BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Page 5 of 17 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11 ... 17  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by mat zzr on Thu 1 Apr - 15:13

Raziskov wrote:
mat zzr wrote:
motor kau dah tip top ke?...jom lah pi awana...ZZR250 kau pakai USD fork...mesti best masuk korner...

hehee..korang siap la ngan manager aku..
tiap2 minggu keje dia nak tapau org kat awana..
aku dah kena dah..giliran korang pulak pasni.. What a Face Very Happy Razz

sekian

ni semua fitnah...aku nak buat laporan ke hak asasi manusia....

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by Amm on Thu 1 Apr - 15:38

Mat ZZR,ko jgn mengadu , nanti ko kena balik sbb ko asik nak menapau jer...Bukan fitnah atau fantasi tapi realiti...

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by mat zzr on Thu 1 Apr - 15:42

Amm Nova wrote:Mat ZZR,ko jgn mengadu , nanti ko kena balik sbb ko asik nak menapau jer...Bukan fitnah atau fantasi tapi realiti...

oooo..kak amm tag-team dgn jiejie petnah aku yea... Neutral

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by kudud on Thu 1 Apr - 15:55

-weh,iklan sat
-lampu mentol kepala tu(ape nama spesifik pun tatau nak pggil) bape hengget ea?
-lg satu,da byk kali tanye ni,cane nak tau minyak level da smpi mana,tulun la jawap ye kawan2

-lupa plak,salam ptg kamis suma
-hoho,esok mlm ader TTS da.. *cane nak tarik tolak ni

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by UnoS on Thu 1 Apr - 16:05

mat zzr...... asyik awana jer.... ape kata tukar gi karak makan nasik lemak plak... Very Happy

UnoS

Posts : 545
Join date : 19/01/2010
Age : 39
Location : Sepang

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by mat zzr on Thu 1 Apr - 16:09

UnoS wrote:mat zzr...... asyik awana jer.... ape kata tukar gi karak makan nasik lemak plak... Very Happy

aku OK je...bila nak pi karak?

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by jimf on Thu 1 Apr - 16:16

kudud wrote:-weh,iklan sat
-lampu mentol kepala tu(ape nama spesifik pun tatau nak pggil) bape hengget ea?
-lg satu,da byk kali tanye ni,cane nak tau minyak level da smpi mana,tulun la jawap ye kawan2

-lupa plak,salam ptg kamis suma
-hoho,esok mlm ader TTS da.. *cane nak tarik tolak ni

hehe...marah nampak...woiittt kengkawan, kudud dah marah tu...
cepat panggil chef bob suruh himpap dia.... alamak, chef dah kurus laa, berkat exercise tendang hari2.... Very Happy

kudud... zzr2 mmg takde indicator minyak.. jadi cari paling senang camni :-
1. ko tgk kat speedometer tu.. pastikan ko punya "tripmeter" dalam keadaan baik.
2. pergi ke stesen minyak... isi RM10. kemudian tekan punat tripmeter tu kasi "0"..
3. kemudian ko jalan laa...henjut la..tp tengok trip meter tu.
4. Kalu dah masuk 90++km...mendekati 100km, singgah la petrol stesyen...isi laa minyak.

Tu aje la panduan yg kami guna.. sebab FC utk zzr ni lebih kurang 1 liter = 20km.
Jadi, rm10 leh dpt dlm 5 liter (rm 1.80/liter).. So, anak aku pakai kelakatu kalu darab 5 ltr x 20km = 100km.
Kalu tangki penuh harga dlm anggaran rm25-rm28...maknanya ko leh laa ride dlm 280km maksima..
tu laa citer nya.. Ni pun ajis jugak yg sms tadi, dia tak sempat posting pasal nak buat clearance anak patung yg baru sampai tu.. eden tak rheti, pasal pakai cubcai ajo..

wassallam

Notakaki : kalu dah masuk "reseb" (kono pusing knob tu), dlm tank tinggal 2 liter lagi.. bole laa jalan2 dlm 40km utk cari stesyen minyak.. kalu tak sempat, ko call pakdin, dia ada jual minyak dhab..

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by mat zzr on Thu 1 Apr - 16:21

jimf wrote:
kudud wrote:-weh,iklan sat
-lampu mentol kepala tu(ape nama spesifik pun tatau nak pggil) bape hengget ea?
-lg satu,da byk kali tanye ni,cane nak tau minyak level da smpi mana,tulun la jawap ye kawan2

-lupa plak,salam ptg kamis suma
-hoho,esok mlm ader TTS da.. *cane nak tarik tolak ni

hehe...marah nampak...woiittt kengkawan, kudud dah marah tu...
cepat panggil chef bob suruh himpap dia.... alamak, chef dah kurus laa, berkat exercise tendang hari2.... Very Happy

kudud... zzr2 mmg takde indicator minyak.. jadi cari paling senang camni :-
1. ko tgk kat speedometer tu.. pastikan ko punya "tripmeter" dalam keadaan baik.
2. pergi ke stesen minyak... isi RM10. kemudian tekan punat tripmeter tu kasi "0"..
3. kemudian ko jalan laa...henjut la..tp tengok trip meter tu.
4. Kalu dah masuk 90++km...mendekati 100km, singgah la petrol stesyen...isi laa minyak.

Tu aje la panduan yg kami guna.. sebab FC utk zzr ni lebih kurang 1 liter = 20km.
Jadi, rm10 leh dpt dlm 5 liter (rm 1.80/liter).. So, anak aku pakai kelakatu kalu darab 5 ltr x 20km = 100km.
Kalu tangki penuh harga dlm anggaran rm25-rm280...maknanya ko leh laa ride dlm 280km maksima..
tu laa citer nya.. .. eden taNi pun ajis jugak yg sms tadi, dia tak sempat posting pasal nak buat clearance anak patung yg baru sampai tuk rheti, pasal pakai cubcai ajo..

wassallam

Notakaki : kalu dah masuk "reseb" (kono pusing knob tu), dlm tank tinggal 2 liter lagi.. bole laa jalan2 dlm 40km utk cari stesyen minyak.. kalu tak sempat, ko call pakdin, dia ada jual minyak dhab..

patut lah aku tengok ajis terhendap hendap kat semak blakang kebun tu...ada pojek rupanya..

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by hi-wayMAN on Thu 1 Apr - 16:28

[quote="jimf"]
kudud wrote:-weh,iklan sat

Kalu tangki penuh harga dlm anggaran rm25-rm28...maknanya ko leh laa ride dlm 280km maksima..


bergantung jugak ko pulas throttle cemana....kalau menten 120km/j kompom bule dapat...tapi kalau lebih....ko tanggung la sendiri...huhuhu
geek

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by darkriezzr on Thu 1 Apr - 16:32

kira ok gak tu utk panduan tgk minyak nie...jgn tiru mcm kawan eden, guna lidi cucuk dlm tangki tengok takat minyak had mane....

senak ulu hati dibuatnyer...

darkriezzr

Posts : 72
Join date : 18/03/2010
Age : 35
Location : Kampar

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by jimf on Thu 1 Apr - 16:33

[quote="hi-wayMAN"]
jimf wrote:
kudud wrote:-weh,iklan sat

Kalu tangki penuh harga dlm anggaran rm25-rm28...maknanya ko leh laa ride dlm 280km maksima..


bergantung jugak ko pulas throttle cemana....kalau menten 120km/j kompom bule dapat...tapi kalau lebih....ko tanggung la sendiri...huhuhu
geek

Harap maklum perkiraan FC tidak termasuk golongan rider geng kerajaan langit (sebab mmg kaki pulas trottle) jugak utk golongan geng "lastmen" (pasal ride mcm ciput babi..lgsg tak pulas trottle)...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by kudud on Thu 1 Apr - 16:38

darkriezzr wrote:kira ok gak tu utk panduan tgk minyak nie...jgn tiru mcm kawan eden, guna lidi cucuk dlm tangki tengok takat minyak had mane....

senak ulu hati dibuatnyer...

uish,hati wat lawak weh,ni blh putus urat kencin ni

-mekasih la bebyk kat sapa nama yg jwp psl minyak ni td Razz hee, EN.JIMF kiter
-ingat td kalo xde org jwp,nak ofer-kalo sapa jwp,sy akn belanja nasik lemak ayam msa TolakTarik esok Very Happy
-yg psl mentol lampu kepala depan tu,cane ye,ade sesapa tau rate harga?da burn la i punya(nyampah nyah,auu)

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by mat zzr on Thu 1 Apr - 16:39

Harap maklum perkiraan FC tidak termasuk golongan rider geng kerajaan langit (sebab mmg kaki pulas trottle) jugak utk golongan geng "lastmen" (pasal ride mcm ciput babi..lgsg tak pulas trottle)...


lastman boleh bertukar jadi leader di depan...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by hi-wayMAN on Thu 1 Apr - 16:39

[quote="jimf"]
hi-wayMAN wrote:
jimf wrote:
kudud wrote:-weh,iklan sat

Kalu tangki penuh harga dlm anggaran rm25-rm28...maknanya ko leh laa ride dlm 280km maksima..


bergantung jugak ko pulas throttle cemana....kalau menten 120km/j kompom bule dapat...tapi kalau lebih....ko tanggung la sendiri...huhuhu
geek

Harap maklum perkiraan FC tidak termasuk golongan rider geng kerajaan langit (sebab mmg kaki pulas trottle) jugak utk golongan geng "lastmen" (pasal ride mcm ciput babi..lgsg tak pulas trottle)...

performance parts factor turut harus diambil kira...(poyo je aku ni...huhuhu..padahal muto lembap...kehkehekeh clown )

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by jimf on Thu 1 Apr - 16:46

kudud wrote:-yg psl mentol lampu kepala depan tu,cane ye,ade sesapa tau rate harga?da burn la i punya(nyampah nyah,auu)

offer laaa hadiah dulu... nti saya tanya ajis jawapan nya.... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by jimf on Thu 1 Apr - 16:48

mat zzr wrote:lastman boleh bertukar jadi leader di depan...

haah..leader utk cubcai dan vespa yg kat belakang....campur sekali dgn moto yg kencing...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by hi-wayMAN on Thu 1 Apr - 16:49

jimf wrote:
kudud wrote:-yg psl mentol lampu kepala depan tu,cane ye,ade sesapa tau rate harga?da burn la i punya(nyampah nyah,auu)

offer laaa hadiah dulu... nti saya tanya ajis jawapan nya.... Razz

aku guna bren OSRAM...20 hengget kat NKS

[You must be registered and logged in to see this image.]

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by kudud on Thu 1 Apr - 17:17

jimf wrote:
kudud wrote:-yg psl mentol lampu kepala depan tu,cane ye,ade sesapa tau rate harga?da burn la i punya(nyampah nyah,auu)

offer laaa hadiah dulu... nti saya tanya ajis jawapan nya.... Razz


wahaha,minta mahap la en.jimf kerna SY DAH MENDPT JAWAPANNYA dr en.lebuhraya,jd xdela nak ofer lg Razz lol!


*mekasih en.lebuhraya albino

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by hi-wayMAN on Thu 1 Apr - 17:23

kudud wrote:
jimf wrote:
kudud wrote:-yg psl mentol lampu kepala depan tu,cane ye,ade sesapa tau rate harga?da burn la i punya(nyampah nyah,auu)

offer laaa hadiah dulu... nti saya tanya ajis jawapan nya.... Razz


wahaha,minta mahap la en.jimf kerna SY DAH MENDPT JAWAPANNYA dr en.lebuhraya,jd xdela nak ofer lg Razz lol!


*mekasih en.lebuhraya albino

kopi o kosong + roti canai susu udah lee.....huhuhu geek

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by kudud on Thu 1 Apr - 17:27

chait!!! puitt!! *$%#%$@*&*&^% - jampi serapah What a Face jgn la mendera en.. nak blk da ni,kita kira 0-0 yer jocolor hohoho

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by jimf on Thu 1 Apr - 17:30

kakakakakaka.....sendri mau ingat la kudud.... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by Amm on Thu 1 Apr - 17:44

Ok jom balik geng yang telah dinikahkan oleh Tok kadi...He..he...
Prepare untuk baca Yassin da......

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by kamalia on Thu 1 Apr - 18:12

darkriezzr wrote:kira ok gak tu utk panduan tgk minyak nie...jgn tiru mcm kawan eden, guna lidi cucuk dlm tangki tengok takat minyak had mane....

senak ulu hati dibuatnyer...

klu pakai lidi masa celup tu tak berapa nmpk level minyaknye,
ko kena nyalakan hujung lidi menggunakan lighter.
pastu masukkan pelan2 ke dlm tangki minyak.
baru senang nak nmpk takat minyak tu kat dlm tangki.

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by Raziskov on Thu 1 Apr - 19:11

kamalia wrote:
darkriezzr wrote:kira ok gak tu utk panduan tgk minyak nie...jgn tiru mcm kawan eden, guna lidi cucuk dlm tangki tengok takat minyak had mane....

senak ulu hati dibuatnyer...

klu pakai lidi masa celup tu tak berapa nmpk level minyaknye,
ko kena nyalakan hujung lidi menggunakan lighter.
pastu masukkan pelan2 ke dlm tangki minyak.
baru senang nak nmpk takat minyak tu kat dlm tangki.

hehhee..mcm cilakak punya cadangan... Razz
aku rase kalau pakai lighter masa tgk level minyak tu lagi nampak beb.. Very Happy

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by don-zx2 on Thu 1 Apr - 19:14

salam sumerr Smile

moto sape nih..cun seyhh Shocked
[You must be registered and logged in to see this image.]

zzr2 to zzr10

don-zx2

Posts : 143
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V18 - Selimut laaa moto (31/3/10)

Post by Sponsored content Today at 8:27


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 17 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11 ... 17  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum