SALAM PERKENALAN DARI QAMRULEZ

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

SALAM PERKENALAN DARI QAMRULEZ

Post by qamrulez on Thu 25 Mar - 14:15

salam buat otai2 n geng2 zzrianz semua.....
saya qamarul(qam) asal klang...tapi selalu lepak kat shah alam gak.....
masih study lagi(budak hingusan la bak kata orang) hahahahaha
minta tunjok ajar dari otai2 n geng2 semua....
baru pkai zzr pada 15/03/09
minat moto ni dari kecik lagi....
bila dah beli,geram je tengok bro2 zzrian semua wat konvoi...meleleh air liur tgk....hehehehe
tapi malangnya baru pkai da tersadai dari bulan 7 aritu sampai skarang....(skang nga overhaul)
ader wat post kat FMEA topik 'peneng...pening...'
diharap dapat bagi tips dalam selok belok pakai bike ni....
saya pon kalau boleh taknak sekerat jalan pakai moto ni...
niat ati nak simpan sampai bile2 walaupon da upgrade....hehehe
papehal pon,trime kasih banyak2 abg2 semua...

p/s:betol minat nak study moto ni.....jasamu tetap ku kenang...hehehe.. Very Happy

qamrulez

Posts : 170
Join date : 23/03/2010
Age : 27
Location : klang,shah alam,melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN DARI QAMRULEZ

Post by Raziskov on Thu 25 Mar - 14:37

wellkome to d club en.qam..
biasa2kan diri lepak2 kat sini..
dah ade area klang n shah alam tu..sudi2kan lah datang ke TTS..

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN DARI QAMRULEZ

Post by qamrulez on Thu 25 Mar - 16:30

ouwh....boleh...insyaallah....kat DE 13 kn?aritu pernah datang sekali....
sifu sham yang bagitaw tempat....tapi segan ngan otai2 semua....hehehehe
maklomlah....masih budak lagi.....
nak menyampuk pon tak taw nak cakap ape.....
kelab ni ada kena register kat mana2 ke kalau nak join?

qamrulez

Posts : 170
Join date : 23/03/2010
Age : 27
Location : klang,shah alam,melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN DARI QAMRULEZ

Post by ni_juan82 on Thu 25 Mar - 19:31

Welkam qam..sy pun baru (g pakai moto ni dlm bulan februari tu ari..alhamdulillah sume ok ..sblm amik dah usha2 zzrian page..so dpt moto je terus p jumpe otai shamzx..so moto skrg alhamdulillah makin sedap. Cume maybe pakai rim 18" kat belakang ni ade berat sket..so moto stakat ni 140 - 150kmh je.

Hope bleh jumpe time tts nanti.

ni_juan82

Posts : 650
Join date : 20/03/2010
Age : 34
Location : PANTAI DALAM / WANGSA MAJU KL - MELAKA

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN DARI QAMRULEZ

Post by qamrulez on Thu 25 Mar - 19:51

boleh2...tarak hal punyer....da ade knal2,baru sedap nak pegi tt....yekew berat???hmmmmmmm...meter zzr ni pon boleh tahan berat....try ngan moto cub,baru 100,meter diorang dah 120-130......
macam saya ni....da angkat baru nak terkedek-kedek nak carik forum zzrian...tu pon kebetulan terjumpa video kat youtube.....
beli moto pon tergesa-gesa....x wat research...sbab da pnat upgrade moto cub nak kasi laju....hahahaha

hmmmm....nk tanyer otai2 sumer...meter mana yang paling sesuai nak follow ek?yang mane satu betol2 ikot standard ISO??...hahahaha

qamrulez

Posts : 170
Join date : 23/03/2010
Age : 27
Location : klang,shah alam,melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN DARI QAMRULEZ

Post by ni_juan82 on Thu 25 Mar - 20:05

Erm ye ke meter berat..tak pe qam..ni dah jumpe right track utk tanye hal2 moto zzr ni..so same2 la kite manfaat kannye..

ni_juan82

Posts : 650
Join date : 20/03/2010
Age : 34
Location : PANTAI DALAM / WANGSA MAJU KL - MELAKA

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN DARI QAMRULEZ

Post by qamrulez on Thu 25 Mar - 20:29

yup....skang ni nk wat list 1001 soklan nak tanye...hahahhaha...banyak tu!!!

qamrulez

Posts : 170
Join date : 23/03/2010
Age : 27
Location : klang,shah alam,melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN DARI QAMRULEZ

Post by ni_juan82 on Fri 26 Mar - 18:55

Qam...p ke mlm ni..aku menteri dah luluskan perjalanan mlm ni..kalo ko g leh la kite bincangrv kat ne & kol bape...
Cume 1 je aku harap..mlm ni tak ujan sbb skrg ni pantai dlm dah lebat gile nih

ni_juan82

Posts : 650
Join date : 20/03/2010
Age : 34
Location : PANTAI DALAM / WANGSA MAJU KL - MELAKA

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN DARI QAMRULEZ

Post by qamrulez on Fri 26 Mar - 22:21

ni_juan82 wrote:Qam...p ke mlm ni..aku menteri dah luluskan perjalanan mlm ni..kalo ko g leh la kite bincangrv kat ne & kol bape...
Cume 1 je aku harap..mlm ni tak ujan sbb skrg ni pantai dlm dah lebat gile nih

malam ni tak dapatla kawan......den ado kat melaka......
lagipon,zzr blom kelua bengkel lagi....insyaallah next month rasenyer...anda pasti akan menerima panggilan...hehehehe

qamrulez

Posts : 170
Join date : 23/03/2010
Age : 27
Location : klang,shah alam,melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN DARI QAMRULEZ

Post by ni_juan82 on Fri 26 Mar - 22:24

Ooo..aku dah kat restoran dme ni tp org lain lom sampai..esok pg aku balik mlk..umah mak aku kat serkam je dekat nau ngan tempat ko..infact adek aku pun ade amik sijil kat poli tu..kalo ko perasan ade bdak pompuan yg pakai kancil tebo kale maroon kat poli tu adik aku le...kalo ade mase call aku sok ..kite leh jumpe..tp aku pakai kete balik ngan family sok..ni no aku..0192711226..ko amik ape kat poli tu?

ni_juan82

Posts : 650
Join date : 20/03/2010
Age : 34
Location : PANTAI DALAM / WANGSA MAJU KL - MELAKA

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN DARI QAMRULEZ

Post by qamrulez on Fri 26 Mar - 22:59

ni_juan82 wrote:Ooo..aku dah kat restoran dme ni tp org lain lom sampai..esok pg aku balik mlk..umah mak aku kat serkam je dekat nau ngan tempat ko..infact adek aku pun ade amik sijil kat poli tu..kalo ko perasan ade bdak pompuan yg pakai kancil tebo kale maroon kat poli tu adik aku le...kalo ade mase call aku sok ..kite leh jumpe..tp aku pakai kete balik ngan family sok..ni no aku..0192711226..ko amik ape kat poli tu?

k gak tu kawan...amek dip mekatronik...adik ko plak kos pe???hmmmm...kang aku carik kete tu...tak prasan....ramai sangat yang pakai kete kat cini....aku ni je yang masih di kelompok mat rempit sejati...hahahaha
sowk da sampai roger r...kite pegi ngeteh sama2...kat merlimau ni...malam pown ok gak...ak menanti kehadiranmu...hahahaha

p/s:takpe...kang nanti kalu adik ko nakal2 atau memandu secara bahaya...aku piat telinge dia bagi pehak ko...hahahaha....gurau...jangan mara kawan....

qamrulez

Posts : 170
Join date : 23/03/2010
Age : 27
Location : klang,shah alam,melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN DARI QAMRULEZ

Post by ni_juan82 on Sat 27 Mar - 0:24

Bg no phone ..sok aku call..

ni_juan82

Posts : 650
Join date : 20/03/2010
Age : 34
Location : PANTAI DALAM / WANGSA MAJU KL - MELAKA

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN DARI QAMRULEZ

Post by qamrulez on Sat 27 Mar - 0:36

dah...beres...teros ke hp....hahaha

qamrulez

Posts : 170
Join date : 23/03/2010
Age : 27
Location : klang,shah alam,melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN DARI QAMRULEZ

Post by ni_juan82 on Mon 29 Mar - 17:10

Qam, sori bebanyak..balik (ni tak dpt nak lekat kat kg sbb ade je bende nak kene p assist..maybe len kali kite leh jumpe..jgn amik ati eh..

ni_juan82

Posts : 650
Join date : 20/03/2010
Age : 34
Location : PANTAI DALAM / WANGSA MAJU KL - MELAKA

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN DARI QAMRULEZ

Post by qamrulez on Mon 29 Mar - 19:22

tarak hal bro.....kebetulan aku pon terpaksa balik ke pahang atas kematian makcik.....so,insyaallah lain ari.....kita jumpa kat TT

qamrulez

Posts : 170
Join date : 23/03/2010
Age : 27
Location : klang,shah alam,melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN DARI QAMRULEZ

Post by ni_juan82 on Mon 29 Mar - 21:43

TT bile ni qam..?

ni_juan82

Posts : 650
Join date : 20/03/2010
Age : 34
Location : PANTAI DALAM / WANGSA MAJU KL - MELAKA

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN DARI QAMRULEZ

Post by qamrulez on Mon 29 Mar - 22:19

taktawla nak cakap....TT afta moto klua bengkel la gamaknye.....tu yang pasti....tapi bile keluar tu,haaaa.....yang tu tak pasti.....

wan,camna ko upload pdf dlm forum ni??yang ko tnjok tuka timing chain tu.....ak kol ko,voicemail le pulak.....heheee

qamrulez

Posts : 170
Join date : 23/03/2010
Age : 27
Location : klang,shah alam,melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN DARI QAMRULEZ

Post by ni_juan82 on Mon 29 Mar - 22:30

ish mane aku ade upload tu...tapi kalo tak silap aku kalo nak up ape2 ko masuk gune third party software...biase aku gune www.imageshack.com utk *.jpg atau ape2 gambau...kalo pdf tak tau lak..
ko try la..

ni_juan82

Posts : 650
Join date : 20/03/2010
Age : 34
Location : PANTAI DALAM / WANGSA MAJU KL - MELAKA

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN DARI QAMRULEZ

Post by qamrulez on Mon 29 Mar - 22:45

hahaha....mahapla wan....aku tersalah orang....si izzul yang upload....ak try 4shared.com pny upload...

qamrulez

Posts : 170
Join date : 23/03/2010
Age : 27
Location : klang,shah alam,melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN DARI QAMRULEZ

Post by qiss on Fri 2 Apr - 14:47

welcme to da clube qamrulez ... Cool Cool

qiss

Posts : 233
Join date : 12/02/2010
Age : 27
Location : muar-shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN DARI QAMRULEZ

Post by qamrulez on Fri 2 Apr - 19:10

tengkiu2.......silela beri tunjok ajar........
qiss,dok muar ke???takdela jaoh sgt dngan merlimau ni haaaaaa...... Very Happy

qamrulez

Posts : 170
Join date : 23/03/2010
Age : 27
Location : klang,shah alam,melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN DARI QAMRULEZ

Post by qiss on Sun 4 Apr - 9:39

qamrulez wrote:tengkiu2.......silela beri tunjok ajar........
qiss,dok muar ke???takdela jaoh sgt dngan merlimau ni haaaaaa...... Very Happy

yup duk muar.... ulang alik rawang ... Smile

qiss

Posts : 233
Join date : 12/02/2010
Age : 27
Location : muar-shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN DARI QAMRULEZ

Post by qamrulez on Sun 4 Apr - 21:33

mak oih....jaoh tu......insyaallah kat highway lpas ni kalau jumpa boleh tgor2...... Very Happy

qamrulez

Posts : 170
Join date : 23/03/2010
Age : 27
Location : klang,shah alam,melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN DARI QAMRULEZ

Post by ManRoti on Mon 5 Apr - 6:03

Welcome... Qamrulez & Ni_Juan82...

ManRoti

Posts : 89
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN DARI QAMRULEZ

Post by qamrulez on Mon 5 Apr - 8:54

tq2....sile beri tnjok ajar Very Happy

qamrulez

Posts : 170
Join date : 23/03/2010
Age : 27
Location : klang,shah alam,melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM PERKENALAN DARI QAMRULEZ

Post by Sponsored content Today at 14:03


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum