Ujikaji DRBig pakai minyak lori ada bran????

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Ujikaji DRBig pakai minyak lori ada bran????

Post by jimf on Tue 26 Oct - 15:03

furqaan wrote: teman pakai minyak atar castrol jer satu malaya gak dah sampai .. yg penting cukup 3000 km tukor ..

kekeke...samo laaa makneng..
castrol kotak merah kan.. rm8 sebotol..
kalu kurang topup pakai minyak hitam keter den...
psl tu moto reput kite slow makneng... x mcm moto geng dewata...


Kami geng reput syorkan minyak castrol rm8 sebotol..

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Ujikaji DRBig pakai minyak lori ada bran????

Post by furqaan on Tue 26 Oct - 15:11

Selow pun selow gak lah .. jangan tinggal kawan nanti .... kalau tak kat strawbery farm.. makan pasu nanti ..

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Ujikaji DRBig pakai minyak lori ada bran????

Post by ManCaL on Tue 26 Oct - 15:13

jimf wrote:
furqaan wrote: teman pakai minyak atar castrol jer satu malaya gak dah sampai .. yg penting cukup 3000 km tukor ..

kekeke...samo laaa makneng..
castrol kotak merah kan.. rm8 sebotol..
kalu kurang topup pakai minyak hitam keter den...
psl tu moto reput kite slow makneng... x mcm moto geng dewata...


Kami geng reput syorkan minyak castrol rm8 sebotol..

iyeke uncel jimf n uncel fuq kalu mcm tu dh bribu-ribu lemon jimat nih..

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Ujikaji DRBig pakai minyak lori ada bran????

Post by furqaan on Tue 26 Oct - 15:18

Weii umah orang weii .. pi la tempat lain nak promote minyak castrol ..

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Ujikaji DRBig pakai minyak lori ada bran????

Post by kudud on Tue 26 Oct - 15:20

furqaan wrote:Weii umah orang weii .. pi la tempat lain nak promote minyak castrol ..

tahniah uncle sbb da boli lori.. bapa tan yerk? scratch

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Ujikaji DRBig pakai minyak lori ada bran????

Post by jimf on Tue 26 Oct - 15:21

ManCAL wrote:iyeke uncel jimf n uncel fuq kalu mcm tu dh bribu-ribu lemon jimat nih..

hehe...maaf laaa man... ni kisah benar darknight..
bulan 4 gi serbis kat dukun ann.. cam biasa dukun ann letak silkolene (semi-sin)..3.4ltr..
darknight suka "buang" minyak.. so dlm sebulan teman kena topup dlm seliter..
mula2 top-up pakai castrol merah tu..
dah habis lepas tu cari2 minyak xde..teman topup pakai shell (minyak keta) mineral...
pehtu..nk ride lg, tgk dah kurang jugak.. teman topu-p pakai minyak keta "amo" fully-sin..
hehe..caca marba jadi..
smpi skrg lum serbis lg.. dah 7 bulan..

tp selalu teman pakai castrol tu aje la.. senang nk beli dekat kedai moto kecik umah teman... rm8 aje sebtol..
ni hikayat moto reput laa....

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Ujikaji DRBig pakai minyak lori ada bran????

Post by furqaan on Tue 26 Oct - 15:23

kudud wrote:
furqaan wrote:Weii umah orang weii .. pi la tempat lain nak promote minyak castrol ..

tahniah uncle sbb da boli lori.. bapa tan yerk? scratch


scratch bila lak teman beli lori nie... bas adalaaa

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Ujikaji DRBig pakai minyak lori ada bran????

Post by jimf on Tue 26 Oct - 15:25

kudud wrote:
furqaan wrote:Weii umah orang weii .. pi la tempat lain nak promote minyak castrol ..

tahniah uncle sbb da boli lori.. bapa tan yerk? scratch

sudah kena hijak kaaa???
jom laa uncle... kita bawa diri laa... ni umah olanggg laa
xmau kacau dia punya bisnes...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Ujikaji DRBig pakai minyak lori ada bran????

Post by furqaan on Tue 26 Oct - 15:27

Ok ok maaa.. chow dulu ..

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Ujikaji DRBig pakai minyak lori ada bran????

Post by ManCaL on Tue 26 Oct - 15:33

jimf wrote:
ManCAL wrote:iyeke uncel jimf n uncel fuq kalu mcm tu dh bribu-ribu lemon jimat nih..

hehe...maaf laaa man... ni kisah benar darknight..
bulan 4 gi serbis kat dukun ann.. cam biasa dukun ann letak silkolene (semi-sin)..3.4ltr..
darknight suka "buang" minyak.. so dlm sebulan teman kena topup dlm seliter..
mula2 top-up pakai castrol merah tu..
dah habis lepas tu cari2 minyak xde..teman topup pakai shell (minyak keta) mineral...
pehtu..nk ride lg, tgk dah kurang jugak.. teman topu-p pakai minyak keta "amo" fully-sin..
hehe..caca marba jadi..
smpi skrg lum serbis lg.. dah 7 bulan..

tp selalu teman pakai castrol tu aje la.. senang nk beli dekat kedai moto kecik umah teman... rm8 aje sebtol..
ni hikayat moto reput laa....

iyeke...ok la tu..kiranye dark night ni tahan lasak ler yea..mcm tuan dia juge..lasak Laughing

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Ujikaji DRBig pakai minyak lori ada bran????

Post by jimf on Tue 26 Oct - 15:49

ManCAL wrote:iyeke...ok la tu..kiranye dark night ni tahan lasak ler yea..mcm tuan dia juge..lasak Laughing

hehe...penuh makna ayat org rawa ni...
tp kesimpulan nya.. utk moto reput, elok laa pakai mineral aje..
tak kisah laa minyak pe pun...actually sama aje
tp utk moto yg baru..lum reput leh laa pakai yg semi atau semi-sin...
sesuai dgn perkembangan teknologi..

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Ujikaji DRBig pakai minyak lori ada bran????

Post by Chef Bob on Wed 27 Oct - 11:37

sapo kacau umah den ni!
semalam chef dah tukau pakai MOBIL DELVAC MX cap kepala lori kontena..
2 botol(2liter) tambah oil treatment brand STOP OIL 100ml. untuk tutup leaking2 dan membaluti piston dan komponen dalam enjin... biasalah mula ada berat sikit.... janji boleh protet komponen enjin untuk jangka masa panjang...... 650cc boleh pakai tak kan 250cc ragu2 kot...... chef dah 8 kali ulang alik BERA pahang ok jerrrr.... 400km pegi balik campur lapan kali..

Chef Bob

Posts : 492
Join date : 20/01/2010
Location : SUNGEI BISI-KAJANG-BENTONG

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Ujikaji DRBig pakai minyak lori ada bran????

Post by BLUE DEMON on Wed 27 Oct - 11:46

leh ke ni

tak kasar sangat ke minya k tuh ?

BLUE DEMON

Posts : 86
Join date : 27/10/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Ujikaji DRBig pakai minyak lori ada bran????

Post by xxx on Wed 27 Oct - 17:19

chef..bukan stakat 650 jer...150 pun dah teraiiiiiiiii............hehehe

xxx

Posts : 795
Join date : 19/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Ujikaji DRBig pakai minyak lori ada bran????

Post by xxx on Wed 27 Oct - 17:19

BLUE DEMON wrote:leh ke ni

tak kasar sangat ke minya k tuh ?

berat tu standard lah...first2 jer..dlm 200-300km...
pastu peeeeerrrrrrggggggggghhhhhhhhhhh............ Twisted Evil Twisted Evil

xxx

Posts : 795
Join date : 19/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Ujikaji DRBig pakai minyak lori ada bran????

Post by awestol on Wed 3 Nov - 0:13

salam semua.......
tanya sikit......
apa kesan pada kluch plate......saya tak berapa paham dengan bahasa orang putih ni...baca lain paham lain....
setau saya EO motor,mereka ada tambah bahan untuk bagi ketahanan pada kluch plate(macam minyak gastrol active botol silver-depa tulis betul ke tidak tak tau la).
terima kasih.......

awestol

Posts : 416
Join date : 21/01/2010
Age : 41
Location : penang-kelate soon

View user profile

Back to top Go down

Re: Ujikaji DRBig pakai minyak lori ada bran????

Post by furqaan on Wed 3 Nov - 2:05

Err... sama la teman pun baca omputih bunyi.. bunyian jawa sikit ..

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Ujikaji DRBig pakai minyak lori ada bran????

Post by kudud on Thu 4 Nov - 11:28

jimf wrote:
ManCAL wrote:iyeke uncel jimf n uncel fuq kalu mcm tu dh bribu-ribu lemon jimat nih..

hehe...maaf laaa man... ni kisah benar darknight..
bulan 4 gi serbis kat dukun ann.. cam biasa dukun ann letak silkolene (semi-sin)..3.4ltr..
darknight suka "buang" minyak.. so dlm sebulan teman kena topup dlm seliter..
mula2 top-up pakai castrol merah tu..
dah habis lepas tu cari2 minyak xde..teman topup pakai shell (minyak keta) mineral...
pehtu..nk ride lg, tgk dah kurang jugak.. teman topu-p pakai minyak keta "amo" fully-sin..
hehe..caca marba jadi..
smpi skrg lum serbis lg.. dah 7 bulan..

tp selalu teman pakai castrol tu aje la.. senang nk beli dekat kedai moto kecik umah teman... rm8 aje sebtol..
ni hikayat moto reput laa....

blh sy tau x ape perbezaan yg mineral ni dgn yg ade no2 tu (mineral ni xpkai no kan?)
nak kena tuka myk itang gak ni..

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Ujikaji DRBig pakai minyak lori ada bran????

Post by ali@kudid on Thu 4 Nov - 13:36

dud, mineral tu same dgn air mineral dlm botol tu, kaler je len=)

ali@kudid

Posts : 666
Join date : 26/01/2010
Age : 29
Location : klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Ujikaji DRBig pakai minyak lori ada bran????

Post by adambikers on Thu 4 Nov - 14:02

ali@kudid wrote:dud, mineral tu same dgn air mineral dlm botol tu, kaler je len=)

kalau aku aad lori konpom aku tak bawak gi serbis kat kedai mamat ni.. camne la si ali ni leh jadi pomen lori

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Ujikaji DRBig pakai minyak lori ada bran????

Post by kudud on Thu 4 Nov - 14:38

ali@kudid wrote:dud, mineral tu same dgn air mineral dlm botol tu, kaler je len=)

xde sopan punya budak, nak kena cubit ni!!! Cool
xde ke org yg nak jwp dgn serius ttg perkara berbangkit ni.. Sad

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Ujikaji DRBig pakai minyak lori ada bran????

Post by ali@kudid on Thu 4 Nov - 16:21

kahkahkah!

dud, ni jwpan ape yg aku tau la.

syntetic engine oil= asal dari based mineral oil, tp da cmpr dgn beberape jenis kimia utk menjadikan minyak ni tahan lame, cth 10k km. dan utk mendapatkan gred2 dari likat sehingga nipis, cth, 10/40, 20/50.

mineral oil= xde campuran kimia, psl tu minyak ni xblh tahan lame, aku rase smpi 5k km je kot.


bg aku mineral oil lg bgs sebab minyak ni xmenghakis komponen2 dlm engine berbanding syntetic oil.
pendapat sekupang aku.

aku ade satu brand mineral oil baik punye, nk tau mlm kang turun tts

ali@kudid

Posts : 666
Join date : 26/01/2010
Age : 29
Location : klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Ujikaji DRBig pakai minyak lori ada bran????

Post by awestol on Mon 29 Nov - 23:23

salam semua......
hari ini beli mobil delvac MX 5 liter rm74.00,nak tgk mcm mana keadaan motor reput bila masuk minyak ni....... Cool

awestol

Posts : 416
Join date : 21/01/2010
Age : 41
Location : penang-kelate soon

View user profile

Back to top Go down

Re: Ujikaji DRBig pakai minyak lori ada bran????

Post by Chef Bob on Thu 2 Dec - 11:33

awestol wrote:salam semua......
hari ini beli mobil delvac MX 5 liter rm74.00,nak tgk mcm mana keadaan motor reput bila masuk minyak ni....... Cool

cuba try test tengok!

Chef Bob

Posts : 492
Join date : 20/01/2010
Location : SUNGEI BISI-KAJANG-BENTONG

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Ujikaji DRBig pakai minyak lori ada bran????

Post by awestol on Thu 2 Dec - 18:00

ChefBob_DrBig wrote:
awestol wrote:salam semua......
hari ini beli mobil delvac MX 5 liter rm74.00,nak tgk mcm mana keadaan motor reput bila masuk minyak ni....... Cool

cuba try test tengok!
salam chef.....
update sikit macam mana keadaan motor,lepas pakai minyak ni....

tak kira lah motor besar ke kecik.....saya pun dok plan nak pakai pada kriss....

awestol

Posts : 416
Join date : 21/01/2010
Age : 41
Location : penang-kelate soon

View user profile

Back to top Go down

Re: Ujikaji DRBig pakai minyak lori ada bran????

Post by Sponsored content Today at 8:23


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum