ZZR 250 Black Monster

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by ariff908 on Mon 16 Aug - 11:05

jimf wrote:
Raziskov wrote:Ohaiyo..

ni ade permasalahan dari saudara kita yg nak jual motor..
msg potential buyer mcm ni:

" Bro betul ke bbudk ninja250r kata zzr piston &block cpt pns/rosak.blh ke modi ke engine ninja".

Minta tolong otai2 tolong jawabkan...
saya pun jawab kejap lagi ni...Very Happy

sekian

jawapan dari saya :-

Awak ni nmpk mcm lebih berminat dgn Ninja250.. sebab geng pun dgn budak ninja250...pendapat pun awak tanya budak ninja250 yg tak pernah pakai zzr250 ni.. yg pandang rendah pada zzr250 ni. Pehtu nk modi lak masukkan enjin ninja ke zzr250 ni. Jadi, saya cadangkan, awak xyah laa susah2.. awak beli laa moto ninja250 tu...buat pe nk beli moto yg piston & blok cepat panas ni...aka moto reput ni... sekian

Notakaki : to mancal... just scrab this guy from your potential list... he's not even you potential list. Even if he finally bought your bike, it will bring you more problems after buying it... so think wisely..

fuh..mcm professional..terharu aku baca

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by syd on Mon 16 Aug - 11:09

-Syahidahjamsari likes all the posts above!

syd

Posts : 1409
Join date : 29/04/2010
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by jimf on Mon 16 Aug - 11:10

ariff908 wrote:fuh..mcm professional..terharu aku baca

teman pun terharu bebenor kat mancal...
sian nengok org kpg kena buli camne... ishh sedih bebenor ni...
(ate jom la pekena ABC eskrem yeop..) Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by Amm on Mon 16 Aug - 11:14

jimf wrote:
ariff908 wrote:fuh..mcm professional..terharu aku baca

teman pun terharu bebenor kat mancal...
sian nengok org kpg kena buli camne... ishh sedih bebenor ni...
(ate jom la pekena ABC eskrem yeop..) Very Happy

Aku pung simpati sebab satu geng rawa ngan aku.... Smile

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by bad43 on Mon 16 Aug - 11:38

sungguh.. ritu ada gak potential buyer aku ckp memacam pasal zzr ni, aku terus sound, kalau nak beli kena la buat research dulu, make sure study ngan org yang dah pakai bukannya buat compare dgn moto lain. last-last nak mintak harga tak munasabah, terus aku kata, aku simpan je la moto ni sampai reput. aku tak jadi tolak kat dia. huh. memang la moto zzr250 ni lama aka moto reput tapi ada classical value cause jumpa team yang best.. ko dengar je nasihat abg jimf tu.

bad43

Posts : 61
Join date : 28/01/2010
Age : 37
Location : KL - Putrajaya-Aloq setaq

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by jefnoka1 on Mon 16 Aug - 12:34

maaf sekiranya rakan2 marah dgn jawapan ikhlas saya ni ye...

sebenarnya enjin ninja250 mmg boleh masuk dlm jjr sebab enjin dia kecik... saya pernah masukkan enjin zx10 tahun 2010 kedlm jjr saya tetapi masih lagi panas dan bocor... sekarang saya sedang membeli enjin lori mercedes 910 utk disumbatkan kedlm jjr saya... drebar2 lori mercedes 910 model 1988 kata boleh masuk...

________________________________________________________________________________________

murid Kerajaan 7 petala langit, Lastmen konvoi, Ahli Lembaga Pengarah Jambu Air Holdings, pemilik muto reput

jefnoka1

Posts : 1170
Join date : 19/01/2010
Age : 50
Location : Kota Damansara - DENmark - DresDEN Germany

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by fie on Mon 16 Aug - 13:06

jefnoka1 wrote:maaf sekiranya rakan2 marah dgn jawapan ikhlas saya ni ye...

sebenarnya enjin ninja250 mmg boleh masuk dlm jjr sebab enjin dia kecik... saya pernah masukkan enjin zx10 tahun 2010 kedlm jjr saya tetapi masih lagi panas dan bocor... sekarang saya sedang membeli enjin lori mercedes 910 utk disumbatkan kedlm jjr saya... drebar2 lori mercedes 910 model 1988 kata boleh masuk...

heheh jawapan ilmiah dari bang long...

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by kudud on Mon 16 Aug - 13:07

jefnoka1 wrote:maaf sekiranya rakan2 marah dgn jawapan ikhlas saya ni ye...

sebenarnya enjin ninja250 mmg boleh masuk dlm jjr sebab enjin dia kecik... saya pernah masukkan enjin zx10 tahun 2010 kedlm jjr saya tetapi masih lagi panas dan bocor... sekarang saya sedang membeli enjin lori mercedes 910 utk disumbatkan kedlm jjr saya... drebar2 lori mercedes 910 model 1988 kata boleh masuk...

salam..
awak kan abang,sapa plak nak marah... Razz Razz (jom start mencurat suma!!! ,tp kena ayat-maaf sekiranya rakan2 marah dgn jawapan ikhlas saya ni ye... pd header thread anda yer)

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by furqaan on Mon 16 Aug - 14:29

Raziskov wrote:
Raziskov wrote:Ohaiyo..

ni ade permasalahan dari saudara kita yg nak jual motor..
msg potential buyer mcm ni:

" Bro betul ke bbudk ninja250r kata zzr piston &block cpt pns/rosak.blh ke modi ke engine ninja".

Minta tolong otai2 tolong jawabkan...
saya pun jawab kejap lagi ni...Very Happy

sekian

Jawapan dari saya:
Mcm mane pulak budak2 ninja tau pasal piston dan blok zzr ni sedangkan tak pernah pakai pun..Very Happy
Mana ade engine yg tak panas?..
Kalau yg panas tu mungkin disebabkan ade kebocoran pada gasket head atau blok dan boleh menyebabkan motor zzr ni terkencing2 mcm ade motor mamat yg bagi komen ni..hahaha

Tak payah modi2 la..dah cantik engineer kawasaki tu buat motor tu..lagi pun zzr kita ni pakai tepet sedangkan ninja 250r pakai shim..dah sah2 la head engine dia dah lain..so pendapat aku..terimalah kenyataan..JJR tu JJR...Ninja tu Ninja..pendapat aku laaa..aku pun tak tau sgt pasal engine2 ni...Very Happy

sekian


Bila la pulak 250r tue ... dipanggil ninja ....jgn la kita suker mengondemkan hak orang... jaga hak kiter udah ...



~sekian dari mak Neng~

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by furqaan on Mon 16 Aug - 14:32

jefnoka1 wrote:maaf sekiranya rakan2 marah dgn jawapan ikhlas saya ni ye...

sebenarnya enjin ninja250 mmg boleh masuk dlm jjr sebab enjin dia kecik... saya pernah masukkan enjin zx10 tahun 2010 kedlm jjr saya tetapi masih lagi panas dan bocor... sekarang saya sedang membeli enjin lori mercedes 910 utk disumbatkan kedlm jjr saya... drebar2 lori mercedes 910 model 1988 kata boleh masuk...

Bang Long cuba try test masuk enjin zx14 lak ...lurus betul pengakuan orang tua rabun ni....
...

~Dari Abng Jem~

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by Raziskov on Mon 16 Aug - 15:34

furqaan wrote:
Bila la pulak 250r tue ... dipanggil ninja ....jgn la kita suker mengondemkan hak orang... jaga hak kiter udah ...



~sekian dari mak Neng~

hai mak nenggggg...

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by mat zzr on Mon 16 Aug - 16:39

masalah gasket head bocor ajer ni...zzr250 aku dah kena problem ni...zzr500 pun aku dah kena...bila dah tukar ok lah dia...mana mana motor water cooled yg dah berumur akan kena problem ni...gasket set dah end of life...

lepas aku tukar gasket head mana ada problem enjin overheat atau panas...


cuma enjin akan automatik jadi panas jika parking kat tengah panas...

sekian...

mamat tu reka alasan nak mintak turun harge...tektik lama lah...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by adambikers on Mon 16 Aug - 18:08

Raziskov wrote:Ohaiyo..

ni ade permasalahan dari saudara kita yg nak jual motor..
msg potential buyer mcm ni:

" Bro betul ke bbudk ninja250r kata zzr piston &block cpt pns/rosak.blh ke modi ke engine ninja".

Minta tolong otai2 tolong jawabkan...
saya pun jawab kejap lagi ni...Very Happy

sekian

ni bukan bebudak ninja ckp ni, saje je wat cite ni budak ni.. takde plak bebudak ninja tanya aku soklan ni time aku lepak ngan dieorg.. maybe potential buyer tu duk baca forum ni pastu masalah yg selalu bebudak zzr ni tanya pasal overheat..

nak modi engine 250r masuk kat zzr ke? boleeeee, tapi harga lagi mahal dari moto 250r laa, better beli 250r terus.. cutting pon cantik..

untuk maklomang potential buyer, moto zzr ni moto lama dan reput dah, kalau owner nak jual tu tak menten mmg banyak la prob yg muncul macam overheat, overflow, enjin jatuh tgh jalan time bawak dan macam2 lagi laa..

tapi kebanyakkan moto zzrianz ni dimenten dgn baik oleh owner, kalau moto tak menten selalu nyer owner akan scrap dan jual part by part (tak nak pening kepala dan rasa bersalah kalau jual pastu moto rosak)

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by Amm on Mon 16 Aug - 18:22

Hai Mak Neng, Abang Jem, wak, Mat Saleh......

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by furqaan on Mon 16 Aug - 18:53

Hai ... sumer ari nie abang jem .. nak menunjukkan cara-cara buat kuih tat iyea.... bla.. bla ... bala.... Razz

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by jefnoka1 on Mon 16 Aug - 19:01

orang nak meniago moto wehhhh... pirat

________________________________________________________________________________________

murid Kerajaan 7 petala langit, Lastmen konvoi, Ahli Lembaga Pengarah Jambu Air Holdings, pemilik muto reput

jefnoka1

Posts : 1170
Join date : 19/01/2010
Age : 50
Location : Kota Damansara - DENmark - DresDEN Germany

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by ManCaL on Mon 16 Aug - 21:04

Raziskov wrote:Ohaiyo..

ni ade permasalahan dari saudara kita yg nak jual motor..
msg potential buyer mcm ni:

[color=red]" Bro betul ke bbudk ninja250r kata zzr piston &block cpt pns/rosak.blh ke modi ke engine ninja".[/color]

Minta tolong otai2 tolong jawabkan...
saya pun jawab kejap lagi ni...Very Happy

sekian

Terima kasih semua otai2 yg telah menjawap soklan yg diberi..Fuhhh bmcm2 kerenah pembeli ni..pening kepala den..
lps dia tanya aku seprti soklan diats, dia tanya lagi aku soklan yg aku rasa kn mmg biul aku nk jwp..
soklan berbunyi serpti berikut : bole x JekJekR ni every week long ride (T.Intan - Muar)
aku pun mengata kn YES knp tidak bole,tp kebarangkalian tiap2 bln kena edjust tepet lr dn kena kerap tkr minyak injen.
entah betul ke idak jwpn aku nih..
last2 dia kata nak test drive jek jekr den sok ptg...

Terima kaseh semua.... cheers

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by ManCaL on Mon 16 Aug - 21:19

NI ada lagi..permasalahan yg den alami..adoi...mcm2 perangai org ni ekk... No
Email ni den terima dr reply MUDAH.MY yg Add den..dan dia terus anto email ni kek den yg berbunyi serpti berikut:


ABOUTYOUR ZZR 250 Black MonsterMonday, 16 August, 2010 5:54 AM
From: This sender is DomainKeys verified"David Tee" Add sender to ContactsTo: "zamani razman" Hello,

Thanks for the mail, i also want you to know that Payment will be
made to you via Bank transfer,and the Pick up will be arranged by me
with the reliable Courier service i normally use,so i want you to know
that i will be making the Payment to you,so kindly get back to me as
soon as possible with the payment information like this:

Bank details like this below:

Account Holder Name:
Account Number:
Bank Name:
Swift Code:
Country:
Car Cost:
E-mail Address:
Auto name:
Phone Number:


i assure you that as soon as i can receive one of these details,i will
proceed with the Payment of the item to you very fast,so i wait to
read back from you as soon as possible with one of the Payment details
for the Payment at: davidtee002@gmail.com


So i will arrange for the shipper to your location address for the
pickup and i want you to just send me only the item price and the
picture of the car.



ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by furqaan on Tue 17 Aug - 12:10

jefnoka1 wrote:orang nak meniago moto wehhhh... pirat


Ehhh ... tempat meniaga moto ker kat sini ... maaf la Tuan tanah Kedaung ... mak neng ingat tempat meniaga kuih raya ...

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by furqaan on Tue 17 Aug - 12:13

Bagi laa Man ... segala detail nko ... pastu abis segala uang nko disapunyer..

~Abang jem mengingatkan jer~

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by ManCaL on Tue 17 Aug - 23:21

furqaan wrote:Bagi laa Man ... segala detail nko ... pastu abis segala uang nko disapunyer..

~Abang jem mengingatkan jer~
x kesior teman nk bg detail teman kat org..giler tue..(loghat org prk ehihi) Razz

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by mat zzr on Wed 18 Aug - 9:58

mancal...

kupih sms aku pasal motor kau ...mintak nasihat aku...aku cakap motor kau OK...dah sampai tganu pun...dia akan contact kau...seriyes buyer ni...nego lah...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by mat zzr on Wed 18 Aug - 10:00

ManCAL wrote:NI ada lagi..permasalahan yg den alami..adoi...mcm2 perangai org ni ekk... No
Email ni den terima dr reply MUDAH.MY yg Add den..dan dia terus anto email ni kek den yg berbunyi serpti berikut:


ABOUTYOUR ZZR 250 Black MonsterMonday, 16 August, 2010 5:54 AM
From: This sender is DomainKeys verified"David Tee" <davidtee002@gmail.com>Add sender to ContactsTo: "zamani razman" <namzar78@yahoo.com>Hello,

Thanks for the mail, i also want you to know that Payment will be
made to you via Bank transfer,and the Pick up will be arranged by me
with the reliable Courier service i normally use,so i want you to know
that i will be making the Payment to you,so kindly get back to me as
soon as possible with the payment information like this:

Bank details like this below:

Account Holder Name:
Account Number:
Bank Name:
Swift Code:
Country:
Car Cost:
E-mail Address:
Auto name:
Phone Number:


i assure you that as soon as i can receive one of these details,i will
proceed with the Payment of the item to you very fast,so i wait to
read back from you as soon as possible with one of the Payment details
for the Payment at: davidtee002@gmail.com


So i will arrange for the shipper to your location address for the
pickup and i want you to just send me only the item price and the
picture of the car.



tayah pening ManCal...buat urusan COD sahaja...mintak detail kau apekejadahnya..kau fu*k kan sajer.

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by jimf on Wed 18 Aug - 10:13

hehehe...sian ko man...
rasa elok ko nekad jual kat kupih tu aje..
bdgt pun dlm range dia.. ko puas hati, dia pun sama...

davidtee??? hahaha... cam uncle furq cakap laa.. ko bagi laa details tu, habis laaa sampi pencen nti ko yg teruk keja, tapi bulan2 gaji dia sapu...
xyah layan....

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by mat zzr on Wed 18 Aug - 10:48

ManCAL wrote:
mat zzr wrote:
jimf wrote:
ManCAL wrote:aku dh PM dh potang td..hrp2 ado rekzi laie lr..

hehe...cepat bang... terkam aje dia..
kang melepas lak mesin basuh ket sano tu... mantapppp oooo..
poi langkawi nti bersusun laaa den kono kitai lai... hehehe

PD...

nanti kalau aku jumpa kupih kat surau...aku tanya samada dia serius nak ambik motor kau..

ok terimo kaseh banyak2 sbb nk tulung den ni..
dont'worry mat zzr 5 % utk anda..huhu

masih berkuat kuasa ke ManCal?..

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by Sponsored content Today at 20:33


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum