ZZR250 Makeover ST250

View previous topic View next topic Go down

ZZR250 Makeover ST250

Post by Chef Bob on Wed 20 Jan - 16:02

Chef nak share sikit diy yang chef buat untuk motor buruk chef ni.
disebabkan boring sangat tengok rupa motor zzr yg stendet ni
chef ubahlah sikit penampilannya supaya nak lebih touring.......

gambar owner lama mdeen ngan moto chef


Masa mula-mula dapat (masa ni crew zzrian yg pertama chef jumpa ngah ajis)







Modified windshiled letak modenas elegan
kos beli kat NKS Rm 150.00


Lepas tu masuk mudguard belakang RG Sport punya tapi pangkal kena potong sikitlah
dan letakan reflektor merah keta punya
mudgurd Rm 15.00
reflektor Rm 8.00


Pastu beli braket side bag kat tok razin dan side bag kat givi
Braket Rm 60.00
Side bag Rm 250.00 sepasang




maka lengkaplah diy ZZR ST 250 chef yang tak seberapa ni, nanti diy akan datang nak tinggikan sikit handle bar
supaya lebih duduk tegak macam gpz.




hajat nak tiru yang ni.
side mirror sambung dengan body, agaknya boleh pakai keta punya kot?
coming soonlah........


Last edited by ChefBob_DrBig on Wed 20 Jan - 16:31; edited 2 times in total

Chef Bob

Posts : 492
Join date : 20/01/2010
Location : SUNGEI BISI-KAJANG-BENTONG

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: ZZR250 Makeover ST250

Post by jimf on Wed 20 Jan - 16:18

waaaa chef....terkenang janda lama ke?
hehe..mmg cun... antara yg tebaek...
dah lama tak nengok...sapa yg membelai janda chef sekarang ni?

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR250 Makeover ST250

Post by Chef Bob on Wed 20 Jan - 16:23

tukar handle daytona!











kos rm180

Chef Bob

Posts : 492
Join date : 20/01/2010
Location : SUNGEI BISI-KAJANG-BENTONG

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: ZZR250 Makeover ST250

Post by Chef Bob on Wed 20 Jan - 16:24

jimf wrote:waaaa chef....terkenang janda lama ke?
hehe..mmg cun... antara yg tebaek...
dah lama tak nengok...sapa yg membelai janda chef sekarang ni?

entah sapa la pakai skarang..... rindu ingin membelainya..... Crying or Very sad Embarassed

Chef Bob

Posts : 492
Join date : 20/01/2010
Location : SUNGEI BISI-KAJANG-BENTONG

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: ZZR250 Makeover ST250

Post by Chef Bob on Wed 20 Jan - 16:27



gambar kerat fairing! ada bran? Evil or Very Mad

Chef Bob

Posts : 492
Join date : 20/01/2010
Location : SUNGEI BISI-KAJANG-BENTONG

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: ZZR250 Makeover ST250

Post by Chef Bob on Wed 20 Jan - 16:47

job suksess!!!!!!!









kos fiber dan cat balik termasuk kaler gold2 tu rm600

sekian...

Chef Bob

Posts : 492
Join date : 20/01/2010
Location : SUNGEI BISI-KAJANG-BENTONG

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: ZZR250 Makeover ST250

Post by Chef Bob on Wed 20 Jan - 16:48

moto dah takde dah hanya tinggal memori indah...... I love you

Chef Bob

Posts : 492
Join date : 20/01/2010
Location : SUNGEI BISI-KAJANG-BENTONG

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: ZZR250 Makeover ST250

Post by 7afad7 on Sun 11 Apr - 0:41

sungguh santik sekali kuda tuan ini.....siriously....santeekk....

7afad7

Posts : 58
Join date : 13/03/2010
Location : SeReMbAn

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR250 Makeover ST250

Post by Chef Bob on Fri 16 Apr - 18:45

kalu santek kena follow la... Razz

Chef Bob

Posts : 492
Join date : 20/01/2010
Location : SUNGEI BISI-KAJANG-BENTONG

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: ZZR250 Makeover ST250

Post by apiet on Sun 2 May - 14:05

santek santek...

apiet

Posts : 8
Join date : 29/04/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR250 Makeover ST250

Post by steelX on Tue 8 Jun - 22:06

fairing tu cun btol setelah dikerat.. rase cam nak try jer

steelX

Posts : 14
Join date : 04/06/2010
Location : kuantan-melake-putrajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR250 Makeover ST250

Post by np5454 on Tue 19 Oct - 20:23

bracket rm60 siap pasang ke, kat mana saya nak beli, nak letak side box ni, side box rm250 sepasang dapat di mana

np5454

Posts : 32
Join date : 13/07/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR250 Makeover ST250

Post by Chef Bob on Wed 20 Oct - 8:21

masa tu beli dalam mudah.com skarang kalau beli baru sebelah jer rm250 breket baru tak tau dalam brapa.

Chef Bob

Posts : 492
Join date : 20/01/2010
Location : SUNGEI BISI-KAJANG-BENTONG

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: ZZR250 Makeover ST250

Post by kudud on Thu 21 Jul - 12:14

utk tuka handle ni, tapak utk ikat handle tu, chef pkai riser moto ape yer? n lg satu, tapak hanlde standard zzr tu, kena buat lubang baru untk fix riser tu ea? ingat nak tggikan handle ni..

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR250 Makeover ST250

Post by Apai on Thu 21 Jul - 16:18

dudue...ko tepon ajer Chef Bob....dia jarang masuk porem.... Very Happy

Apai

Posts : 2787
Join date : 20/01/2010
Age : 46
Location : Batu Pahat & Port Klang & Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR250 Makeover ST250

Post by Chef Bob on Fri 22 Jul - 22:49

kudud wrote:utk tuka handle ni, tapak utk ikat handle tu, chef pkai riser moto ape yer? n lg satu, tapak hanlde standard zzr tu, kena buat lubang baru untk fix riser tu ea? ingat nak tggikan handle ni..

riser tu boleh pakai rxs or rxz 5speed punya. tak kisah model apa janji boleh clip batang handle tu. handle boleh pakai apa jenis pun tapi jangan terlalu tinggi nanti nak tarik wayar susah gak. ada tempat buat ni.. tapi rege keras sikit la.... dalam rm400++ lah area kucai lama... siap semua tinggal ride jerr..

Chef Bob

Posts : 492
Join date : 20/01/2010
Location : SUNGEI BISI-KAJANG-BENTONG

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: ZZR250 Makeover ST250

Post by Sponsored content Today at 18:49


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum