Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Page 5 of 16 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by kamalia on Sun 3 Oct - 11:22

jom gi openg haus arip & ghimeh.
aku gi nek moto je, maklumla.. org bujang..!!

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by farislan on Sun 3 Oct - 13:11

kamalia wrote:jom gi openg haus arip & ghimeh.
aku gi nek moto je, maklumla.. org bujang..!!

Kamalia....den org bujang gak..berstatus berkelamin

farislan

Posts : 722
Join date : 05/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by ali@kudid on Sun 3 Oct - 13:15

kamal, ko pegi umah arip jam brape?

ali@kudid

Posts : 666
Join date : 26/01/2010
Age : 29
Location : klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by furqaan on Sun 3 Oct - 18:50

Weiii ... sapa solex nie ... bak mai kunci woiii ...

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by Amm on Sun 3 Oct - 20:34

Hai....

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by mat zzr on Sun 3 Oct - 20:59

salam malam..

aku baru balik dari solo ride ke 2.. KL- melaka- KL...aku pi makan ikan bakar di pengkalan jeti anjung batu....cuma yg tak best ialah kedai ikan bakar kat situ byk dah tutup...hanya tinggal 2 kedai saja yg masih bukak...dan harga seafood mcm dah naik plak...ketam/sotong/kerang rebus/sayur/ air tebu...RM 62...

byk geng motor handle monkey di dataran air keroh...

sekian...


Last edited by mat zzr on Sun 3 Oct - 22:37; edited 1 time in total

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by gilababan on Sun 3 Oct - 21:33

Tok sedeng, jom amjal...

gilababan

Posts : 1331
Join date : 19/01/2010
Age : 37
Location : North Pole, Uganda

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by mat zzr on Sun 3 Oct - 22:42

next solo ride - aku plan nak pergi Ipoh...tempat pertama aku nak pergi ialah Taman Chempaka...aku nak melawat bekas rumah sewa aku...kat situ lah aku skodeng rumah awek dari atas ceiling...pastu ceiling tu roboh...rumah zaman dulu ceiling nya bersambung...nasib baik awek tu tak cam aku...

pastu pergi makan kat Taman Kanak Kanak, Ipoh...tempat aku dating masa dulu...dan terus ke railway station...makan sate kat situ...port situ aku lepak bila habis skodeng kat Taman DR....

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by farislan on Mon 4 Oct - 1:04


salam smua..ponat gila poie open house

farislan

Posts : 722
Join date : 05/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by nawza on Mon 4 Oct - 3:09

Salam dan selamat pagi....


nawza

Posts : 1670
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pdg Temu - Alor Gajah, Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by Dinz on Mon 4 Oct - 3:13

Start awal bulan ni sampai keadaan memuaskan, aku tak dibenarkan bawak motor jauh-jauh. Paling jauh, pi surau kat rumah.....

29/9/10 balik dr kerja, GT128 aku + aku skali telah cium tar kat jalan motor Federal Highway bawah flyover bulatan kayangan S/Alam akibat jalan licin baru lepas hujan. Utk brake - no point sebab aku tau mesti tak melekat punya. Aku cuba kontrol tapi......

Bangun dr jatuh, aku rilek barang seminit pasal dada terhentak kat tar. Ada la dua tiga org berhenti tolong aku + angkat barang / motor.. Aku rasa semua ok tapi tulang bahu sakit. Motor pecah lampu dan pemijak kaki bengkok. Nak tukar gear pun tak boleh. Aku start motor guna gear 3 sepanjang jalan dan balik sambil tangan kiri pegang bahu kanan. Malam tu jugak aku pergi X ray.

Hasilnya, aku kena tahan kat KPJ Specialist Hospital S/Alam . Tulang selangka kanan aku patah kepada beberapa serpihan dan plate besi +
7 skru telah dipasang utk ikat supaya jadi lurus. Baru keluar pagi ahad..

Lepas ni cuma boleh pergi TTS naik kereta je laa..Itu pun kalau keadaan mengizinkan...

Harap hati-hati kepada kengkawan bila menunggang.

Smile

Dinz

Posts : 797
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by akubikin on Mon 4 Oct - 8:32

pak dinz... byk2 berehat bro....
semoga cepat sembuh

akubikin

Posts : 100
Join date : 20/01/2010
Age : 43
Location : PBD

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by nawza on Mon 4 Oct - 8:33

Salam Takziah ..utk Pak DInz...

Maaf tiada berkesempatan ..utk melawat...! anggaplah sbgai satu dugaan dr ilahi...harap semoga Pak Dinz cpat sembuh..dan sihat kembali..! Dah sihat nanti bleh sambung..utk ECO RIDE tahun depan...mcm yg dirancangkan... Laughing Pak Dinz...nanti minta borang ngan Adam...utk jadi ahli Bionik Man...!!! cheers

Maaf utk kengkawan...yg buat open haus...kerana tiada berkesempatan utk menghadirkan diri..! tggu laaa raya2 akan datang... Laughing

pada sahabat2...berhati2lah ketika menunggang...ingat yg tersayang...! Laughing

nawza

Posts : 1670
Join date : 20/01/2010
Age : 32
Location : Pdg Temu - Alor Gajah, Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by kamalia on Mon 4 Oct - 8:41

pak dinz.
tak de roger sesapa pun. apsal tk bagi tau..
semoga cepat sembuh bro!

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by ziex69 on Mon 4 Oct - 8:50

Salam Pak Dinz....

semoga cepat sembuh.... saper ganti runner NKS masa pak din MC? GT128 teruk ke kecederaannya? semoga cepat sembuh gak...

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by Vistana1 on Mon 4 Oct - 8:58

mat zzr wrote:next solo ride - aku plan nak pergi Ipoh...tempat pertama aku nak pergi ialah Taman Chempaka...aku nak melawat bekas rumah sewa aku...kat situ lah aku skodeng rumah awek dari atas ceiling...pastu ceiling tu roboh...rumah zaman dulu ceiling nya bersambung...nasib baik awek tu tak cam aku...

pastu pergi makan kat Taman Kanak Kanak, Ipoh...tempat aku dating masa dulu...dan terus ke railway station...makan sate kat situ...port situ aku lepak bila habis skodeng kat Taman DR....

Ko laaa yang sewa rumah aku .......dulu kan?? Student Poli Ungku Omar kan?? Abis syiling rumah sewa aku kan?? Haaaaaaa.......dapat tangkap dah.........

Vistana1

Posts : 875
Join date : 24/01/2010
Age : 44
Location : Sg Petani

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by mat zzr on Mon 4 Oct - 9:03

Vistana1 wrote:
mat zzr wrote:next solo ride - aku plan nak pergi Ipoh...tempat pertama aku nak pergi ialah Taman Chempaka...aku nak melawat bekas rumah sewa aku...kat situ lah aku skodeng rumah awek dari atas ceiling...pastu ceiling tu roboh...rumah zaman dulu ceiling nya bersambung...nasib baik awek tu tak cam aku...

pastu pergi makan kat Taman Kanak Kanak, Ipoh...tempat aku dating masa dulu...dan terus ke railway station...makan sate kat situ...port situ aku lepak bila habis skodeng kat Taman DR....

Ko laaa yang sewa rumah aku .......dulu kan?? Student Poli Ungku Omar kan?? Abis syiling rumah sewa aku kan?? Haaaaaaa.......dapat tangkap dah.........

mana adaaaaaaaaaaaa............

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by mat zzr on Mon 4 Oct - 9:07

Dinz wrote:Start awal bulan ni sampai keadaan memuaskan, aku tak dibenarkan bawak motor jauh-jauh. Paling jauh, pi surau kat rumah.....

29/9/10 balik dr kerja, GT128 aku + aku skali telah cium tar kat jalan motor Federal Highway bawah flyover bulatan kayangan S/Alam akibat jalan licin baru lepas hujan. Utk brake - no point sebab aku tau mesti tak melekat punya. Aku cuba kontrol tapi......

Bangun dr jatuh, aku rilek barang seminit pasal dada terhentak kat tar. Ada la dua tiga org berhenti tolong aku + angkat barang / motor.. Aku rasa semua ok tapi tulang bahu sakit. Motor pecah lampu dan pemijak kaki bengkok. Nak tukar gear pun tak boleh. Aku start motor guna gear 3 sepanjang jalan dan balik sambil tangan kiri pegang bahu kanan. Malam tu jugak aku pergi X ray.

Hasilnya, aku kena tahan kat KPJ Specialist Hospital S/Alam . Tulang selangka kanan aku patah kepada beberapa serpihan dan plate besi +
7 skru telah dipasang utk ikat supaya jadi lurus. Baru keluar pagi ahad..

Lepas ni cuma boleh pergi TTS naik kereta je laa..Itu pun kalau keadaan mengizinkan...

Harap hati-hati kepada kengkawan bila menunggang.

Smile

aduss....takziah dari aku pak dinz....mmg jalan motor di malaysia ni bahaya....ada jalan licin sebab berselut lepas hujan...ada yg naik air...ada yg kena simbah minyak hitam...ada yg berpaku....tapi tak siapa peduli nasib org guna motor...sudah nya naik hiway pastu kena saman...

apa kata pak dinz tanya org yg tahu mengurut tulang patah...kalau boleh cepat sembuh guna kaedah ini...tulang selangka tu 'collar bone ' ke?...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by Vistana1 on Mon 4 Oct - 9:21

Dinz wrote:Start awal bulan ni sampai keadaan memuaskan, aku tak dibenarkan bawak motor jauh-jauh. Paling jauh, pi surau kat rumah.....

29/9/10 balik dr kerja, GT128 aku + aku skali telah cium tar kat jalan motor Federal Highway bawah flyover bulatan kayangan S/Alam akibat jalan licin baru lepas hujan. Utk brake - no point sebab aku tau mesti tak melekat punya. Aku cuba kontrol tapi......

Bangun dr jatuh, aku rilek barang seminit pasal dada terhentak kat tar. Ada la dua tiga org berhenti tolong aku + angkat barang / motor.. Aku rasa semua ok tapi tulang bahu sakit. Motor pecah lampu dan pemijak kaki bengkok. Nak tukar gear pun tak boleh. Aku start motor guna gear 3 sepanjang jalan dan balik sambil tangan kiri pegang bahu kanan. Malam tu jugak aku pergi X ray.

Hasilnya, aku kena tahan kat KPJ Specialist Hospital S/Alam . Tulang selangka kanan aku patah kepada beberapa serpihan dan plate besi +
7 skru telah dipasang utk ikat supaya jadi lurus. Baru keluar pagi ahad..

Lepas ni cuma boleh pergi TTS naik kereta je laa..Itu pun kalau keadaan mengizinkan...

Harap hati-hati kepada kengkawan bila menunggang.

Smile

Semoga cepat sembuh......rehat laa bro...penat badan kerja

Vistana1

Posts : 875
Join date : 24/01/2010
Age : 44
Location : Sg Petani

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by jimf on Mon 4 Oct - 9:32

salam pagi...
sayu dgn citer pakdin pagi2 ni...
harap bersabar dan cepat sembuh...
dah masuk geng "ngilu" gitu...
tapi.... ngape tak habak??..baru aje sebut nama paksin kat amjal hari tu...
patut laa hilang sekejap....

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by ziex69 on Mon 4 Oct - 9:34

jimf wrote:salam pagi...
sayu dgn citer pakdin pagi2 ni...
harap bersabar dan cepat sembuh...
dah masuk geng "ngilu" gitu...
tapi.... ngape tak habak??..baru aje sebut nama paksin kat amjal hari tu...
patut laa hilang sekejap....

adik pak din ke?

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by jimf on Mon 4 Oct - 9:38

ziex69 wrote:
jimf wrote:salam pagi...
sayu dgn citer pakdin pagi2 ni...
harap bersabar dan cepat sembuh...
dah masuk geng "ngilu" gitu...
tapi.... ngape tak habak??..baru aje sebut nama paksin kat amjal hari tu...
patut laa hilang sekejap....

adik pak din ke?

haah...adik pakdin yg duk singapore tu.. ko lupa ke saja ego?.. Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by ziex69 on Mon 4 Oct - 9:48

jimf wrote:
ziex69 wrote:
jimf wrote:salam pagi...
sayu dgn citer pakdin pagi2 ni...
harap bersabar dan cepat sembuh...
dah masuk geng "ngilu" gitu...
tapi.... ngape tak habak??..baru aje sebut nama paksin kat amjal hari tu...
patut laa hilang sekejap....

adik pak din ke?

haah...adik pakdin yg duk singapore tu.. ko lupa ke saja ego?.. Very Happy

ego kot. paksin dok singapore, pakdin dok denmark ke?

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by farislan on Mon 4 Oct - 10:32

Dinz wrote:Start awal bulan ni sampai keadaan memuaskan, aku tak dibenarkan bawak motor jauh-jauh. Paling jauh, pi surau kat rumah.....

29/9/10 balik dr kerja, GT128 aku + aku skali telah cium tar kat jalan motor Federal Highway bawah flyover bulatan kayangan S/Alam akibat jalan licin baru lepas hujan. Utk brake - no point sebab aku tau mesti tak melekat punya. Aku cuba kontrol tapi......

Bangun dr jatuh, aku rilek barang seminit pasal dada terhentak kat tar. Ada la dua tiga org berhenti tolong aku + angkat barang / motor.. Aku rasa semua ok tapi tulang bahu sakit. Motor pecah lampu dan pemijak kaki bengkok. Nak tukar gear pun tak boleh. Aku start motor guna gear 3 sepanjang jalan dan balik sambil tangan kiri pegang bahu kanan. Malam tu jugak aku pergi X ray.

Hasilnya, aku kena tahan kat KPJ Specialist Hospital S/Alam . Tulang selangka kanan aku patah kepada beberapa serpihan dan plate besi +
7 skru telah dipasang utk ikat supaya jadi lurus. Baru keluar pagi ahad..

Lepas ni cuma boleh pergi TTS naik kereta je laa..Itu pun kalau keadaan mengizinkan...

Harap hati-hati kepada kengkawan bila menunggang.

Smile

Pak Din...GWS..
Nasihat den yg dah ada pengalaman patah tangan, kaki, bahu dan tulang selangka supaya Pak Din berubat cara tradisional juga sbb di hospital hanya balut simen dan tunggu masa utk kecederaan tu pulih..tpi kalu tradisional kita akan diurut dan segala sendi atau urat2 yg dah x betul akan dipulihkan.

farislan

Posts : 722
Join date : 05/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by Amm on Mon 4 Oct - 10:40

Salam...
Takziah Pak Dinz....Harap dapat relax bersama bersama keluarga buat sementara waktu ni..Semoga cepat sembuh.
Info terkini....
[You must be registered and logged in to see this link.]

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Versi 47 - Raya dah nak abis woiiii.... (30/9/10)

Post by Sponsored content Today at 16:09


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 16 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum