BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Page 2 of 17 Previous  1, 2, 3 ... 9 ... 17  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by bad43 on Wed 31 Mar - 15:50

Ujan lebat sekitar PWTC/SENTUL.

bad43

Posts : 61
Join date : 28/01/2010
Age : 37
Location : KL - Putrajaya-Aloq setaq

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by hi-wayMAN on Wed 31 Mar - 16:13

bad43 wrote:Ujan lebat sekitar PWTC/SENTUL.

juga di cheras.....huhuhu

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by mat zzr on Wed 31 Mar - 16:16

juga di bukit jalil...hujan lebat...habis kotor motor...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by UnoS on Wed 31 Mar - 16:20

dan juga hujan di senawang

UnoS

Posts : 545
Join date : 19/01/2010
Age : 39
Location : Sepang

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by mat zzr on Wed 31 Mar - 16:34

petang ni jadi rain rider lah kita UnoS....

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by UnoS on Wed 31 Mar - 16:38

aku naik kete.... radiator aku kan bocor

UnoS

Posts : 545
Join date : 19/01/2010
Age : 39
Location : Sepang

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by Raziskov on Wed 31 Mar - 16:44

selamat pagi semua... drunken

Unos..pendapat aku pasal radiator ko tu..
kalau ko hantar pomen motor..ko akan kena charge bukak dan pasang fairing+radiator tu semula..pastu plus lagi repair radiator tu...
Tapi bila ko antar sendiri kat kedai radiator tu..cuma ko bayar harga repair ajer..
Pengalaman aku radiator bocor ni..kat sirip pulak yg bocor tu..so diarang akan potong bahagian tepi radiator tu..utk keluarkan karat2 yg sudah sedia terkumpul..pastu welding tempat yg bocor..pastu welding semula bahagian tepi radiator tu..pastu dirang akan test samada ade leak lagi atau tak..last sekali dirang akan spray semula radiator tu..
Cost RM75 kat kedai service radiator...sampai sekarang masih pakai radiator yg repair ni..
Tapi terpulang pada ko la nak buat kat mane...Very Happy

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by Raziskov on Wed 31 Mar - 16:48

mat zzr wrote:
farislan wrote:Tuan Manager...Den buat diskbrake tu kat NKS...tpi nak custom diskbrake supayo bleh masuk ngam dgn rim makan maso lamo dr jam 2 ptg smpi 8 mlm.

aku try tukar bearing cone dulu...zzr250 aku pun alami masalah yg sama dulu....[b]bila nak naik awana che lan?[/b]

ajak set2 500 jer...
250 tak pelawa pung... Sad Sad Crying or Very sad

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by jimf on Wed 31 Mar - 16:50

abang unos... leh den bagi cadangan?...

1. Kalu malas - bawa aje moto terus gi kedai moto...
2. kalu rajin - buka la radiator hanto gi kedai radiotor keta...
3. kalu dua2 ket atas tu pun malas buat, ambik tolo ayam... kasi pecah, lotak ajo putih tolo tu dlm radiotor...ni mcgyver ayg ajar.

wassallam

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by Raziskov on Wed 31 Mar - 16:51

jimf wrote:abang unos... leh den bagi cadangan?...

1. Kalu malas - bawa aje moto terus gi kedai moto...
2. kalu rajin - buka la radiator hanto gi kedai radiotor keta...
3. kalu dua2 ket atas tu pun malas buat, ambik tolo ayam... kasi pecah, lotak ajo putih tolo tu dlm radiotor...ni mcgyver ayg ajar.

wassallam

apsal aku tak tengok siri telor ayam masuk radiator ni ekk?
ko cuba la unos..jimf cakap ari tu berjaya..Razz

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by mat zzr on Wed 31 Mar - 16:59

kalau terus masukkan ayam sekor ...boleh setel ke masalah radiator tu...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by jimf on Wed 31 Mar - 17:07

mat zzr wrote:kalau terus masukkan ayam sekor ...boleh setel ke masalah radiator tu...

tak leh settle bang...nti ada problem radiator cap pulak tak leh tutup...pasal leh masuk balung ayam jo, badan tergantung ket luar... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by jimf on Wed 31 Mar - 17:09

Raziskov wrote:apsal aku tak tengok siri telor ayam masuk radiator ni ekk?
ko cuba la unos..jimf cakap ari tu berjaya..Razz

sekian

ajis...masa tu kan ko tengah sibuk menebas kat ladang....sian ko, smpi tak sempat nak tgk tv..

Notakaki : amacam...ok tak aku cover..kan masa tu ko tgh seludup anak patung...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by Amm on Wed 31 Mar - 17:13

mat zzr wrote:aku pun nak kena tukar bearing cone....brek aje handle menggelepar...duit lagi lah tu...minggu lepas dah RM500 guna tukar clutch plate...

Menejer....RM masyuk...(Ngah cakap)

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by Raziskov on Wed 31 Mar - 17:17

Amm Nova wrote:
mat zzr wrote:aku pun nak kena tukar bearing cone....brek aje handle menggelepar...duit lagi lah tu...minggu lepas dah RM500 guna tukar clutch plate...

Menejer....RM masyuk...(Ngah cakap)

pssttt amm...jgn cakap kuat..
tahun ni kompeni aku manager jer dapat bonus...
macai tukang kebun mcm aku tgk ajer manager2 dapat bonus... Sad Crying or Very sad

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by Raziskov on Wed 31 Mar - 17:20

jimf wrote:

ajis...masa tu kan ko tengah sibuk menebas kat ladang....sian ko, smpi tak sempat nak tgk tv..

Notakaki : amacam...ok tak aku cover..kan masa tu ko tgh seludup anak patung...

kihkih..patutlah aku tak sempat tgk citer mek gever ni..
tgh seludup ghupe2nyer...
Jimf..sebab ko dah cover baik punya...nnt aku postkan anak patung baru sampai... Twisted Evil Twisted Evil
kamal cakap best..aku tak test lagi... Razz Razz

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by farislan on Wed 31 Mar - 17:20

furqaan wrote:salam Tuan Lan ... bila nak mai penang ...

Angkel Fur....den baru balik dr Penang ari Sabtu dan Ahad lepas..sori x kontek sbb program menjaga org sakit terlalu padat...

farislan

Posts : 722
Join date : 05/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by farislan on Wed 31 Mar - 17:22

Ajis..anak patung tu bleh c.i.m ko?

farislan

Posts : 722
Join date : 05/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by jimf on Wed 31 Mar - 17:32

Raziskov wrote:kihkih..patutlah aku tak sempat tgk citer mek gever ni..
tgh seludup ghupe2nyer...
Jimf..sebab ko dah cover baik punya...nnt aku postkan anak patung baru sampai... Twisted Evil Twisted Evil
kamal cakap best..aku tak test lagi... Razz Razz

sekian

ciitttt...kamal dah test anak patung tu? cepat tul dia dapat stok... kalu camtu eden pun nak pasang GIVI box laa... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by kudud on Wed 31 Mar - 17:36

Raziskov wrote:
jimf wrote:

ajis...masa tu kan ko tengah sibuk menebas kat ladang....sian ko, smpi tak sempat nak tgk tv..

Notakaki : amacam...ok tak aku cover..kan masa tu ko tgh seludup anak patung...

kihkih..patutlah aku tak sempat tgk citer mek gever ni..
tgh seludup ghupe2nyer...
Jimf..sebab ko dah cover baik punya...nnt aku postkan anak patung baru sampai... Twisted Evil Twisted Evil
kamal cakap best..aku tak test lagi... Razz Razz

sekian

-isk2,byk sgt mkn kerepek(mrepek) sejup2 ni,haih..

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by jimf on Wed 31 Mar - 17:51

kudud wrote:
-isk2,byk sgt mkn kerepek(mrepek) sejup2 ni,haih..

kerepek, merepek, sepek, lokek, pepek... scratch

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by kudud on Wed 31 Mar - 17:55

jimf wrote:
kudud wrote:
-isk2,byk sgt mkn kerepek(mrepek) sejup2 ni,haih..

kerepek, merepek, sepek, lokek, pepek... scratch

-hepp!! nakal nor
-da time ni,moh le kita yg selimut kat umah,huhu,grr...

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by jimf on Wed 31 Mar - 18:02

moto dah lama selimut bang keke...
banyak sellloww la bulan ni... ride pun xde...
kalu idak dah bermimpi hatyai laaa... ekekek

ini bulan ada strawberi ride.....kasi standby kuda semua.....

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by jimf on Wed 31 Mar - 18:11

ekzos dia lawa giler...

[You must be registered and logged in to see this link.]

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by hi-wayMAN on Wed 31 Mar - 18:26

jimf wrote:ekzos dia lawa giler...

[You must be registered and logged in to see this link.]

munyik dia lawa x???

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by Sponsored content Today at 18:51


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 17 Previous  1, 2, 3 ... 9 ... 17  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum