Salam dari 7afad7

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Salam dari 7afad7

Post by mat zzr on Wed 28 Apr - 20:57

jimf wrote:bang mat zzr...

nk tambah soklan leh? kalu starter moto tu asyik nak "crank" aje non-stop, apa yg patut tukar? carbon brush ke relay?

harap jawab soklan saya dgn serius...

jawapan siyes...relay dah short...kalau jadi cam tu...cabut wayar positif bateri...sebab masa tu kill switch yg warna merah tu pun takde fungsi,,,,

tapi jangan risau...lain kali jangan gunakan tekan suis starter motor utk hidupkan enjin...sebalik nya sila gunakan kick starter...

sekian...harap dapat membantu...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam dari 7afad7

Post by 7afad7 on Thu 29 Apr - 9:21

alamak, boleh ke DIY kick starter ke zzr? Very Happy ada kick starter lagi bagus, tak de la pobia sangat kalau2 motor tak leh start tengah jalan...

7afad7

Posts : 58
Join date : 13/03/2010
Location : SeReMbAn

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam dari 7afad7

Post by mat zzr on Thu 29 Apr - 10:29

7afad7 wrote:alamak, boleh ke DIY kick starter ke zzr? Very Happy ada kick starter lagi bagus, tak de la pobia sangat kalau2 motor tak leh start tengah jalan...

kick starter zzr250 JimF pernah beli kat kedai potong di area pasar borong selayang...tak caya tanya jimf lah... Laughing

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam dari 7afad7

Post by ni_juan82 on Thu 29 Apr - 11:57

baper pound power kaki nak pakai untuk start gune kick starter ni abg mat....sedangkan momos 200 tu pun dah macam nak tercabut kaki gune kick start mase electric starter dier kong...ini kan pulak 250...

huhuu...tak pun mungkin 7afad7 bleh mintak pandangan dan tips2 dr chef bob untuk kick starter nih ...hheheheh..

ni_juan82

Posts : 650
Join date : 20/03/2010
Age : 34
Location : PANTAI DALAM / WANGSA MAJU KL - MELAKA

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam dari 7afad7

Post by mat zzr on Thu 29 Apr - 14:56

ni_juan82 wrote:baper pound power kaki nak pakai untuk start gune kick starter ni abg mat....sedangkan momos 200 tu pun dah macam nak tercabut kaki gune kick start mase electric starter dier kong...ini kan pulak 250...

huhuu...tak pun mungkin 7afad7 bleh mintak pandangan dan tips2 dr chef bob untuk kick starter nih ...hheheheh..

motor Triumph 400cc thn 57 single piston guna kick starter...patutlah ramai org eropah takde kaki sebelah...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam dari 7afad7

Post by 7afad7 on Thu 29 Apr - 17:54

kena bubuh banyak gear kut bagi ringan.....kena invent...hehehhe

7afad7

Posts : 58
Join date : 13/03/2010
Location : SeReMbAn

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam dari 7afad7

Post by ni_juan82 on Thu 29 Apr - 18:02

Erm..lepas siap pasang gear nak bagi ringan..mau sedepa jaraknye batang kick starter tu kot...ahahah.
Atau buat cam kete lame mat saleh tu main pusing dr depan..
Aku rase jepun dah cipta betol dah tu bro..x yah le nak tambah2 lg..

Salam petang..stuck kat shell sebelah istana budaya.hujan lebat..

ni_juan82

Posts : 650
Join date : 20/03/2010
Age : 34
Location : PANTAI DALAM / WANGSA MAJU KL - MELAKA

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam dari 7afad7

Post by hi-wayMAN on Thu 29 Apr - 18:05

british bike cc beso sume pakai kick start...kena ada skill nak start dia wehhh...silap gaya bole kena buasir...



ni muto bapak aku norton commando 750cc tahun 60-an...high comp engine with racing parts....start setengah mamposss...tapi sekali pergi,shadow 1100 kena sayorrr...huhuhu

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam dari 7afad7

Post by ni_juan82 on Thu 29 Apr - 18:08

Hahah..nice pic bro..retro sungguh..

ni_juan82

Posts : 650
Join date : 20/03/2010
Age : 34
Location : PANTAI DALAM / WANGSA MAJU KL - MELAKA

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam dari 7afad7

Post by hi-wayMAN on Thu 29 Apr - 18:11

ni_juan82 wrote:Hahah..nice pic bro..retro sungguh..

ni british classic bro....1 may ni ada gathering international classic british bike kat alor star....tiap2 tawun aku join...tawun ni je aku join zzrianz konboi ke telok betik...hehehe Wink

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam dari 7afad7

Post by ni_juan82 on Thu 29 Apr - 18:19

Heheh..takpe bro..janji semangat tu ade..2-2 pun motor gak..berenjin..tp satu advantage kalo ikut zzrian ialah..pak din janji navy murse sorang satu..hahahaah..

Oops..kite ni dah lari tajuk ni bro..kang kene hambat dgn penyapu dek tuan rumah kang..caabooot..

Sori tuan rumah...(Padahal mmg selalu cam ni...heheheh) jgn serik eh tuan rumah.

ni_juan82

Posts : 650
Join date : 20/03/2010
Age : 34
Location : PANTAI DALAM / WANGSA MAJU KL - MELAKA

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam dari 7afad7

Post by hi-wayMAN on Thu 29 Apr - 18:31

ni_juan82 wrote:Heheh..takpe bro..janji semangat tu ade..2-2 pun motor gak..berenjin..tp satu advantage kalo ikut zzrian ialah..pak din janji navy murse sorang satu..hahahaah..

Oops..kite ni dah lari tajuk ni bro..kang kene hambat dgn penyapu dek tuan rumah kang..caabooot..

Sori tuan rumah...(Padahal mmg selalu cam ni...heheheh) jgn serik eh tuan rumah.

cabooottttttttttttt!!!!!! tongue

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam dari 7afad7

Post by mat zzr on Thu 29 Apr - 22:13

hi-wayMAN wrote:british bike cc beso sume pakai kick start...kena ada skill nak start dia wehhh...silap gaya bole kena buasir...



ni muto bapak aku norton commando 750cc tahun 60-an...high comp engine with racing parts....start setengah mamposss...tapi sekali pergi,shadow 1100 kena sayorrr...huhuhu

berapa piston norton comando 750?...pakai kick starter tu...rider norton mesti kalau sepak bola terus gol...tegap kakinya...selalu eksesais kaki dgn start moto....

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam dari 7afad7

Post by 7afad7 on Fri 30 Apr - 9:42

hi-wayMAN wrote:british bike cc beso sume pakai kick start...kena ada skill nak start dia wehhh...silap gaya bole kena buasir...



ni muto bapak aku norton commando 750cc tahun 60-an...high comp engine with racing parts....start setengah mamposss...tapi sekali pergi,shadow 1100 kena sayorrr...huhuhu

Guwe suka banget ini photo........ Smile
mesti kaki kuat sebelah jer....

7afad7

Posts : 58
Join date : 13/03/2010
Location : SeReMbAn

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam dari 7afad7

Post by hi-wayMAN on Fri 30 Apr - 11:02

mat zzr wrote:
hi-wayMAN wrote:british bike cc beso sume pakai kick start...kena ada skill nak start dia wehhh...silap gaya bole kena buasir...



ni muto bapak aku norton commando 750cc tahun 60-an...high comp engine with racing parts....start setengah mamposss...tapi sekali pergi,shadow 1100 kena sayorrr...huhuhu

berapa piston norton comando 750?...pakai kick starter tu...rider norton mesti kalau sepak bola terus gol...tegap kakinya...selalu eksesais kaki dgn start moto....

stendet british bike 500cc ke atas biasanya 2 piston....ye ke tegap?...aku x reti main bola sepak....cikgu aku dulu cakap 'kaki bangku'...tapi itu bangku punya kaki...ni kaki orang...mai try test.... What a Face

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam dari 7afad7

Post by vein on Wed 6 Oct - 20:18

Salam semua,aku ni bakal join ZZRians ni dalam beberapa hari lagi.
Den duduk kek Senawang,kojo kek damansara Smile

vein

Posts : 138
Join date : 06/10/2010
Location : Senawang - Damansara -sumtime Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam dari 7afad7

Post by furqaan on Wed 6 Oct - 20:43

Welcome vein 600.. kat sini ramai gak gay .. yg ganas muka macam samseng kampung dusun.. tapi dlm ati ada taman ...

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam dari 7afad7

Post by vein on Wed 6 Oct - 20:55

Hahaha,yg best tu dlm ati ada taman Smile
Harap2 dapat la join mengkome nanti.

vein

Posts : 138
Join date : 06/10/2010
Location : Senawang - Damansara -sumtime Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam dari 7afad7

Post by 7afad7 on Wed 6 Oct - 21:52

vein wrote:Salam semua,aku ni bakal join ZZRians ni dalam beberapa hari lagi.
Den duduk kek Senawang,kojo kek damansara Smile

ye ker? congrats!..masuk keja jam berapa? moto kaler apa? no plate? moto aku kaler kunin plet WDP.....gerak dari rumah pon jam 7.30pg....enter highway seremban dalam jam 7.50 - 8.00 am......area nilai 8.10 am.......tol sungai besi area jam 8.30am....mesti lu exit ke highway elite kan? ke ikut federal, angkasapuri?

7afad7

Posts : 58
Join date : 13/03/2010
Location : SeReMbAn

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam dari 7afad7

Post by vein on Wed 6 Oct - 22:03

hah,ado pun kau jang.Lotih den nungu ko reply kek forum satu laie tu Smile
Moto bolum finalise laie,kalau ado joki hujung minggu ni sah lah.

Aku gerak ada sikit awal la 4.30am hehehe.
Sg Besi-Kerinchi Link-Damansara Uptown.

Ko PM aku nombo tipon jang,buleh kono teh kek somban duo,tak pun paroi.

Peace Smile

vein

Posts : 138
Join date : 06/10/2010
Location : Senawang - Damansara -sumtime Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam dari 7afad7

Post by mat zzr on Wed 6 Oct - 22:09

respek tul lah....tinggal di senawang..keje kat damansara...sorang lagi keje di wangsa maju....tayar 3 bulan mesti kena tukar....

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam dari 7afad7

Post by kal_zzr77 on Wed 6 Oct - 22:13

walkam bro

kal_zzr77

Posts : 103
Join date : 17/09/2010
Age : 39
Location : usj

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam dari 7afad7

Post by furqaan on Wed 6 Oct - 22:27

mat zzr wrote:respek tul lah....tinggal di senawang..keje kat damansara...sorang lagi keje di wangsa maju....tayar 3 bulan mesti kena tukar....

alaa bang mat ... mike tak sesspek kat teman ker .. dok sungai petani ... keroja kat kote baru .. tiap2 ari nukor tayar ..

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam dari 7afad7

Post by vein on Thu 7 Oct - 6:16

Ate...ari2 nukor tayar Shocked kalau teman le,teman tuko aje taya besi,jimat gambar agung,idak pun guna aje tayar mati Smile


vein

Posts : 138
Join date : 06/10/2010
Location : Senawang - Damansara -sumtime Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam dari 7afad7

Post by furqaan on Thu 7 Oct - 8:48

Vein... nasib baek.. teman guna tayar mati ...jimat la sikit ..

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam dari 7afad7

Post by Sponsored content Today at 20:18


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum