Borak V25 - Musim Hujan..Jom Basuh Motor...(10/5/2010)

Page 15 of 16 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Borak V25 - Musim Hujan..Jom Basuh Motor...(10/5/2010)

Post by kudud on Mon 17 May - 11:10

salam senin,malassssnyaa...

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V25 - Musim Hujan..Jom Basuh Motor...(10/5/2010)

Post by azamreeves on Mon 17 May - 11:36

salam pagi.lama tak tumpang lalu.winduuuu laaaa

azamreeves

Posts : 225
Join date : 20/01/2010
Location : UIA-JB-SG Besar

View user profile http://azamreeves.blog.com/

Back to top Go down

Re: Borak V25 - Musim Hujan..Jom Basuh Motor...(10/5/2010)

Post by farislan on Mon 17 May - 11:53

A'smkom smua...ari sabtu baru2 ni den ride ke Tanjung Malim bawa HM. Den nak test kemampuan den utk ride konvoi nnti... tpi memey frust botul dan ternyato den masih belum mampu berkonvoi sobab baru ride ke Tnjg Malim sajo..den dah x tahan menahan raso kebas2 kat bahu dan tangan...asik2 nak beronti rehat ajo.. Smpi kat Tnjg Malim jumpo H/wayman dan anak2nyo..bapa mithali botul dio..he..he..
Dlm perjlnan balik singgah kodai An..jumpo Aku Bikin, Pilot Darat, Adam dan Radi..berito kurang baik dari An katonyo bearing cone dan monoshock motot den dah kong...melayang laei RM den nnti...begini le nasib rider selow ngan moto scrapnyo...

farislan

Posts : 722
Join date : 05/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V25 - Musim Hujan..Jom Basuh Motor...(10/5/2010)

Post by hi-wayMAN on Mon 17 May - 12:17

x sangka jumpe cik lan kat pekan TM ari tu...nak jemput ke umah,datin seri plak keje...umah bersepah...jadi baby sitter....huhuhu...next time insya allah....

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V25 - Musim Hujan..Jom Basuh Motor...(10/5/2010)

Post by mat zzr on Mon 17 May - 12:30

che lan...

dukun ann pun ckp benda yg sama kat aku....bering kon dgn monoshock dah kong...adakah setiap zzr500 yg dia jumpa akan cakap camtu?...

aku ada cakap dgn abg bosa....dia kata bwk motor pegi mun keong pandan jaya...boleh repair...atau pun tukar dgn monoshock adjustable dpn hospital tawakal...rm 1200...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V25 - Musim Hujan..Jom Basuh Motor...(10/5/2010)

Post by azamreeves on Mon 17 May - 12:31

abang busat dah kuar ke spital?

azamreeves

Posts : 225
Join date : 20/01/2010
Location : UIA-JB-SG Besar

View user profile http://azamreeves.blog.com/

Back to top Go down

Re: Borak V25 - Musim Hujan..Jom Basuh Motor...(10/5/2010)

Post by hi-wayMAN on Mon 17 May - 12:40

[You must be registered and logged in to see this link.]

untuk perhatian ulamak utara a.k.a angkel furqan....

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V25 - Musim Hujan..Jom Basuh Motor...(10/5/2010)

Post by Amm on Mon 17 May - 13:48

Assalamualaikum dan selamat tengahari semua.

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V25 - Musim Hujan..Jom Basuh Motor...(10/5/2010)

Post by andrew on Mon 17 May - 13:58

slamat tgh hari semua...

pagi tadi waktu gi keje nampak ada zzr250 eksiden kat tol setia alam.

orgnya dah hantar ke spital kot, pasal yg aku nampak moto je tinggal kat situ. tak sempat plak nak berenti tangkap gambar pasal tgh merempit...

head hancur, tapi body + ekor ok lagi... kaler biru standard. ade pape khabar berita tak?

andrew

Posts : 8
Join date : 25/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V25 - Musim Hujan..Jom Basuh Motor...(10/5/2010)

Post by mat zzr on Mon 17 May - 14:20

buat masa ni takde pulak sapa sapa melaporkan tentang eksiden di tol setia alam.

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V25 - Musim Hujan..Jom Basuh Motor...(10/5/2010)

Post by UnoS on Mon 17 May - 14:36

setia alam tu area mana? klang ke?

UnoS

Posts : 545
Join date : 19/01/2010
Age : 39
Location : Sepang

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V25 - Musim Hujan..Jom Basuh Motor...(10/5/2010)

Post by ni_juan82 on Mon 17 May - 15:44

stakat ni yg aku tahu kudud je yg pakai zzr250 warna biru semate..tapi alhamdulillah dah call td dier sihat walafiat (sambil ade background soghe pompuan ramai td)....dier pun cam nak lekas je...mesti sehat le tuh...

ni_juan82

Posts : 650
Join date : 20/03/2010
Age : 34
Location : PANTAI DALAM / WANGSA MAJU KL - MELAKA

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V25 - Musim Hujan..Jom Basuh Motor...(10/5/2010)

Post by kudud on Mon 17 May - 15:45

salam petang..
setia alam kat area klang gak la..
tqvm tu en.juan sbb menelepon,by d way,org itu bkn sy..sapa la agaknya..tggu je la kalo2 kawan kita,ade la yg update..

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V25 - Musim Hujan..Jom Basuh Motor...(10/5/2010)

Post by hi-wayMAN on Mon 17 May - 16:02

GWS to rider...harap2 rider ok walaupun muto down...

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V25 - Musim Hujan..Jom Basuh Motor...(10/5/2010)

Post by Raziskov on Mon 17 May - 16:03

Setakat ni takde lagi berita kalau ade kawan2 zzrianz kita yg accident..
Cuma malam tadi masa Nightline ada cover satu berita rider down kat Simpang Pulai.Rider pakai Fazer mati serta merta ditempat kejadian.
Kat SBM ade citer pasal accident ni.
Al-Fatihah utk arwah.

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V25 - Musim Hujan..Jom Basuh Motor...(10/5/2010)

Post by Amm on Mon 17 May - 16:09

Betul tu Ngah...Semalam dapat mesej serta email dari kekawan yang memaklumkan kejadian ini.
Berusia 39 tahun.

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V25 - Musim Hujan..Jom Basuh Motor...(10/5/2010)

Post by kudud on Mon 17 May - 16:19

innalillah..ni yg wat pasaan takut tu dtg membuak...

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V25 - Musim Hujan..Jom Basuh Motor...(10/5/2010)

Post by afaris06 on Mon 17 May - 16:31

salam zzrianz...
berhati-hati di jalan raya...

afaris06

Posts : 548
Join date : 20/01/2010
Age : 25
Location : Bangi-PJ-Api-api

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V25 - Musim Hujan..Jom Basuh Motor...(10/5/2010)

Post by kudud on Mon 17 May - 16:45

uhk,yg len2 pun kena hati2 yer Embarassed


lariiiii,lariiii

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V25 - Musim Hujan..Jom Basuh Motor...(10/5/2010)

Post by CABIBOS on Mon 17 May - 16:47

salamzzzz.....

semalam di TV1 ada keluar berita rider tu staff RTM dia konvoi ke Cameron Highland, sampai di lokasi tersebut motosikal dia hilang kawalan dah terbabas...

CABIBOS

Posts : 11
Join date : 09/04/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V25 - Musim Hujan..Jom Basuh Motor...(10/5/2010)

Post by jimf on Mon 17 May - 16:56

salam petang...
inalillah... eden masih fobia bila dgr berita2 gini..
tgk la arwah meninggalkan anak2 yg masih kecil...
pada semua.. beringat2 laa selalu...
mohon Allah sentiasa lindungi ride2 kita....amin & alfatihah utk arwah


Last edited by jimf on Mon 17 May - 17:03; edited 1 time in total

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V25 - Musim Hujan..Jom Basuh Motor...(10/5/2010)

Post by mat zzr on Mon 17 May - 17:00

kejadian motor berkuasa tinggi eksiden mmg banyak....bersyukur lah kita punya grup mengekalkan konsep ride "slow and santai"....

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V25 - Musim Hujan..Jom Basuh Motor...(10/5/2010)

Post by hi-wayMAN on Mon 17 May - 17:00

aminnn.....(saban hari cuak setiap kali diatas kuda....demi rezeki untuk keluarga,kugagahkan jua....)

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V25 - Musim Hujan..Jom Basuh Motor...(10/5/2010)

Post by kudud on Mon 17 May - 17:11

jgn lupa baca doa nek kenderaan,aniting hanya DIA yg mnentukan semuanya...

petang yg indah,piala tomson pun da abes,ade ke acara kayu hoki ptg nie bounce

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V25 - Musim Hujan..Jom Basuh Motor...(10/5/2010)

Post by ni_juan82 on Mon 17 May - 17:17

sumer dah fobia kot dude...acara kayu hoki dah jatuh tempat ke-35 dlm senarai ride dan santai...hehheekekeke..

ni_juan82

Posts : 650
Join date : 20/03/2010
Age : 34
Location : PANTAI DALAM / WANGSA MAJU KL - MELAKA

View user profile

Back to top Go down

Re: Borak V25 - Musim Hujan..Jom Basuh Motor...(10/5/2010)

Post by Sponsored content Today at 18:11


Sponsored content


Back to top Go down

Page 15 of 16 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum