Borak V26 - Berhati-hati di Jalan Raya..Ingat Org Tersayang..(17/5/2010)

Page 4 of 17 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 17  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Borak V26 - Berhati-hati di Jalan Raya..Ingat Org Tersayang..(17/5/2010)

Post by mat zzr on Tue 18 May - 13:56

dah depan mata tengok jelah...tapi tak best pun...hutan tebal...betik pun dah masak sangat..melandut....pendek kata org putih punya tak best nak tengok...kat dlm TV tu mmg lah nampak best...yg real punya...tak lalu...betik boleh buat pelempang... What a Face

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V26 - Berhati-hati di Jalan Raya..Ingat Org Tersayang..(17/5/2010)

Post by jimf on Tue 18 May - 14:01

owner lama taknak beli lik ke moto ni?

[You must be registered and logged in to see this link.]

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V26 - Berhati-hati di Jalan Raya..Ingat Org Tersayang..(17/5/2010)

Post by mat zzr on Tue 18 May - 14:02

itu motor zerocool....dah pencen ke.?..jaket dgn helmet letgo sekali...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V26 - Berhati-hati di Jalan Raya..Ingat Org Tersayang..(17/5/2010)

Post by jimf on Tue 18 May - 14:42

dio lamo pencen dah bang.... tu owner baru...nak upgrade owner lama lak..

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V26 - Berhati-hati di Jalan Raya..Ingat Org Tersayang..(17/5/2010)

Post by jefnoka1 on Tue 18 May - 14:48

perghhh crito rider2 kayo laaa... den penogheh ni baco jo la... nak mencolah takut plak... paling jauh poie ride pun estet pak alolo jo Sad

________________________________________________________________________________________
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
murid Kerajaan 7 petala langit, Lastmen konvoi, Ahli Lembaga Pengarah Jambu Air Holdings, pemilik muto reput

jefnoka1

Posts : 1170
Join date : 19/01/2010
Age : 50
Location : Kota Damansara - DENmark - DresDEN Germany

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V26 - Berhati-hati di Jalan Raya..Ingat Org Tersayang..(17/5/2010)

Post by Amm on Tue 18 May - 14:59

mat zzr wrote:akau tamau pi US lagi...setiap kali aku pegi mesti kena tahan kat airport Los Angeles oleh Homeland Security....5 jam tu kena soal siasat...pasal kubor datuk aku pun dia nak tau...Homeland security ialah satu jabatan yg ditubuhkan selepas 11 september....muka aku ni ade mcm pengganas ke?...

Mejar Tenuk leh jawab.ha...ha...

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V26 - Berhati-hati di Jalan Raya..Ingat Org Tersayang..(17/5/2010)

Post by Raziskov on Tue 18 May - 15:06

jefnoka1 wrote:perghhh crito rider2 kayo laaa... den penogheh ni baco jo la... nak mencolah takut plak... paling jauh poie ride pun estet pak alolo jo Sad

samolah kito bang long..den tukang kobun pun mampu baco jor la..
nak poie hamareka tu bayangkan mcm poie kobun jor la... Very Happy

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V26 - Berhati-hati di Jalan Raya..Ingat Org Tersayang..(17/5/2010)

Post by jefnoka1 on Tue 18 May - 15:12

Raziskov wrote:
jefnoka1 wrote:perghhh crito rider2 kayo laaa... den penogheh ni baco jo la... nak mencolah takut plak... paling jauh poie ride pun estet pak alolo jo Sad

samolah kito bang long..den tukang kobun pun mampu baco jor la..
nak poie hamareka tu bayangkan mcm poie kobun jor la... Very Happy

sekian
ekau tu dpt gak poie korea ngan japang menobeh Sad Sad

________________________________________________________________________________________
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
murid Kerajaan 7 petala langit, Lastmen konvoi, Ahli Lembaga Pengarah Jambu Air Holdings, pemilik muto reput

jefnoka1

Posts : 1170
Join date : 19/01/2010
Age : 50
Location : Kota Damansara - DENmark - DresDEN Germany

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V26 - Berhati-hati di Jalan Raya..Ingat Org Tersayang..(17/5/2010)

Post by jimf on Tue 18 May - 15:15

yg sibuk monobeh tu laa yg dah sampi UK, scotlang, jepang dgn kora makan sotong hidup...
yg sembang lotup berangan ni laaa yg duk opis nengok gambar ajo....ride tak poi...tts x poi...moto pn tak nmpk pasal dlm selimut....nyampesss

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V26 - Berhati-hati di Jalan Raya..Ingat Org Tersayang..(17/5/2010)

Post by Amm on Tue 18 May - 15:19

Nak ride Euro??? Ishh...Teman nak ride ke Gombak pun belum lagi......Batang Terjuntai lagi la belum.... Sad

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V26 - Berhati-hati di Jalan Raya..Ingat Org Tersayang..(17/5/2010)

Post by hi-wayMAN on Tue 18 May - 15:22

jefnoka1 wrote:
ekau tu dpt gak poie korea ngan japang menobeh Sad Sad

ajis kato, jopun ngan korea mmg somak bang long.... What a Face clown

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V26 - Berhati-hati di Jalan Raya..Ingat Org Tersayang..(17/5/2010)

Post by mat zzr on Tue 18 May - 15:29

aku ride kat US kebetulan kilang hantar keje sana 3 bulan...dlm kilang tu ada plak otai harley ...aku pun tumpang sekaki lah...depa mmg ada motor harley lebih dari satu...sebab motor harley kat sana murah...harga harley paling murah USD16K...803 cubic inch....kalau technician gaji USD3K mmg senang senang lah pakai....

kalau technician kat malaysia gaji RM3K...motor besar apa boleh beli dgn harga RM16K...jgn convert duit...


RM16K...ninja 250r pun tak dapat...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V26 - Berhati-hati di Jalan Raya..Ingat Org Tersayang..(17/5/2010)

Post by mat zzr on Tue 18 May - 15:43

motor yg aku pinjam ni...owner hanya guna utk pergi beli rokok...itu pasal dia kasi aku pinjam...dia kata dia beli 2nd hand cuma USD7000 saja...

owner guna motor HD yg lagi bosa utk ride...member aku tgh try luck nak pinjam..tak dapekk....

[You must be registered and logged in to see this image.]




[You must be registered and logged in to see this image.]

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V26 - Berhati-hati di Jalan Raya..Ingat Org Tersayang..(17/5/2010)

Post by jimf on Tue 18 May - 16:13

tahniah matzzr...
akhirnya dapat jugak upgrade ke easyrider yg berkenan dihati sebagai penganti eli...
maka awie zzrianz muncul kembali...
tahniah brooo....

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V26 - Berhati-hati di Jalan Raya..Ingat Org Tersayang..(17/5/2010)

Post by mat zzr on Tue 18 May - 16:23

aku mmg suka easy rider...tapi kalau aku bawak easy rider pi konvoi..mmg kompom kena tinggal...terpaksa pakai zzr500...itu pun masih kena tinggal jugak...nasib lah...

nak pakai HD kat mesia ni mmg impossible lah...mahal nak mampos...kalau pakai HD look alike ...is possible...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V26 - Berhati-hati di Jalan Raya..Ingat Org Tersayang..(17/5/2010)

Post by mat zzr on Tue 18 May - 16:27

SILA BACA...TERUTAMA YG SUKA MELEPER DI SIFENG FULAI..

Presiden Meru Bikers maut


2010/05/17


Mohd HelmyIPOH: Seorang kontraktor Kelas F yang menunggang motosikal berkuasa tinggi maut selepas terjatuh ketika membelok di selekoh di Jalan Keramat Pulai menuju ke Cameron Highlands, dekat sini, pagi semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 11.20 pagi itu, Mohd Helmy Jaafar, 39, dari Meru, Klang meninggal dunia di tempat kejadian akibat kecederaan serius di kepala selepas melambung tinggi dan terperosok ke dalam longkang di tepi jalan. Ketua Trafik Daerah Ipoh, Deputi Superintendan Mohd Rodzi Rejab, berkata sebelum kejadian, mangsa bersama 13 lagi rakan lain masing-masing menunggang motosikal berkuasa tinggi dalam perjalanan dari Hentian Sungai Buloh ke Cameron Highlands. “Mayatnya dihantar ke Hospital Raja Permaisuri Bainun, di sini, untuk bedah siasat sebelum dituntut ahli keluarga,” katanya ketika dihubungi, semalam.

Sementara itu, seorang rakan mangsa, Saharudin Sulaiman, 29, berkata sebelum kejadian, dia bersama Mohd Helmy yang juga Presiden Kelab Meru Bikers sempat menjamah sarapan di Hentian Sungai Buloh sebelum berkonvoi bersama rakan lain.

"Arwah sempat mengadu dia pening kepala dan panas badan sehingga berasa berbelah bagi untuk menyertai konvoi. Saya cuba menasihatkan dirinya supaya berpatah balik, tetapi dia berdegil dan tetap ingin menyertai konvoi itu.

"Ketika kemalangan berlaku, saya berada di belakang arwah dan sempat melihat dia melambung tinggi selepas gagal mengawal motosikal yang ditungganginya ketika melalui selekoh. Saya terus berhenti di tepi jalan dan mendapatkan dirinya yang terperosok ke dalam longkang, tetapi dia sudah tidak bernyawa," katanya

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V26 - Berhati-hati di Jalan Raya..Ingat Org Tersayang..(17/5/2010)

Post by eddy_Gpang on Tue 18 May - 16:46

salam petang...
mat zzr, berita ni masuk the star semalam, dgn gambar motor + rider tu lagik. Innalillah... al-Fatihah untuk arwah.
kepada kengkawan yang tau keadaan diri sendiri (sihat @ tak) harap berhati2

eddy_Gpang

Posts : 380
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V26 - Berhati-hati di Jalan Raya..Ingat Org Tersayang..(17/5/2010)

Post by jefnoka1 on Tue 18 May - 17:00

ajal maut ditangan Tuhan... percayalah tu... rukun iman Percaya kpd Qada' dan Qadar... namun nasihat ttg berhati2 tu mmg patut dipandang serius terutamonyo Dewo Klawang yang skrg sedang menakluki litar Elite Razz

________________________________________________________________________________________
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
murid Kerajaan 7 petala langit, Lastmen konvoi, Ahli Lembaga Pengarah Jambu Air Holdings, pemilik muto reput

jefnoka1

Posts : 1170
Join date : 19/01/2010
Age : 50
Location : Kota Damansara - DENmark - DresDEN Germany

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V26 - Berhati-hati di Jalan Raya..Ingat Org Tersayang..(17/5/2010)

Post by jimf on Tue 18 May - 17:04

dan harap jugak laa berita2 camni kita letak kat bahgian "Pengumuman"..
Bukan pe..at least xde laa double posting dan senang utk refer atau sedekah kan fatihah...

maap ye matzzr...nti belanja aku roti sardin... Very Happy

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V26 - Berhati-hati di Jalan Raya..Ingat Org Tersayang..(17/5/2010)

Post by jefnoka1 on Tue 18 May - 17:07

jimf wrote:dan harap jugak laa berita2 camni kita letak kat bahgian "Pengumuman"..
Bukan pe..at least xde laa double posting dan senang utk refer atau sedekah kan fatihah...

maap ye matzzr...nti belanja aku roti sardin... Very Happy
yo laaaa... blanjo rider moto cantik jo laaaa Sad

________________________________________________________________________________________
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
murid Kerajaan 7 petala langit, Lastmen konvoi, Ahli Lembaga Pengarah Jambu Air Holdings, pemilik muto reput

jefnoka1

Posts : 1170
Join date : 19/01/2010
Age : 50
Location : Kota Damansara - DENmark - DresDEN Germany

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V26 - Berhati-hati di Jalan Raya..Ingat Org Tersayang..(17/5/2010)

Post by mat zzr on Tue 18 May - 17:12

takpe YG JeFF...nanti aku belanja roti sardin amjal...tapi tiap tiap hari hujan waktu petang...camner nak pi amjal...?...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V26 - Berhati-hati di Jalan Raya..Ingat Org Tersayang..(17/5/2010)

Post by mat zzr on Tue 18 May - 17:13

lagi 9 nak sampai 1000..kamon...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V26 - Berhati-hati di Jalan Raya..Ingat Org Tersayang..(17/5/2010)

Post by mat zzr on Tue 18 May - 17:15

cuaca di bukit jalil masih hujan...lebat jugak...mmg sia sia aku wax kurakura semalam...nyampess...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V26 - Berhati-hati di Jalan Raya..Ingat Org Tersayang..(17/5/2010)

Post by jimf on Tue 18 May - 17:15

mat zzr wrote:takpe YG JeFF...nanti aku belanja roti sardin amjal...tapi tiap tiap hari hujan waktu petang...camner nak pi amjal...?...

tu la pasal... kita gi masa lunch aje laa ...atau gi pagi bfast pulak amacam ..
(saja layan matzzr kasi post dia cecah 1000... Very Happy )

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V26 - Berhati-hati di Jalan Raya..Ingat Org Tersayang..(17/5/2010)

Post by jefnoka1 on Tue 18 May - 17:16

mat zzr wrote:lagi 9 nak sampai 1000..kamon...
banyak gilos posting bounce

________________________________________________________________________________________
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
murid Kerajaan 7 petala langit, Lastmen konvoi, Ahli Lembaga Pengarah Jambu Air Holdings, pemilik muto reput

jefnoka1

Posts : 1170
Join date : 19/01/2010
Age : 50
Location : Kota Damansara - DENmark - DresDEN Germany

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V26 - Berhati-hati di Jalan Raya..Ingat Org Tersayang..(17/5/2010)

Post by Sponsored content Today at 14:01


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 17 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 17  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum