Tensioner Timing Chain

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Tensioner Timing Chain

Post by amir zzr on Thu 7 Jul - 15:40

so klu sy nak tukar timing chain klu patahkan besi tu xde ape la ek...cos dlm rm300 untuk buat kan??ok2...tq..nnt sy tanya kedai blh ke dia patah kan benda tu..hihihi..takut setengah kedai dia xnak buat plak..dia nak jgk turun enjin..haha...

amir zzr

Posts : 44
Join date : 23/04/2011
Age : 25
Location : ipoh-nibong tebal

View user profile

Back to top Go down

Re: Tensioner Timing Chain

Post by Raziskov on Thu 7 Jul - 15:59

amir..
nak tau dah patah ke belum..kena bukak cover engine utk clucth plate...belah kanan rase2nya..



bukak cover engine ni..buka clutch plate..akan nampak mcm ni..



kedudukan besi yg dirang ckp ni..kat sini..ngam2 kat bawah gear yg bergerigi tu..kalau takde besi bengkok bwah benda tajam2 ni..kompom dah kena patahkan oleh owner dulu..



teman ni tak tau sgt pasal2 engine ni..ni pun copy dari kawan teman kat Japan..

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Tensioner Timing Chain

Post by jimf on Thu 7 Jul - 17:09

Raziskov wrote:
teman ni tak tau sgt pasal2 engine ni..ni pun copy dari kawan teman kat Japan..

sekian

kat japan ada lai moto reput ni ye ajisss??... gitu citer nya....

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Tensioner Timing Chain

Post by Raziskov on Thu 7 Jul - 17:21

ado laie..siap kalau beli satu dapat free sales girl dia lagi...Razz
tu yg kawan den beli 4 bijik...Very Happy

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Tensioner Timing Chain

Post by jimf on Thu 7 Jul - 17:56

Raziskov wrote:ado laie..siap kalau beli satu dapat free sales girl dia lagi...Razz
tu yg kawan den beli 4 bijik...Very Happy

sekian

ehhhh...pasal pe den beli sales girl dapat free moto laakk?... scratch
oooo masa tu kt phuket... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Tensioner Timing Chain

Post by baoq giler on Sun 10 Jul - 15:48

salam otai2 sume..nk tnye nih..
bile moto sy idle,mmg ade bunyi cm x best spt dinyatakan kt ats nih..bile ram atau time jalan,xde plak bunyi tuh...bile da lme sket jalan,bunyi x best tu pon ilang la gak..
(kiranya time awl2 start pagi jelah bunyi tuh)
adakah bnde ni disebabkn tensioner timing chain ni?
sy rse cm nk wat gak tp x brani lg nk diy nih..tgk cm sng n leh wat sndri..
ape pndangan otai2 sume??..
sy nk jge moto ni dlm keadaan tiptop cmne pakdin jaga..tu yg x best kalo ade bunyi2 cmni walaupun skejap jek..

baoq giler

Posts : 158
Join date : 15/06/2011
Age : 25

View user profile

Back to top Go down

Re: Tensioner Timing Chain

Post by faizal_bulat on Sun 10 Jul - 19:11

suh pakdin je watkan.. ko bayar upah kat dia.. pastu jgn lupa bg cap ibu jari...

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Tensioner Timing Chain

Post by ManCaL on Mon 11 Jul - 7:39

faizal_bulat wrote:suh pakdin je watkan.. ko bayar upah kat dia.. pastu jgn lupa bg cap ibu jari...

i like yur stemtt

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Tensioner Timing Chain

Post by jimf on Mon 11 Jul - 9:34

yop...awal kome buka kedai... Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Tensioner Timing Chain

Post by Raziskov on Mon 11 Jul - 10:32

baoq giler wrote:salam otai2 sume..nk tnye nih..
bile moto sy idle,mmg ade bunyi cm x best spt dinyatakan kt ats nih..bile ram atau time jalan,xde plak bunyi tuh...bile da lme sket jalan,bunyi x best tu pon ilang la gak..
(kiranya time awl2 start pagi jelah bunyi tuh)
adakah bnde ni disebabkn tensioner timing chain ni?
sy rse cm nk wat gak tp x brani lg nk diy nih..tgk cm sng n leh wat sndri..
ape pndangan otai2 sume??..
sy nk jge moto ni dlm keadaan tiptop cmne pakdin jaga..tu yg x best kalo ade bunyi2 cmni walaupun skejap jek..

Baoq,
rase2nya mmg munyi tensioner ni..
pasal kalau munyi tepet dia akan munyi setiap masa tak kira masa remp..atau jalang2..
so..kalau tak kondifent JGN buat..pegi hantar service tensioner jer kat kedai tu..
nampak senang tapi sebenarnya susah gak nak buat mende ni..
melainkan kena belajar secara "live" dulu ngan otai2 mcm ziex69,Jimf,kamal,abg dinz dan kak amm..
dirang senapas jer buat mende ni...

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Tensioner Timing Chain

Post by jimf on Mon 11 Jul - 10:37

alooooo...camno namo den leh ado tu?
den pam tayar beskal rhoeti laaaaaa....

baoq, jgn cayo cakap ajis tu... sebonar eh dio ngutuk kitaorg tu...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Tensioner Timing Chain

Post by ziex69 on Mon 11 Jul - 11:09

Raziskov wrote:

melainkan kena belajar secara "live" dulu ngan otai2 mcm ziex69,Jimf,kamal,abg dinz dan kak amm..
dirang senapas jer buat mende ni...
sekian

mamak, kasi chicken chop & soya bean pada ini worang... bounce

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Tensioner Timing Chain

Post by Raziskov on Mon 11 Jul - 11:30

ziex69 wrote:

mamak, kasi chicken chop & soya bean pada ini worang... bounce

mamak tak cukup ni...
kasi tambah nasi bukhara,kambing kuzi,ayam masala...air kasi bungkus soda gumbira satuuuu...Razz

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Tensioner Timing Chain

Post by mat zzr on Mon 11 Jul - 11:32

Raziskov wrote:
ziex69 wrote:

mamak, kasi chicken chop & soya bean pada ini worang... bounce

mamak tak cukup ni...
kasi tambah nasi bukhara,kambing kuzi sekor,ayam masala sekor...air kasi bungkus soda gumbira satuuuu...Razz

sekian

perghhhh...selera jis...!!!!

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Tensioner Timing Chain

Post by ziex69 on Mon 11 Jul - 11:33

Raziskov wrote:
mamak tak cukup ni...
kasi tambah nasi bukhara,kambing kuzi,ayam masala...air kasi bungkus soda gumbira satuuuu...Razz

sekian

tambah lagi tambah lagi... nanti Jimf,kamal,abg dinz dan kak amm yang bayorkan...

ziex69

Posts : 2398
Join date : 20/01/2010
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: Tensioner Timing Chain

Post by Raziskov on Mon 11 Jul - 11:43

mat zzr wrote:

perghhhh...selera jis...!!!!

orang belanja boss...
saya pun bukan selera sgt makan makanan mamak ni..
mamak...kasi bungkus satu set lagi untuk boss saya ni...
tambah 2 set lagi untuk bibik jiran sebelah rumah saya jugak...Razz

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Tensioner Timing Chain

Post by jimf on Mon 11 Jul - 11:58

citer belanja makan lagi panjang dari citer tensiner... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Tensioner Timing Chain

Post by Apai on Mon 11 Jul - 14:58

jimf wrote:citer belanja makan lagi panjang dari citer tensiner... Razz

Ha ah!..tension aku dibuatnyer...

Baoq...tensioner tu kalu bubuh grease....tak lama pastu munyi balik...kalau ada budget beli JER yg baru!....

Sekian pendpt seposen saya....

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Tensioner Timing Chain

Post by baoq giler on Mon 11 Jul - 20:16

hahahaha...cite blnje mkn lg pnjg dr cte tensioner yekk..haha...
haaa kalo gitu otai2 sume leh la praktikkan bnde tu secara live ke atas moto den...nnt den blnje mkn laaa..hehehehehee...
kalo baru brape inggit bang?

baoq giler

Posts : 158
Join date : 15/06/2011
Age : 25

View user profile

Back to top Go down

Re: Tensioner Timing Chain

Post by Apai on Tue 12 Jul - 10:12

baoq giler wrote:hahahaha...cite blnje mkn lg pnjg dr cte tensioner yekk..haha...
haaa kalo gitu otai2 sume leh la praktikkan bnde tu secara live ke atas moto den...nnt den blnje mkn laaa..hehehehehee...
kalo baru brape inggit bang?

Cuba tanya dgn bekas owner moto mutant tuu... Very Happy

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Tensioner Timing Chain

Post by baoq giler on Tue 12 Jul - 19:08

baik bang..insyallah..

baoq giler

Posts : 158
Join date : 15/06/2011
Age : 25

View user profile

Back to top Go down

Re: Tensioner Timing Chain

Post by baoq giler on Sat 23 Jul - 13:50

tensioner dah siap diy oleh bang ajis..hehehe...tq bang Very Happy Very Happy Very Happy

baoq giler

Posts : 158
Join date : 15/06/2011
Age : 25

View user profile

Back to top Go down

Re: Tensioner Timing Chain

Post by faizal_bulat on Sat 23 Jul - 19:11

baoq giler wrote:tensioner dah siap diy oleh bang ajis..hehehe...tq bang Very Happy Very Happy Very Happy

pergh... apala obat ko guna kat ajis... aku minta email vendor pun berkurun baru dapat.. engkau siap dia DIY tensioner lagi.. hebat gilo...

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Tensioner Timing Chain

Post by Raziskov on Sat 23 Jul - 21:30

en.faizal,
sila pastikan 10% setiap pembelian dari vendor yg saya cadangkan tu...
nak gak pakai galaxy tab...Razz

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Tensioner Timing Chain

Post by baoq giler on Mon 25 Jul - 21:45

bang faizal:itulah gunanya hikmat "budi bahasa budaya kita" level ke 8..hehehe Very Happy

baoq giler

Posts : 158
Join date : 15/06/2011
Age : 25

View user profile

Back to top Go down

Re: Tensioner Timing Chain

Post by Sponsored content Today at 16:12


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum