mmg teruk kena ragging ngan unkel dua org nih..abis la ko man

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: ride kameren the IV..obat gatai pungkok..

Post by kudud on Thu 28 Oct - 10:25

salam, dukacita dMAKLUMkan, sy ingin menarik diri utk ride ke kameron highland ni, ats dasar2 kperibadian n teknikalan..agak kcewa juga kerna xdpt turut serta, dgn berat hati, sy menarik diri dlm pembabitan ini ride, sekian.. eh, tarik diri lah..

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: ride kameren the IV..obat gatai pungkok..

Post by ziex69 on Thu 28 Oct - 10:37

mat zzr, aku tolong update kan list untuk ko. sama-sama...


Ride Kameren The IV..obat gatai pungkok..

tarikh : 30hb October (sabtu) - kompom
masa : 0830hrs tayar gerak
RV : 0800hrs R&R rawang
route : rawang- simpang pulai-brinchang-simpang pulai-rawang...sila diskas
xtvt : buat lah apa apa pun asalkan tidak menjolok mata..

Senarai Riders Yang Tarik Diri

1. ZamGHIMEH - ZZR500 (tarik diri,motor down)
2. KUDUD - ZZR250 (ats dasar2 kperibadian n teknikalan)
3. lai... lai...

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: ride kameren the IV..obat gatai pungkok..

Post by mat zzr on Thu 28 Oct - 10:41

ziex69 wrote:mat zzr, aku tolong update kan list untuk ko. sama-sama...


Ride Kameren The IV..obat gatai pungkok..

tarikh : 30hb October (sabtu) - kompom
masa : 0830hrs tayar gerak
RV : 0800hrs R&R rawang
route : rawang- simpang pulai-brinchang-simpang pulai-rawang...sila diskas
xtvt : buat lah apa apa pun asalkan tidak menjolok mata..

Senarai Riders Yang Tarik Diri

1. ZamGHIMEH - ZZR500 (tarik diri,motor down)
2. KUDUD - ZZR250 (ats dasar2 kperibadian n teknikalan)
3. lai... lai...


bagus pot...ko mmg cepat dan cekap buat kerja...yg kena tarik diri tu...apa boleh buat...dah takdir...ko join tak pot ride kemren?...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: ride kameren the IV..obat gatai pungkok..

Post by ziex69 on Thu 28 Oct - 10:44

mat zzr....

aku tak pastila, sbb motor tgh barai skrg ni, tengah setting carb, tu pun nasib baik jimf ada sedikit membantu wat setting carb... nampak gaya kena tukar setting tayar plak lepas ni baru tau carb ada problem ke tak...

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: ride kameren the IV..obat gatai pungkok..

Post by jimf on Thu 28 Oct - 11:16

musim tarik diri dah bermulo ko?

pot..eden minta maaf laa tak dapek dtg petang ni utk buat setting tu..
ada emergency call...nk setting carb sukhoi su30 tu kejap..
semlm ada burung masuk habis cacar marba setting..

ko pegi amjal aje la petang ni...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: ride kameren the IV..obat gatai pungkok..

Post by mat zzr on Thu 28 Oct - 11:29

perghhh...setting carburetor jet sukhoi su30...setahu aku jet engine mana ada carburetor... scratch

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: ride kameren the IV..obat gatai pungkok..

Post by adambikers on Thu 28 Oct - 13:33

mat zzr wrote:
adambikers wrote:mat zzr,

kongpong ke tido akt kemeren? dah jumpa hotel murah @ homestay?

aku pun plan nak bermalam di brinchang...kalau ramai yg nak bermalam ada lah apartment 2 atau 3 bilik yg boleh sewa...rate dari RM150 to RM300....kalau tak ramai ada rumah kedai buat sewa bilik RM80 boleh masuk 3 org....kalau nak perpanjangkan kote ride...bolehlah kita turun ke Ipoh...bermalam disana...kat sana byk pelac hotel murahan utk disewa...

apa kata survey??????

kat bawah tak sejuk la malam2 mat.. baek bermalam kat kemeren, malam sejuk.. sheeedaaaappp Wink

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: ride kameren the IV..obat gatai pungkok..

Post by kal_zzr77 on Thu 28 Oct - 14:01

So sabtu ni rv kat rnr rawang jam 830am lah ye
Kawe dari rembau

kal_zzr77

Posts : 103
Join date : 17/09/2010
Age : 39
Location : usj

View user profile

Back to top Go down

Re: ride kameren the IV..obat gatai pungkok..

Post by mat zzr on Thu 28 Oct - 14:02

adambikers wrote:
mat zzr wrote:
adambikers wrote:mat zzr,

kongpong ke tido akt kemeren? dah jumpa hotel murah @ homestay?

aku pun plan nak bermalam di brinchang...kalau ramai yg nak bermalam ada lah apartment 2 atau 3 bilik yg boleh sewa...rate dari RM150 to RM300....kalau tak ramai ada rumah kedai buat sewa bilik RM80 boleh masuk 3 org....kalau nak perpanjangkan kote ride...bolehlah kita turun ke Ipoh...bermalam disana...kat sana byk pelac hotel murahan utk disewa...

apa kata survey??????

kat bawah tak sejuk la malam2 mat.. baek bermalam kat kemeren, malam sejuk.. sheeedaaaappp Wink

boleh diatur...cuma perlu diingat...aku bukan geng kain pelikat tau....

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: ride kameren the IV..obat gatai pungkok..

Post by ziex69 on Thu 28 Oct - 14:15

mat zzr wrote:
boleh diatur...cuma perlu diingat...aku bukan geng kain pelikat tau....


ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: ride kameren the IV..obat gatai pungkok..

Post by jimf on Thu 28 Oct - 15:41

mat zzr wrote:aku pun plan nak bermalam di brinchang...kalau ramai yg nak bermalam ada lah apartment 2 atau 3 bilik yg boleh sewa...rate dari RM150 to RM300....kalau tak ramai ada rumah kedai buat sewa bilik RM80 boleh masuk 3 org....kalau nak perpanjangkan kote ride...bolehlah kita turun ke Ipoh...bermalam disana...kat sana byk pelac hotel murahan utk disewa...

apa kata survey??????

belum apa2dah kena kencing.. ingat kan ada laaa geng utk:-
1. melahap mee rebus ramli
2. skodeng awek bunga kt taman kanak2 smbil makan sate endut
3. mkn popiah s.s ali
4. mkn mee kari kat merdeka garden malam tu
5. lepak TTS kat greentown kopitaam
6. pusing2 pekan ipoh ..lalu stesen, medan kidd, majoi, taman dr...

hisssshhhh

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: ride kameren the IV..obat gatai pungkok..

Post by ariff908 on Thu 28 Oct - 15:58

jimf wrote:
belum apa2dah kena kencing.. ingat kan ada laaa geng utk:-
1. melahap mee rebus ramli
2. skodeng awek bunga kt taman kanak2 smbil makan sate endut
3. mkn popiah s.s ali
4. mkn mee kari kat merdeka garden malam tu
5. lepak TTS kat greentown kopitaam
6. pusing2 pekan ipoh ..lalu stesen, medan kidd, majoi, taman dr...

hisssshhhh

aik?ride ipoh the return ke? scratch

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: ride kameren the IV..obat gatai pungkok..

Post by Amm on Thu 28 Oct - 16:37

jimf wrote:belum apa2dah kena kencing....
hisssshhhh

Patut la hanciang...JimF makan jeriang...

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: ride kameren the IV..obat gatai pungkok..

Post by mat zzr on Thu 28 Oct - 17:12

jimf wrote:
mat zzr wrote:aku pun plan nak bermalam di brinchang...kalau ramai yg nak bermalam ada lah apartment 2 atau 3 bilik yg boleh sewa...rate dari RM150 to RM300....kalau tak ramai ada rumah kedai buat sewa bilik RM80 boleh masuk 3 org....kalau nak perpanjangkan kote ride...bolehlah kita turun ke Ipoh...bermalam disana...kat sana byk pelac hotel murahan utk disewa...

apa kata survey??????

belum apa2dah kena kencing.. ingat kan ada laaa geng utk:-
1. melahap mee rebus ramli
2. skodeng awek bunga kt taman kanak2 smbil makan sate endut
3. mkn popiah s.s ali
4. mkn mee kari kat merdeka garden malam tu
5. lepak TTS kat greentown kopitaam
6. pusing2 pekan ipoh ..lalu stesen, medan kidd, majoi, taman dr...

hisssshhhh

pagi ahad kita turun lah ke Ipoh...buat semua xtvt seperti diatas...aku no problem..aku bujang sabtu dan ahad ni...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: ride kameren the IV..obat gatai pungkok..

Post by mat zzr on Thu 28 Oct - 17:23

lagi 2 hari utk ride kemren the IV..dah setting motor ke?...terutama pot...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: ride kameren the IV..obat gatai pungkok..

Post by Guest on Thu 28 Oct - 17:35

Mal... Krabi pun kensel...hehehee....tolong potong name yer

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: ride kameren the IV..obat gatai pungkok..

Post by adambikers on Thu 28 Oct - 17:59

mat zzr wrote:
adambikers wrote:
mat zzr wrote:
adambikers wrote:mat zzr,

kongpong ke tido akt kemeren? dah jumpa hotel murah @ homestay?

aku pun plan nak bermalam di brinchang...kalau ramai yg nak bermalam ada lah apartment 2 atau 3 bilik yg boleh sewa...rate dari RM150 to RM300....kalau tak ramai ada rumah kedai buat sewa bilik RM80 boleh masuk 3 org....kalau nak perpanjangkan kote ride...bolehlah kita turun ke Ipoh...bermalam disana...kat sana byk pelac hotel murahan utk disewa...

apa kata survey??????

kat bawah tak sejuk la malam2 mat.. baek bermalam kat kemeren, malam sejuk.. sheeedaaaappp Wink

boleh diatur...cuma perlu diingat...aku bukan geng kain pelikat tau....

Sad Sad

JERman tido kat kemeren ke?

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: ride kameren the IV..obat gatai pungkok..

Post by Sponsored content Today at 9:06


Sponsored content


Back to top Go down

Page 10 of 13 Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum