Borak-V31- Ade Short Ride lagi ke minggu ni?(20/06/2010)

Page 5 of 16 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Borak-V31- Ade Short Ride lagi ke minggu ni?(20/06/2010)

Post by farislan on Mon 21 Jun - 18:27

mat zzr wrote:aku baru balik dari welly jalan meru...

secara keseluruhan puas hati pada skill worksyop ni....enjin aku sangat sunyi sekarang...bunyik kenduri dlm enjin dah takde....sekali start terus hidup enjin....tempreture pun menten 1/4 masa hiway dan 1/3 masa masuk bandar...

total kos RM 1600...detail nanti aku kasitau...cari resit dulu...

ada ER6n kaler hitam thn 08...harga RM26K...dp RM10K...kat welly meru.

Mat ZZR...RM 1600 kono..pastu enjin jadi mantop kiro ok le tu...
Cam den ni ha laei naya... ari Sabtu baru ni kono RM 1850...enjin cam tu gak...

farislan

Posts : 722
Join date : 05/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak-V31- Ade Short Ride lagi ke minggu ni?(20/06/2010)

Post by mat zzr on Mon 21 Jun - 18:46

farislan wrote:
mat zzr wrote:aku baru balik dari welly jalan meru...

secara keseluruhan puas hati pada skill worksyop ni....enjin aku sangat sunyi sekarang...bunyik kenduri dlm enjin dah takde....sekali start terus hidup enjin....tempreture pun menten 1/4 masa hiway dan 1/3 masa masuk bandar...

total kos RM 1600...detail nanti aku kasitau...cari resit dulu...

ada ER6n kaler hitam thn 08...harga RM26K...dp RM10K...kat welly meru.

Mat ZZR...RM 1600 kono..pastu enjin jadi mantop kiro ok le tu...
Cam den ni ha laei naya... ari Sabtu baru ni kono RM 1850...enjin cam tu gak...

RM1850 tapi enjin camtu gak!!!!!!!!...che lan hantar worksyop mana?...apa major problem motor che lan?...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak-V31- Ade Short Ride lagi ke minggu ni?(20/06/2010)

Post by ni_juan82 on Mon 21 Jun - 19:05

Amjal ngan sya nih..kalo ade sesape yg blom balik mai la..aku br sampai..

ni_juan82

Posts : 650
Join date : 20/03/2010
Age : 34
Location : PANTAI DALAM / WANGSA MAJU KL - MELAKA

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak-V31- Ade Short Ride lagi ke minggu ni?(20/06/2010)

Post by UnoS on Mon 21 Jun - 19:08

cek lan, parts ape yg tukar sampai rm1.8k tu?

UnoS

Posts : 545
Join date : 19/01/2010
Age : 39
Location : Sepang

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak-V31- Ade Short Ride lagi ke minggu ni?(20/06/2010)

Post by xxx on Tue 22 Jun - 7:32

salam pagi smua~~ cheers

xxx

Posts : 795
Join date : 19/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak-V31- Ade Short Ride lagi ke minggu ni?(20/06/2010)

Post by kudud on Tue 22 Jun - 8:12

salam pg selasa...

ape la punya nasib badan,pagi2 da kena saman..
punya la ingat nak cepat smpi opis,kuar la pg,ingatkn awl2 pg abg polis blom wat oprasi,skali tup2 smpi kat tol batu3(ni ikut federal hiway laa),baik punya kena lambai ngan pacik polis yg segak kacak bergaya lg ensem berunipom putih...puhh,ape lagi,kena la turunkn sign kat surat yg dia buat tue..sekian cerita sedih sy pd pg ni..ilang semangat nak wat keje(ingat nak smpi opis awl sbb nak pulun wat reja urgent tu)....hohoho....



HAAARRRRRRHHHHHHHHHAHAHAHAH....(blh ka luahkn pasaan kat sini)-kena band x kalo jerit kat sini..

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak-V31- Ade Short Ride lagi ke minggu ni?(20/06/2010)

Post by syd on Tue 22 Jun - 8:31

A'kum dan selamat pagi..

cian kudud....pagi Selasa yg indh tlh dicemari dengn surat autograf dari pakcik polis (tuler..awat hang bwk laju2 sgt cat). Cantik je timing hujung2 nak dapek gaji nii...

syd

Posts : 1409
Join date : 29/04/2010
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak-V31- Ade Short Ride lagi ke minggu ni?(20/06/2010)

Post by mat zzr on Tue 22 Jun - 8:52

Kudud...kau ikut jalan kereta kan?...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak-V31- Ade Short Ride lagi ke minggu ni?(20/06/2010)

Post by kamalia on Tue 22 Jun - 8:59

mat zzr wrote:Kudud...kau ikut jalan kereta kan?...

patutla kena saman,
mana boleh ikut jalan kereta,
ko kena ikut jalan raya..

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak-V31- Ade Short Ride lagi ke minggu ni?(20/06/2010)

Post by syd on Tue 22 Jun - 9:05

Hahahahaa... lol! seb baik tak ikut jalan ketapi..

syd

Posts : 1409
Join date : 29/04/2010
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak-V31- Ade Short Ride lagi ke minggu ni?(20/06/2010)

Post by Raziskov on Tue 22 Jun - 9:05

Kudud..
hehehhee...pak polis baju putih hensem tu mmg akan buat operasi kat Tol awal2 pagi..tak kisah la mane2 tol pun..biasenyer masuk pkl 8 ke atas dah takde dah...Very Happy
Cuba masa dia lambai ko tu ko lambai dia balik.takde pun ko bagi isyarat dan penuhhhh....(sama jer ngan isyarat tepuk pengakap tu...)...Razz

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak-V31- Ade Short Ride lagi ke minggu ni?(20/06/2010)

Post by mat zzr on Tue 22 Jun - 9:08

kudud kau elok pi bayar saman tu dlm masa 14 hari...sebab kau punya saman IC...mmg tak boleh tunda...dulu aku pun byk gak kena saman sebab guna jalan kereta kat KESAS...lepas tol awan besar kena tahan...aku pi bayar cepat...kena RM100 saja...max kompaun RM300.

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak-V31- Ade Short Ride lagi ke minggu ni?(20/06/2010)

Post by mat zzr on Tue 22 Jun - 9:11

hari ni pi kerja dgn semangat baru...motor dah sedap bawak..pikap bagus...pagi senang start...enjin senyap...temp 1/4 saja...

bila nak pi ride doyanstoberi.com.my?

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak-V31- Ade Short Ride lagi ke minggu ni?(20/06/2010)

Post by Amm on Tue 22 Jun - 9:15

mat zzr wrote:kudud kau elok pi bayar saman tu dlm masa 14 hari...sebab kau punya saman IC...mmg tak boleh tunda...dulu aku pun byk gak kena saman sebab guna jalan kereta kat KESAS...lepas tol awan besar kena tahan...aku pi bayar cepat...kena RM100 saja...max kompaun RM300.

Salam selamat pagi....
Fuhhh...dasat la Mat ZZR.Bayo saman cam beli gula gula hacks....

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak-V31- Ade Short Ride lagi ke minggu ni?(20/06/2010)

Post by kudud on Tue 22 Jun - 9:15

mat zzr wrote:Kudud...kau ikut jalan kereta kan?...

hoho,suda tentu la en.mat..

pacik tu siap ckp*sy saman psl ikut jln moto la yer--kalodak ape sbb dia nak saman aku yer,ade ke sbb len slain tue Question

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak-V31- Ade Short Ride lagi ke minggu ni?(20/06/2010)

Post by mat zzr on Tue 22 Jun - 9:18

Amm AA wrote:
mat zzr wrote:kudud kau elok pi bayar saman tu dlm masa 14 hari...sebab kau punya saman IC...mmg tak boleh tunda...dulu aku pun byk gak kena saman sebab guna jalan kereta kat KESAS...lepas tol awan besar kena tahan...aku pi bayar cepat...kena RM100 saja...max kompaun RM300.

Salam selamat pagi....
Fuhhh...dasat la Mat ZZR.Bayo saman cam beli gula gula hacks....

bayar saman boleh guna kredit kad lah angkel amm aa....zasssss.....

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak-V31- Ade Short Ride lagi ke minggu ni?(20/06/2010)

Post by kudud on Tue 22 Jun - 9:20

Raziskov wrote:Kudud..
hehehhee...pak polis baju putih hensem tu mmg akan buat operasi kat Tol awal2 pagi..tak kisah la mane2 tol pun..biasenyer masuk pkl 8 ke atas dah takde dah...Very Happy
Cuba masa dia lambai ko tu ko lambai dia balik.takde pun ko bagi isyarat dan penuhhhh....(sama jer ngan isyarat tepuk pengakap tu...)...Razz

sekian

hampeh kunyit punyo ajiss!!

besa den ikuit jln moto ja,tu kalo kuar umah kol8,maksudnya kul 8keats mmg konfim la da ade pak polis pak polis tu suma.ni den kuar kul7am tu...

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak-V31- Ade Short Ride lagi ke minggu ni?(20/06/2010)

Post by kudud on Tue 22 Jun - 9:25

Amm AA wrote:
mat zzr wrote:kudud kau elok pi bayar saman tu dlm masa 14 hari...sebab kau punya saman IC...mmg tak boleh tunda...dulu aku pun byk gak kena saman sebab guna jalan kereta kat KESAS...lepas tol awan besar kena tahan...aku pi bayar cepat...kena RM100 saja...max kompaun RM300.

Salam selamat pagi....
Fuhhh...dasat la Mat ZZR.Bayo saman cam beli gula gula hacks....

tu la tu..den kuli ni kena tggu gaji masuk la gamaknya..
eh amm aa,en.mat xmkn gula hacks la affraid

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak-V31- Ade Short Ride lagi ke minggu ni?(20/06/2010)

Post by Amm on Tue 22 Jun - 9:29

kudud wrote:
eh amm aa,en.mat xmkn gula hacks la affraid

Mat ZZR hacks dia kulum jer.... Smile

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak-V31- Ade Short Ride lagi ke minggu ni?(20/06/2010)

Post by Apai on Tue 22 Jun - 9:31

Salam Sume!... sunny

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak-V31- Ade Short Ride lagi ke minggu ni?(20/06/2010)

Post by mat zzr on Tue 22 Jun - 9:33

adusss....citer lain lah...malas nak citer pasal hacks...

baik citer pasal ride doyan+stoberi...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak-V31- Ade Short Ride lagi ke minggu ni?(20/06/2010)

Post by ni_juan82 on Tue 22 Jun - 9:37

kudud...setakat ni aku belum paham lagi pesal pe ko kene saman....

ko ni bawak moto ikut jalanraya yg patutnye kereta gunakan atau ko bawak kereta tapi menggunakan jalanraya yg patutnye motosikal gunekan...ni...mane satu nih..heheheh

advise sket....

ni_juan82

Posts : 650
Join date : 20/03/2010
Age : 34
Location : PANTAI DALAM / WANGSA MAJU KL - MELAKA

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak-V31- Ade Short Ride lagi ke minggu ni?(20/06/2010)

Post by kudud on Tue 22 Jun - 9:37

haa,tu laa..

en.mat,so far buat moto kat welly tu,berbaloi x ngan harge nyer? nak compare dgn ann rawang plak? sbb moto den ni ado leaking skit kat cover enjin blah kiri.. anta kat welly tu sbb beli moto tu dulu kat situ ea?

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak-V31- Ade Short Ride lagi ke minggu ni?(20/06/2010)

Post by Raziskov on Tue 22 Jun - 9:40

ni_juan82 wrote:kudud...setakat ni aku belum paham lagi pesal pe ko kene saman....

ko ni bawak moto ikut jalanraya yg patutnye kereta gunakan atau ko bawak kereta tapi menggunakan jalanraya yg patutnye motosikal gunekan...ni...mane satu nih..heheheh

advise sket....

pergghhh..terbelit medula oblogata aku nak pahamkan ape si ni_juan ni cakap... scratch
silo bantu..

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak-V31- Ade Short Ride lagi ke minggu ni?(20/06/2010)

Post by mat zzr on Tue 22 Jun - 9:43

kudud wrote:haa,tu laa..

en.mat,so far buat moto kat welly tu,berbaloi x ngan harge nyer? nak compare dgn ann rawang plak? sbb moto den ni ado leaking skit kat cover enjin blah kiri.. anta kat welly tu sbb beli moto tu dulu kat situ ea?

kalau setakat leaking kat cover enjin sebelah kiri tu kau buat sendiri lah...beli gasket RM18 dgn gam gasket RM5...20 minit boleh siap...aku dah buat dah benda ni..pasal tu aku kata jgn membazir duit hantar bengkel...

simpan duit bayar saman lah..

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak-V31- Ade Short Ride lagi ke minggu ni?(20/06/2010)

Post by Sponsored content Today at 20:33


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 16 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum