ZZR 250 Black Monster

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

ZZR 250 Black Monster

Post by ManCaL on Fri 6 Aug - 22:33

Salam semua,
Disini dgn berat hati den nak letgo ZZR den oleh kerana niat dihati ingin upgred itu pun jika ada rezki. Idak nengok je lr kawan pakai dulu..uhuk3..

Buatan : Kawasaki
Model : EX250H
Keupayaan Enjin : 248 S.P
Tahun Di Buat : 1994
No Pendaftaran : CAL5380
Harga : RM6500
Anda Pemilik yg ke-3 (Ikut dalam Geran Seruisly)

P/s : Condition mmg amat cermelang dan penah overhoul bln 3 aritu..nak tahu betul x betul tanya Dukun Ann Pantai Motor Rawang.

Contac Number : Mancal@PD :0176619676

[img][/img][img][/img][url=https://servimg.com/image_preview.php?
[img][/img]

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by Raziskov on Fri 6 Aug - 23:27

helemek...betol la ckp si Jimf ari tu..
dah nak jual ke Man?
ape pulak motor yg dah ditempah tu?

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by ManCaL on Fri 6 Aug - 23:35

iye ke ngah, jimf ada ckp? hiihi.. ada lr ni pun aku dgn nijuan tengah bereput sapa dpt dulu moto zx2r vistana punya..
nak tolak jek jek r den ni pun nak wat modal tuk byr kat vistana..hehjehe

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by kudud on Sat 7 Aug - 12:18

ni nak jual ngan tuan skali ke ni(siap ngan gamba rider tu)....

*xleh la nak pggil manCAL lagi..ape plak nak tuko namo ni yer scratch

tp muto ni mmg mantopp ni bl berada d lebuh raya,da terbukti..perrghh...mmg meletop lah!!!! tahniah ats niat menUpgrade..





(man,5% jadiklah)

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by adambikers on Sat 7 Aug - 18:37

tu la korang.. potong berdesup tak ingat sampai member nak jual dah moto dia.. ishk2

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by mat zzr on Mon 9 Aug - 10:10

adambikers wrote:tu la korang.. potong berdesup tak ingat sampai member nak jual dah moto dia.. ishk2

tu la pasal...motor gadang ni suka potong berdesup..pantang nampak jalan yng benar jalan lurus...mesti mau out meter..ingatlah org tersayang..

masa aku kena potong kat karak...aku pun terpikir pasal jual moto...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by gilababan on Mon 9 Aug - 11:29

"Pawa slide 1 kali".... (br aku tau mende power slide tu.... ngeh ngeh ngeh)

gilababan

Posts : 1331
Join date : 19/01/2010
Age : 37
Location : North Pole, Uganda

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by jimf on Mon 9 Aug - 12:04

mat zzr wrote:masa aku kena potong kat karak...aku pun terpikir pasal jual moto...

sapo yg potong ekau baban? setau den... ekau ajo yg kitai org lain...heheeh

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by gilababan on Mon 9 Aug - 12:14

jimf wrote:
mat zzr wrote:masa aku kena potong kat karak...aku pun terpikir pasal jual moto...

sapo yg potong ekau baban? setau den... ekau ajo yg kitai org lain...heheeh

Adola YB weh, motor tu warno itam sejibik ngan warno kuning ado lampu bling2x sejibik... laju tak henggat siap pawa slide kek highway... memandangkn den ngan kuntum duo2 da mcm guni bajo, tpakso den bwk selow....

"(Owg tuo ni nyanyok ko apo... quote org len, namo den gak kono sobut...)"

gilababan

Posts : 1331
Join date : 19/01/2010
Age : 37
Location : North Pole, Uganda

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by mat zzr on Mon 9 Aug - 15:32

jimf wrote:
mat zzr wrote:masa aku kena potong kat karak...aku pun terpikir pasal jual moto...

sapo yg potong ekau baban? setau den... ekau ajo yg kitai org lain...heheeh

yg potong aku dgn tamak haloba ialah:

1. Dark Night
2. YG bling2X
3. Ostricsh

pastu..berderet deret potong aku...cuma pak dinz mainten cool...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by ManCaL on Mon 9 Aug - 23:27

[quote="mat zzr"]
adambikers wrote:tu la korang.. potong berdesup tak ingat sampai member nak jual dah moto dia.. ishk2

tu la pasal...motor gadang ni suka potong berdesup..pantang nampak jalan yng benar jalan lurus...mesti mau out meter..ingatlah org tersayang..

masa aku kena potong kat karak...aku pun terpikir pasal jual moto...[/quote]

apa laie..jom lr ikut jejak den..ehihihi... Razz

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by mat zzr on Mon 9 Aug - 23:49

[quote="ManCAL"]
mat zzr wrote:
adambikers wrote:tu la korang.. potong berdesup tak ingat sampai member nak jual dah moto dia.. ishk2

tu la pasal...motor gadang ni suka potong berdesup..pantang nampak jalan yng benar jalan lurus...mesti mau out meter..ingatlah org tersayang..

masa aku kena potong kat karak...aku pun terpikir pasal jual moto...[/quote]

apa laie..jom lr ikut jejak den..ehihihi... Razz

motot aku tak boleh jual lagi..ada hutang lagi 18 bulan...

man cal...kalau kau nak cari buyer...kau kontek kupih...dia dah dapat RM5K dari tok lid...belen duit kau bincang dgn dia...kalau kau nak lah...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by ManCaL on Tue 10 Aug - 13:03


man cal...kalau kau nak cari buyer...kau kontek kupih...dia dah dapat RM5K dari tok lid...belen duit kau bincang dgn dia...kalau kau nak lah...[/quote]

ermmm satu cdgn yg bagus tu..brp ekk no tepon dia...bole aku duk merisik..

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by mat zzr on Tue 10 Aug - 14:18

ManCAL wrote:
man cal...kalau kau nak cari buyer...kau kontek kupih...dia dah dapat RM5K dari tok lid...belen duit kau bincang dgn dia...kalau kau nak lah...

ermmm satu cdgn yg bagus tu..brp ekk no tepon dia...bole aku duk merisik..[/quote]

kau PM lah dia...semalam aku jumpa dia...dia tgh cari jek jek arr 250...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by ManCaL on Wed 11 Aug - 0:26

aku dh PM dh potang td..hrp2 ado rekzi laie lr..

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by jimf on Wed 11 Aug - 9:02

ManCAL wrote:aku dh PM dh potang td..hrp2 ado rekzi laie lr..

hehe...cepat bang... terkam aje dia..
kang melepas lak mesin basuh ket sano tu... mantapppp oooo..
poi langkawi nti bersusun laaa den kono kitai lai... hehehe

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by mat zzr on Wed 11 Aug - 11:04

jimf wrote:
ManCAL wrote:aku dh PM dh potang td..hrp2 ado rekzi laie lr..

hehe...cepat bang... terkam aje dia..
kang melepas lak mesin basuh ket sano tu... mantapppp oooo..
poi langkawi nti bersusun laaa den kono kitai lai... hehehe

PD...

nanti kalau aku jumpa kupih kat surau...aku tanya samada dia serius nak ambik motor kau..

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by ManCaL on Wed 11 Aug - 22:10

mat zzr wrote:
jimf wrote:
ManCAL wrote:aku dh PM dh potang td..hrp2 ado rekzi laie lr..

hehe...cepat bang... terkam aje dia..
kang melepas lak mesin basuh ket sano tu... mantapppp oooo..
poi langkawi nti bersusun laaa den kono kitai lai... hehehe

PD...

nanti kalau aku jumpa kupih kat surau...aku tanya samada dia serius nak ambik motor kau..

ok terimo kaseh banyak2 sbb nk tulung den ni..
dont'worry mat zzr 5 % utk anda..huhu

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by ManCaL on Wed 11 Aug - 22:13

jimf wrote:
ManCAL wrote:aku dh PM dh potang td..hrp2 ado rekzi laie lr..

hehe...cepat bang... terkam aje dia..
kang melepas lak mesin basuh ket sano tu... mantapppp oooo..
poi langkawi nti bersusun laaa den kono kitai lai... hehehe

iyelr YB kang xpsl2 melps mesin mantop tuh..kek org laie..
den pun di katogory lastment gak ni..mana nk lawan dgn GPZ 500 tu....
den totap 250 laie...

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by mat zzr on Fri 13 Aug - 15:39

ManCAL wrote:
jimf wrote:
ManCAL wrote:aku dh PM dh potang td..hrp2 ado rekzi laie lr..

hehe...cepat bang... terkam aje dia..
kang melepas lak mesin basuh ket sano tu... mantapppp oooo..
poi langkawi nti bersusun laaa den kono kitai lai... hehehe

iyelr YB kang xpsl2 melps mesin mantop tuh..kek org laie..
den pun di katogory lastment gak ni..mana nk lawan dgn GPZ 500 tu....
den totap 250 laie...

GPZ500 tu mmg susah nak lawan....nama samaran dark night...lebih kurang cam knight rider...warna pun dah sama...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by jimf on Fri 13 Aug - 16:11

mat zzr wrote:GPZ500 tu mmg susah nak lawan....nama samaran dark night...lebih kurang cam knight rider...warna pun dah sama...

aduhhhhaiii...ket sini pun den kono fetnah ko....hampesssss

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by mat zzr on Fri 13 Aug - 16:14

jimf wrote:
mat zzr wrote:GPZ500 tu mmg susah nak lawan....nama samaran dark night...lebih kurang cam knight rider...warna pun dah sama...

aduhhhhaiii...ket sini pun den kono fetnah ko....hampesssss

kalau taruk running light LED kaler merah kat fairing...mmg sejibik mcm night rider...aku selalu tengok macha buat...siap taruk lampu kat swing arm...taruk lampu kat swing arm ni mmg popular masa zaman awal 90 an...hehheehe..aku pun taruk kat motor HONDA aku...honda C70 lah bukan HONDA ST...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by Raziskov on Mon 16 Aug - 10:15

Ohaiyo..

ni ade permasalahan dari saudara kita yg nak jual motor..
msg potential buyer mcm ni:

" Bro betul ke bbudk ninja250r kata zzr piston &block cpt pns/rosak.blh ke modi ke engine ninja".

Minta tolong otai2 tolong jawabkan...
saya pun jawab kejap lagi ni...Very Happy

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by Raziskov on Mon 16 Aug - 10:23

Raziskov wrote:Ohaiyo..

ni ade permasalahan dari saudara kita yg nak jual motor..
msg potential buyer mcm ni:

" Bro betul ke bbudk ninja250r kata zzr piston &block cpt pns/rosak.blh ke modi ke engine ninja".

Minta tolong otai2 tolong jawabkan...
saya pun jawab kejap lagi ni...Very Happy

sekian

Jawapan dari saya:
Mcm mane pulak budak2 ninja tau pasal piston dan blok zzr ni sedangkan tak pernah pakai pun..Very Happy
Mana ade engine yg tak panas?..
Kalau yg panas tu mungkin disebabkan ade kebocoran pada gasket head atau blok dan boleh menyebabkan motor zzr ni terkencing2 mcm ade motor mamat yg bagi komen ni..hahaha

Tak payah modi2 la..dah cantik engineer kawasaki tu buat motor tu..lagi pun zzr kita ni pakai tepet sedangkan ninja 250r pakai shim..dah sah2 la head engine dia dah lain..so pendapat aku..terimalah kenyataan..JJR tu JJR...Ninja tu Ninja..pendapat aku laaa..aku pun tak tau sgt pasal engine2 ni...Very Happy

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by jimf on Mon 16 Aug - 10:37

Raziskov wrote:Ohaiyo..

ni ade permasalahan dari saudara kita yg nak jual motor..
msg potential buyer mcm ni:

" Bro betul ke bbudk ninja250r kata zzr piston &block cpt pns/rosak.blh ke modi ke engine ninja".

Minta tolong otai2 tolong jawabkan...
saya pun jawab kejap lagi ni...Very Happy

sekian

jawapan dari saya :-

Awak ni nmpk mcm lebih berminat dgn Ninja250.. sebab geng pun dgn budak ninja250...pendapat pun awak tanya budak ninja250 yg tak pernah pakai zzr250 ni.. yg pandang rendah pada zzr250 ni. Pehtu nk modi lak masukkan enjin ninja ke zzr250 ni. Jadi, saya cadangkan, awak xyah laa susah2.. awak beli laa moto ninja250 tu...buat pe nk beli moto yg piston & blok cepat panas ni...aka moto reput ni... sekian

Notakaki : to mancal... just scrab this guy from your potential list... he's not even you potential list. Even if he finally bought your bike, it will bring you more problems after buying it... so think wisely..

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR 250 Black Monster

Post by Sponsored content Today at 19:36


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum