BORAK V19 -Selowww la Forum ni...(07/04/10)

Page 3 of 16 Previous  1, 2, 3, 4 ... 9 ... 16  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: BORAK V19 -Selowww la Forum ni...(07/04/10)

Post by ni_juan82 on Wed 7 Apr - 13:53

nik7719 wrote:salam lunch hour...

tahniah pada abg Jimf sbb dah upgred...

nota: mana abg Sam..kata nak ajak bakar...

tahniah gak...patut la tak hadir tts lepas...bace yassin rupenye dier mlm tu ngan kemenyankan mesin baru yg dah upgred...
huhuh...

ni_juan82

Posts : 650
Join date : 20/03/2010
Age : 34
Location : PANTAI DALAM / WANGSA MAJU KL - MELAKA

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V19 -Selowww la Forum ni...(07/04/10)

Post by ariff908 on Wed 7 Apr - 14:18

Vistana1 wrote:
ariff908 wrote:
Vistana1 wrote:Salam Semua....

Phuket bike week ?? Ada yang turun?

fuh..laju betul yeop skang yer..main ride jauh2 aje..moto dah ok ke? B Full dah lulus ke yeop?

Hehehehehehe........berjaya dengan sombong nyaaaa....lepas kali kedua....pompuan tester JPJ tu siap sound....kalau 3 kali tak pass......bakar motor jeeee........first time test...jatuh titi..........terus kantoi.....kali ke dua...alhamdulillah....betul cakap Amm....kalau titi lepas......yang lain dia tak tengok langsung.......

tahniah yeop sbb dah hupgred lesen...aku pun dah lepas B full.skali test aje.....cuma anugerah dekan skolah memandu je tak dpt..Razz

ariff908

Posts : 2041
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V19 -Selowww la Forum ni...(07/04/10)

Post by Amm on Wed 7 Apr - 15:02

Vistana1 wrote:...alhamdulillah....betul cakap Amm....kalau titi lepas......yang lain dia tak tengok langsung.......

Salam Yop Vistana,Amm tu orang JPJ yang tolong ko lulus ker?Boleh bagi kontek number tak?

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V19 -Selowww la Forum ni...(07/04/10)

Post by Raziskov on Wed 7 Apr - 15:12

Perhatian:
Sape2 yg ade masih lagi menyimpan gambar2 masa TTS dulu2 kala..
boleh la diupload kan disini..just untuk kenang2an bersama..

[You must be registered and logged in to see this link.]

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V19 -Selowww la Forum ni...(07/04/10)

Post by UnoS on Wed 7 Apr - 15:17

Salam kengkawan...

ni ade GPZ500 full fairing dah siap tukar ekjos... RM7K saja... boleh loan.. donpament rm2.5k .. moto kat kuantan


[You must be registered and logged in to see this link.]

UnoS

Posts : 545
Join date : 19/01/2010
Age : 39
Location : Sepang

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V19 -Selowww la Forum ni...(07/04/10)

Post by furqaan on Wed 7 Apr - 15:23

Tah niah gak kat Ariff dah hupgrade ... tinggal la teman sensorang ..

nak harapkan Vistana ... semenjak hupgrade tak pernak pun ajak ride .. tau la moto reput ...

Nik ... moh bakar ikan ... buang masa bakar moto ...

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V19 -Selowww la Forum ni...(07/04/10)

Post by furqaan on Wed 7 Apr - 15:24

Tahniah sumer dah insaf ... kembali kepangkal jalan ...

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V19 -Selowww la Forum ni...(07/04/10)

Post by ManCaL on Wed 7 Apr - 15:34

moh naik mig29..jea..

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V19 -Selowww la Forum ni...(07/04/10)

Post by Raziskov on Wed 7 Apr - 15:35

furqaan wrote:Tahniah sumer dah insaf ... kembali kepangkal jalan ...

Alhamdullillah..sumer dah insap...
saya pulak tak jumpa2 pangkal jalan ni..asyik jumpa jalang bersimpang jer..Very Happy

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V19 -Selowww la Forum ni...(07/04/10)

Post by furqaan on Wed 7 Apr - 15:40

Ngah ... bukan ker kamu tunggu kat roundbout... mana ada pangkal ... simpang jer banyak ...

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V19 -Selowww la Forum ni...(07/04/10)

Post by Raziskov on Wed 7 Apr - 15:45

furqaan wrote:Ngah ... bukan ker kamu tunggu kat roundbout... mana ada pangkal ... simpang jer banyak ...

Ye tak ye jugak angkel..best oooo lepak ron bot ni..byk pilihan...Very Happy

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V19 -Selowww la Forum ni...(07/04/10)

Post by jimf on Wed 7 Apr - 16:17

UnoS wrote:Salam kengkawan...

ni ade GPZ500 full fairing dah siap tukar ekjos... RM7K saja... boleh loan.. donpament rm2.5k .. moto kat kuantan


[You must be registered and logged in to see this link.]

alamakkkkk....baru ingat nak try test iklan moto reput den rm15k...
potong stim tul laaa... balik kena singgah welly laa camni, nak cancel Fazer yg eden order....cittttt

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V19 -Selowww la Forum ni...(07/04/10)

Post by afaris06 on Wed 7 Apr - 16:19

ngah ajis...ko lepak ron abot x ajak den...mcm ni sahabat sejati...

afaris06

Posts : 548
Join date : 20/01/2010
Age : 25
Location : Bangi-PJ-Api-api

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V19 -Selowww la Forum ni...(07/04/10)

Post by Vistana1 on Wed 7 Apr - 16:21

furqaan wrote:Tah niah gak kat Ariff dah hupgrade ... tinggal la teman sensorang ..

nak harapkan Vistana ... semenjak hupgrade tak pernak pun ajak ride .. tau la moto reput ...

Nik ... moh bakar ikan ... buang masa bakar moto ...


Merajuk pulak pak cik ni.......dia yang asyik pegi pasar memanjang jeeeeeeee...salah kan kita tak mau ajak pulak......

Vistana1

Posts : 875
Join date : 24/01/2010
Age : 44
Location : Sg Petani

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V19 -Selowww la Forum ni...(07/04/10)

Post by Raziskov on Wed 7 Apr - 16:22

afaris06 wrote:ngah ajis...ko lepak ron abot x ajak den...mcm ni sahabat sejati...

aparis hilton,
den kalau sampai ron abot tu memey lupo ingatan tetibo.. Very Happy
nak2 kalau ado sahabat sejati..laie la dilupokan waktu tuuu..tak cayo tanyo Bong...ngeh..ngeh..
sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V19 -Selowww la Forum ni...(07/04/10)

Post by jimf on Wed 7 Apr - 16:23

minta pandangan otai2...
eden takleh post kat fmea pasal moto eden takdo dlm list tu...
kalu moto semput pasal pe ek....
bole poi smpi 4000rpm aje... paling laju pun 80kmh..
pehtu bila nak gerak tu ada bunyi knocking sikit kat sprocket depan...

harap dapat membantu.... utk panduan, saya belum tukar brekpad lagi.. msih pakai yg lama dah setahun lalu...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V19 -Selowww la Forum ni...(07/04/10)

Post by afaris06 on Wed 7 Apr - 16:28

jimf wrote:minta pandangan otai2...
eden takleh post kat fmea pasal moto eden takdo dlm list tu...
kalu moto semput pasal pe ek....
bole poi smpi 4000rpm aje... paling laju pun 80kmh..
pehtu bila nak gerak tu ada bunyi knocking sikit kat sprocket depan...

harap dapat membantu.... utk panduan, saya belum tukar brekpad lagi.. msih pakai yg lama dah setahun lalu...
aik...dia yg otai...
motor lama aku dulu jd camtu gak...tp sbb block bocor la..tu yg barai tu...
tp klu kes ni maybe lain kot...

afaris06

Posts : 548
Join date : 20/01/2010
Age : 25
Location : Bangi-PJ-Api-api

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V19 -Selowww la Forum ni...(07/04/10)

Post by jimf on Wed 7 Apr - 16:34

afaris06 wrote:aik...dia yg otai...
motor lama aku dulu jd camtu gak...tp sbb block bocor la..tu yg barai tu...
tp klu kes ni maybe lain kot...

eikk...sapa otai?...otai tak borak sini laa...otai borak kat mukabuku.... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V19 -Selowww la Forum ni...(07/04/10)

Post by afaris06 on Wed 7 Apr - 16:47

OOO...camtu ka...ini la dia otai sejati...x pernah meninggi diri walaupon sebenarnya dia la otai tahap dewata petala langit ke7...hahahahaha

afaris06

Posts : 548
Join date : 20/01/2010
Age : 25
Location : Bangi-PJ-Api-api

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V19 -Selowww la Forum ni...(07/04/10)

Post by Guest on Wed 7 Apr - 16:47

Jimf... klu ngkiut fisarat aku la.. moto ko tu kena sumpah la.. so aku ingat ko kena tunggu malam jumaat .. pastu buat ride sekali lagi pi melaka...

masa ko nak gerak tu ko baca niat... dlm hati "bwk laju - laju ye" untuk batalkan ko punya sumpahan malam jumaat lepas..kekekekke..

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: BORAK V19 -Selowww la Forum ni...(07/04/10)

Post by Amm on Wed 7 Apr - 16:53

Salam sumpahan malam jumaat...

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V19 -Selowww la Forum ni...(07/04/10)

Post by jimf on Wed 7 Apr - 17:00

ZAM@GHIMEH wrote:Jimf... klu ngkiut fisarat aku la.. moto ko tu kena sumpah la.. so aku ingat ko kena tunggu malam jumaat .. pastu buat ride sekali lagi pi melaka...

masa ko nak gerak tu ko baca niat... dlm hati "bwk laju - laju ye" untuk batalkan ko punya sumpahan malam jumaat lepas..kekekekke..

tapi aku suka laa jadi pillion zzr500 tu... rider dia gebu, sedap peluk...angin pun x kena.... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V19 -Selowww la Forum ni...(07/04/10)

Post by Raziskov on Wed 7 Apr - 17:03

Jimf..
den gaso2..motor ko tu tepet dah longgar...(kalau pakai tepet la)
den belasah jor ni...Very Happy
nak kompom laie ado 2 org otai lepak kat muka muku tu..sorang pomen tengku djan..sorang orang kayo kote damansara..tu pu kalau dirang nak tolong ko la...

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V19 -Selowww la Forum ni...(07/04/10)

Post by jimf on Wed 7 Apr - 17:06

yang 2 orang tu lum pulang ke pangkal jalan ajis...
masih terbuai2 dgn kenikmatan muka buku...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V19 -Selowww la Forum ni...(07/04/10)

Post by Guest on Wed 7 Apr - 17:06

Rider gebu tu not for sale la.....

Jimf... bila nak set Midnite ride nih...pegi penang ker... besh wooo...gelang patah ker....stulang ker...

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: BORAK V19 -Selowww la Forum ni...(07/04/10)

Post by Sponsored content Today at 10:56


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 16 Previous  1, 2, 3, 4 ... 9 ... 16  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum