Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Page 6 of 16 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 11 ... 16  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by mat zzr on Mon 4 Oct - 10:52

ngeri ooooo...sbk putus 2...laju lah tu....aku kadang kadang pun heran...tengok gelagat sbk...jalan kat malaysia ni mmg bukan dicipta utk main lap atau bawak laju....nak ambik lap,tapi jalan kat depan tak nampak pasal selekoh...kan bahaya tu kalau kat depan ada kereta yg slow...SIC kan ada...selamat...tapi kalau dah ajal sampai..apa boleh buat...

ingat tak peristiwa semasa kita naik cameron dulu...ikut tapah...ada kereta reverse di jalan berselekoh...nasib baik aku sempat mengelak...masa tu telo dah rasa mcm ada dlm helem...

pendapat aku lah...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by jimf on Mon 4 Oct - 11:27

salam pagi...
tok misai citer kat den pasal accident tu masa kami borak2 depan umah ghimeh..(tggu ghimeh buka pagar.. smpi kena msg 10 x baru buka pagar)..
bilo den baca kt sbm tu.. mcm tak laju aje rider, dlm 80-90kmh.. in-fact dia tgh follow lori pehtu masa "tinjau" trafik kt dpn moto tu wobble dan terus langgar. Kalu tgk gambo, mmg banyak la persoalan timbul... ngape keta kemek bhgian bawah kiri?... kalu 80kmh leh ke moto smpi putus dua dan tercampak ke gaung?..dan mcm2 lagi la. Tapi kita sebagai insan yg xde kat tempat tu elok laa kita ambik sebagai iktibar aje.. berhati2 laaa dijalanraya.

Dah sifat manusia dan moto, mmg nk bawa laju.. tp biar laa setiap masa hati menawan perasaan.. kalu dah terasa kita "over-the-limit", calm down...slow balik and pickup the pace.. nothing wrong being slow..
Kalu nk all out, sepang track day ada... dewata ramai leh tunjuk ajar..
Mmg laa ajal maut ditangan tuhan.. tp ingat jugak...maut jgn dicari....

wassallam...maaf kalu ada yg tersinggung.....tiada niat buruk melainkan memperingati sesama kita dan diri eden sendri...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by Chef Bob on Mon 4 Oct - 11:30

salam takziah buat pakdin moga cepat sembuh....
enche jimf maaf semalam tak dapat jawap tepon atas moto kupcai.
nak kol balik kredit tinggai 2posen... pegi umah gimeh dah pukul sepuloh...
dapatlah makan makanan yg tinggal...(siap tapau lontong lg)....tQ en ghimeh..

Chef Bob

Posts : 492
Join date : 20/01/2010
Location : SUNGEI BISI-KAJANG-BENTONG

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by kamalia on Mon 4 Oct - 11:38

thnx jimf for that.
nothing wrong being slow..
rasa mcm nak tukar mode riding. ride mcm easy rider.
tak sanggup rasanya nak membiarkan org tersayang bersedih atas kehilangan kita kerana kita terlalu taksub dgn hobi extreme. harap2 diri sendiri dpt mengawal nafsu semasa berkuda.

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by Amm on Mon 4 Oct - 12:19

kamalia wrote:harap2 diri sendiri dpt mengawal nafsu semasa berkuda.

Bab ni teman tak setuju........Teman kalo berkuda mesti dengan penuh nafsu.... Smile

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by ziex69 on Mon 4 Oct - 12:40

Amm wrote:

Bab ni teman tak setuju........Teman kalo berkuda mesti dengan penuh nafsu.... Smile

Amm, nafsu mike nafsu kuda ke? scratch

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by furqaan on Mon 4 Oct - 12:50

Amm .. nie kalau masuk jer bernafsu buas ...

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by furqaan on Mon 4 Oct - 12:52

Pak dinz ... moga cepat semboh ... bila lak nak buat ecoride 3 ... taman negara ...

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by kamalia on Mon 4 Oct - 13:53

nak makan, puasa plak ari ni...
nak puasa, makan pulak..
ah.. lepas makan ni puasa lah!

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by ziex69 on Mon 4 Oct - 13:57

makan char koay teow ke?

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by adambikers on Mon 4 Oct - 14:01

Dinz wrote:Start awal bulan ni sampai keadaan memuaskan, aku tak dibenarkan bawak motor jauh-jauh. Paling jauh, pi surau kat rumah.....

29/9/10 balik dr kerja, GT128 aku + aku skali telah cium tar kat jalan motor Federal Highway bawah flyover bulatan kayangan S/Alam akibat jalan licin baru lepas hujan. Utk brake - no point sebab aku tau mesti tak melekat punya. Aku cuba kontrol tapi......

Bangun dr jatuh, aku rilek barang seminit pasal dada terhentak kat tar. Ada la dua tiga org berhenti tolong aku + angkat barang / motor.. Aku rasa semua ok tapi tulang bahu sakit. Motor pecah lampu dan pemijak kaki bengkok. Nak tukar gear pun tak boleh. Aku start motor guna gear 3 sepanjang jalan dan balik sambil tangan kiri pegang bahu kanan. Malam tu jugak aku pergi X ray.

Hasilnya, aku kena tahan kat KPJ Specialist Hospital S/Alam . Tulang selangka kanan aku patah kepada beberapa serpihan dan plate besi +
7 skru telah dipasang
utk ikat supaya jadi lurus. Baru keluar pagi ahad..

Lepas ni cuma boleh pergi TTS naik kereta je laa..Itu pun kalau keadaan mengizinkan...

Harap hati-hati kepada kengkawan bila menunggang.

Smile

salam takziah utk pakdinz dan selamat datang ke geng bionic.. hehe

selalu nyer kalau collar bone patah doc takkan simen, kalau bersin tu hati2 pakdiz, cuba bersin slow2.. kalau cam biasa nyer bersin mmg sengsara laa..

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by kamalia on Mon 4 Oct - 14:04

ziex69 wrote:makan char koay teow ke?

tak trend dah makan char koay teow,
skang org mkn char khor te' je...

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by furqaan on Mon 4 Oct - 14:14

kamalia wrote:
ziex69 wrote:makan char koay teow ke?

tak trend dah makan char koay teow,
skang org mkn char khor te' je...

dasar gay ... cam haremmmm..

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by adambikers on Mon 4 Oct - 14:17

kamalia wrote:
ziex69 wrote:makan char koay teow ke?

tak trend dah makan char koay teow,
skang org mkn char khor te' je...

malu aku dpt kawan cam ko kamal Sad

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by mat zzr on Mon 4 Oct - 14:18

kamalia wrote:thnx jimf for that.
nothing wrong being slow..
rasa mcm nak tukar mode riding. ride mcm easy rider.
tak sanggup rasanya nak membiarkan org tersayang bersedih atas kehilangan kita kerana kita terlalu taksub dgn hobi extreme. harap2 diri sendiri dpt mengawal nafsu semasa berkuda.

jom kite pakai vulcam atau virago...aku pernah pakai virago535 dulu...bertahan selama 3 bulan saja...sebabnya motor tu kecik...aku naik serupa beruang sarkis jugak...vulcan ok.

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by kamalia on Mon 4 Oct - 14:19

arreee.. arrreee... areeeeeepah .. !!!
cheers

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by adambikers on Mon 4 Oct - 14:20

bagak betul badan ko ni beruang sarkis mat zzr

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by mat zzr on Mon 4 Oct - 14:23

jimf wrote:salam pagi...
tok misai citer kat den pasal accident tu masa kami borak2 depan umah ghimeh..(tggu ghimeh buka pagar.. smpi kena msg 10 x baru buka pagar)..
bilo den baca kt sbm tu.. mcm tak laju aje rider, dlm 80-90kmh.. in-fact dia tgh follow lori pehtu masa "tinjau" trafik kt dpn moto tu wobble dan terus langgar. Kalu tgk gambo, mmg banyak la persoalan timbul... ngape keta kemek bhgian bawah kiri?... kalu 80kmh leh ke moto smpi putus dua dan tercampak ke gaung?..dan mcm2 lagi la. Tapi kita sebagai insan yg xde kat tempat tu elok laa kita ambik sebagai iktibar aje.. berhati2 laaa dijalanraya.

Dah sifat manusia dan moto, mmg nk bawa laju.. tp biar laa setiap masa hati menawan perasaan.. kalu dah terasa kita "over-the-limit", calm down...slow balik and pickup the pace.. nothing wrong being slow..
Kalu nk all out, sepang track day ada... dewata ramai leh tunjuk ajar..
Mmg laa ajal maut ditangan tuhan.. tp ingat jugak...maut jgn dicari....

wassallam...maaf kalu ada yg tersinggung.....tiada niat buruk melainkan memperingati sesama kita dan diri eden sendri...

sama lah kite YB JimF...aku pun rider slow...masa kena potong bertubi tubi kat hiway PLUS ke melaka oleh motor singapura pura...aku sabar jer...kena hi beam dgn motor singapura pura...aku sabar jer..padahal aku dah 190kmj tu...

...aku pernah tengok satu mamat motor eksiden...masa tu aku melawat kawan kat hospital...mamat tu sakit menanggung azab eksiden...tapi dia diparking tepi atas sebab lumba haram...kesian ooo...mamat sbk tak tau lah aku...

oleh itu bawak lah slow...aku pun bawak 60kmj hari hari...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by mat zzr on Mon 4 Oct - 14:25

adambikers wrote:bagak betul badan ko ni beruang sarkis mat zzr

tengok muka ko teringat aku kat AR100rr...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by ziex69 on Mon 4 Oct - 14:26

kamalia wrote:
ziex69 wrote:makan char koay teow ke?

tak trend dah makan char koay teow,
skang org mkn char khor te' je...

sedap ke?

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by kamalia on Mon 4 Oct - 14:28

Rahsia!

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by ziex69 on Mon 4 Oct - 14:29

adambikers wrote:
malu aku dpt kawan cam ko kamal Sad

Adam, bukan ke ko tak dibenarkan berkawan dengan kamal? scratch

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by jipjo71 on Mon 4 Oct - 14:30

gws pakdinz....berhati2 di jalan raya kenkawan..

jipjo71

Posts : 532
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pee Jay - Sg Buloh

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by farislan on Mon 4 Oct - 14:40

mat zzr wrote:
jimf wrote:salam pagi...
tok misai citer kat den pasal accident tu masa kami borak2 depan umah ghimeh..(tggu ghimeh buka pagar.. smpi kena msg 10 x baru buka pagar)..
bilo den baca kt sbm tu.. mcm tak laju aje rider, dlm 80-90kmh.. in-fact dia tgh follow lori pehtu masa "tinjau" trafik kt dpn moto tu wobble dan terus langgar. Kalu tgk gambo, mmg banyak la persoalan timbul... ngape keta kemek bhgian bawah kiri?... kalu 80kmh leh ke moto smpi putus dua dan tercampak ke gaung?..dan mcm2 lagi la. Tapi kita sebagai insan yg xde kat tempat tu elok laa kita ambik sebagai iktibar aje.. berhati2 laaa dijalanraya.

Dah sifat manusia dan moto, mmg nk bawa laju.. tp biar laa setiap masa hati menawan perasaan.. kalu dah terasa kita "over-the-limit", calm down...slow balik and pickup the pace.. nothing wrong being slow..
Kalu nk all out, sepang track day ada... dewata ramai leh tunjuk ajar..
Mmg laa ajal maut ditangan tuhan.. tp ingat jugak...maut jgn dicari....

wassallam...maaf kalu ada yg tersinggung.....tiada niat buruk melainkan memperingati sesama kita dan diri eden sendri...

sama lah kite YB JimF...aku pun rider slow...masa kena potong bertubi tubi kat hiway PLUS ke melaka oleh motor singapura pura...aku sabar jer...kena hi beam dgn motor singapura pura...aku sabar jer..padahal aku dah 190kmj tu...

...aku pernah tengok satu mamat motor eksiden...masa tu aku melawat kawan kat hospital...mamat tu sakit menanggung azab eksiden...tapi dia diparking tepi atas sebab lumba haram...kesian ooo...mamat sbk tak tau lah aku...

oleh itu bawak lah slow...aku pun bawak 60kmj hari hari...

Mat ZZR...janji full trotel...he..he..

farislan

Posts : 722
Join date : 05/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by kudud on Mon 4 Oct - 14:50

salam takziah pada pak.dinz..
knapa x kol sy pakdinz?!! gak kecewa n terkilan kerna xpdt beri bantuan..harap2 tabah menghadapi saat2 genting ni yer.. Smile

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by Sponsored content Today at 19:33


Sponsored content


Back to top Go down

Page 6 of 16 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 11 ... 16  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum