BORAK V17 - Nak short ride ke mane ye? (23/3/10)

Page 2 of 17 Previous  1, 2, 3 ... 9 ... 17  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: BORAK V17 - Nak short ride ke mane ye? (23/3/10)

Post by jefnoka1 on Tue 23 Mar - 21:14

jimf wrote:
jefnoka1 wrote:sotride? tunggu la den cari coil sensor dulu Sad

common laa we go together gaher at "Fierce Knight Bay"....
let me look look at my clocktable see have any time free or not... me rubber tapping no time walk walk laaaa Razz

________________________________________________________________________________________
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
murid Kerajaan 7 petala langit, Lastmen konvoi, Ahli Lembaga Pengarah Jambu Air Holdings, pemilik muto reput

jefnoka1

Posts : 1170
Join date : 19/01/2010
Age : 50
Location : Kota Damansara - DENmark - DresDEN Germany

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V17 - Nak short ride ke mane ye? (23/3/10)

Post by yusz@jbl on Tue 23 Mar - 23:10

nawza wrote:gunung ledannnnggg....laaa..bleh ghase nasi lemak jasin.... cheers

menarik idea tu... bila bila ? jgn hujung minggu ni dah laaa....



drunken drunken drunken

yusz@jbl

Posts : 113
Join date : 21/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V17 - Nak short ride ke mane ye? (23/3/10)

Post by xxx on Tue 23 Mar - 23:28

salam..
pergh..
nk short ride..
kompom stok laju2 jer ni..
x mampu aku nk polow...

xxx

Posts : 795
Join date : 19/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V17 - Nak short ride ke mane ye? (23/3/10)

Post by xxx on Tue 23 Mar - 23:33

ade bnda menarik aku nk kongsi kat smua..
kejadian dalam laut ade sungai..
tmptnya d mexico..

[[You must be registered and logged in to see this link.]

xxx

Posts : 795
Join date : 19/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V17 - Nak short ride ke mane ye? (23/3/10)

Post by cempaka on Wed 24 Mar - 0:42

halo hao halo..

kelawang masih adakah...

cempaka

Posts : 59
Join date : 16/02/2010
Age : 31
Location : alor setar

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V17 - Nak short ride ke mane ye? (23/3/10)

Post by ni_juan82 on Wed 24 Mar - 0:48

alamak...padang temu ade nasik lemak baeeik ke...? tak penah tahu pun .... bunge baeeik2 ade la.....hahaha...ade short ride bleh gak join ni kot..

ni_juan82

Posts : 650
Join date : 20/03/2010
Age : 34
Location : PANTAI DALAM / WANGSA MAJU KL - MELAKA

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V17 - Nak short ride ke mane ye? (23/3/10)

Post by ni_juan82 on Wed 24 Mar - 0:50

td pun dah test dr pantai dlm ke kg jalan kebun pastu terus shoot ke putrajaya then patah balik ke pantai dalam...nampak machine reput ni cam ok je tapi average 120-130 kmh je....rantai ade bunyik sket...erm....tu yg tak berani utk long ride....

ni short ride yg betol2 short ke...

ni_juan82

Posts : 650
Join date : 20/03/2010
Age : 34
Location : PANTAI DALAM / WANGSA MAJU KL - MELAKA

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V17 - Nak short ride ke mane ye? (23/3/10)

Post by jefnoka1 on Wed 24 Mar - 8:35

ni_juan82 wrote:td pun dah test dr pantai dlm ke kg jalan kebun pastu terus shoot ke putrajaya then patah balik ke pantai dalam...nampak machine reput ni cam ok je tapi average 120-130 kmh je....rantai ade bunyik sket...erm....tu yg tak berani utk long ride....

ni short ride yg betol2 short ke...
Fakta2 mengenai sotride
1. RV mesti punctual.... lambat 2 min jo pun kono tinggal (siyes gilo ni)
2. namo sotride tapi ponah sampai kemeren helen
3. kelajuan purata 140 - 160 kmj (siyes gilo) - ado ketiko uncle bangko krepot puleh sampai 187.7435 kmj (siyes goli2)
4. target sampai umah dlm kol 1 tghari.... (sbb alasan dokek bini poie pam tayar jo Razz Razz)

________________________________________________________________________________________
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
murid Kerajaan 7 petala langit, Lastmen konvoi, Ahli Lembaga Pengarah Jambu Air Holdings, pemilik muto reput

jefnoka1

Posts : 1170
Join date : 19/01/2010
Age : 50
Location : Kota Damansara - DENmark - DresDEN Germany

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V17 - Nak short ride ke mane ye? (23/3/10)

Post by sweety on Wed 24 Mar - 8:52

salam ....

sotride?? alangkah bagusnya kalo leh folo.... Sad

sweety

Posts : 17
Join date : 17/03/2010
Location : kota damansara - KL

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V17 - Nak short ride ke mane ye? (23/3/10)

Post by mat zzr on Wed 24 Mar - 8:56

salam pagi...

ada berita baik utk penunggang motor berkuasa tinggi...aku dengar berita pagi tadi di Sinar FM 96.7.........

"JKJR (jabatan keselamatan jalan raya" melarang semua penunggang motosikal berkuasa tinggi dari menggunakan laluan khas untuk penunggang motosikal di lebuhraya kerana saiz motosikal berkuasa tinggi yg lebar dan juga kelajuannya boleh menyebabkan kemalangan kepada motosikal biasa....

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V17 - Nak short ride ke mane ye? (23/3/10)

Post by Raziskov on Wed 24 Mar - 8:59

mat zzr wrote:salam pagi...

ada berita baik utk penunggang motor berkuasa tinggi...aku dengar berita pagi tadi di Sinar FM 96.7.........

"JKJR (jabatan keselamatan jalan raya" melarang semua penunggang motosikal berkuasa tinggi dari menggunakan laluan khas untuk penunggang motosikal di lebuhraya kerana saiz motosikal berkuasa tinggi yg lebar dan juga kelajuannya boleh menyebabkan kemalangan kepada motosikal biasa....

ohaiyo..
Tuan Manager...adakah dinyatakan CC motor?
250 tu motor berkuasa tinggi ke?

sekian..

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V17 - Nak short ride ke mane ye? (23/3/10)

Post by mat zzr on Wed 24 Mar - 9:01

Kalau shortride hari sabtu aku takleh follow pasal aku dah buat appointment dgn Meng Keong Motor utk tukar clutch plate...

fyi...clutch plate zzr500 adalah sama dgn vulcan 500 dan sama juga dgn GPZ 500...pakai 7 hingga 8 keping...sekeping berharga RM45...minyak enjin 4 liter dgn gasket clutch dgn upah sekali...bajet dalam RM550...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V17 - Nak short ride ke mane ye? (23/3/10)

Post by mat zzr on Wed 24 Mar - 9:02

ohaiyo..
Tuan Manager...adakah dinyatakan CC motor?
250 tu motor berkuasa tinggi ke?

sekian..

berita tu tak sebut plak...kalau kena tahan kau cakap lah kau pakai zzr500...kalau kau nak stiker zzr 500 aku ada...mcm style beli helmet kat sentul...apa apa brand pun ada...tampal stiker saja...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V17 - Nak short ride ke mane ye? (23/3/10)

Post by kamalia on Wed 24 Mar - 9:06

Raziskov wrote:
ohaiyo..
Tuan Manager...adakah dinyatakan CC motor?
250 tu motor berkuasa tinggi ke?
sekian..

Jis,
klu kena pakai jln keta, kena hati2 masa lalu kat tol.
ko tak serik ke kena palang tol ari tu?
Mr. xxx dah belajar silat tepis palang pakai bahu.

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V17 - Nak short ride ke mane ye? (23/3/10)

Post by afaris06 on Wed 24 Mar - 9:06

salam zzrianz....
botol ko ado sort ride mggu ni???
en. sekehtori update la kek porem ni....den nak mendaftar nih...
sekian

ikhlas tapi jauh
afaris

afaris06

Posts : 548
Join date : 20/01/2010
Age : 25
Location : Bangi-PJ-Api-api

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V17 - Nak short ride ke mane ye? (23/3/10)

Post by mat zzr on Wed 24 Mar - 9:12

kamalia wrote:
Raziskov wrote:
ohaiyo..
Tuan Manager...adakah dinyatakan CC motor?
250 tu motor berkuasa tinggi ke?
sekian..

Jis,
klu kena pakai jln keta, kena hati2 masa lalu kat tol.
ko tak serik ke kena palang tol ari tu?
Mr. xxx dah belajar silat tepis palang pakai bahu.


masa aku follow ajis kat KESAS tempoh hari..bila sampai kat tol sunway...ajis melompat ke atas palang dan mendarat dgn cantik atas motor beliau kembali...terkezut aku...aku plak terpaksa touch and go utk menaikkan palang...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V17 - Nak short ride ke mane ye? (23/3/10)

Post by kamalia on Wed 24 Mar - 9:17

mat zzr wrote:
masa aku follow ajis kat KESAS tempoh hari..bila sampai kat tol sunway...ajis melompat ke atas palang dan mendarat dgn cantik atas motor beliau kembali...terkezut aku...aku plak terpaksa touch and go utk menaikkan palang...

mat,
dia dummy ko je tu..
sebenarnya klu dia lalu bawah palang pun boleh lepas.
(tanpa perlu tundukkan kepala)

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V17 - Nak short ride ke mane ye? (23/3/10)

Post by Raziskov on Wed 24 Mar - 9:22

mat zzr wrote:Kalau shortride hari sabtu aku takleh follow pasal aku dah buat appointment dgn Meng Keong Motor utk tukar clutch plate...

fyi...clutch plate zzr500 adalah sama dgn vulcan 500 dan sama juga dgn GPZ 500...pakai 7 hingga 8 keping...sekeping berharga RM45...minyak enjin 4 liter dgn gasket clutch dgn upah sekali...bajet dalam RM550...

Kan aku dah cakap semalam..... Razz Razz

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V17 - Nak short ride ke mane ye? (23/3/10)

Post by kudud on Wed 24 Mar - 9:27

Sad tgk je laa kawan2 berborak...

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V17 - Nak short ride ke mane ye? (23/3/10)

Post by Raziskov on Wed 24 Mar - 9:28

kamal wrote:
Jis,
klu kena pakai jln keta, kena hati2 masa lalu kat tol.
ko tak serik ke kena palang tol ari tu?
Mr. xxx dah belajar silat tepis palang pakai bahu.

mat zzr wrote:
masa aku follow ajis kat KESAS tempoh hari..bila sampai kat tol sunway...ajis melompat ke atas palang dan mendarat dgn cantik atas motor beliau kembali...terkezut aku...aku plak terpaksa touch and go utk menaikkan palang...

Mal..
dah la kena palang..pastu kena jerit ngan Pak Gad lagi..
tobat nak lagi tol DUKE lagi la.. Very Happy

Tuan Manager.
Lama saya belajar skill lompat2 tu..tapi saya heran..mcm mane tuan manger boleh nampak sedangkan Tuan Manager kat depan masa tu.. scratch scratch Razz

sekian


Last edited by Raziskov on Wed 24 Mar - 9:30; edited 1 time in total

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V17 - Nak short ride ke mane ye? (23/3/10)

Post by mat zzr on Wed 24 Mar - 9:29

Raziskov wrote:
mat zzr wrote:Kalau shortride hari sabtu aku takleh follow pasal aku dah buat appointment dgn Meng Keong Motor utk tukar clutch plate...

fyi...clutch plate zzr500 adalah sama dgn vulcan 500 dan sama juga dgn GPZ 500...pakai 7 hingga 8 keping...sekeping berharga RM45...minyak enjin 4 liter dgn gasket clutch dgn upah sekali...bajet dalam RM550...

Kan aku dah cakap semalam..... Razz Razz

sekian

apa boleh buat...motor kena bagi tip top dulu sebelum ride kemana mana...nanti breakdown menyusahkan kawan kawan...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V17 - Nak short ride ke mane ye? (23/3/10)

Post by mat zzr on Wed 24 Mar - 9:31

masa aku follow ajis kat KESAS tempoh hari..bila sampai kat tol sunway...ajis melompat ke atas palang dan mendarat dgn cantik atas motor beliau kembali...terkezut aku...aku plak terpaksa touch and go utk menaikkan palang...

Mal..
dah la kena palang..pastu kena jerit ngan Pak Gad lagi..
tobat nak lagi tol DUKE lagi la..

Tuan Manager.
Lama saya belajar skill lompat2 tu..tapi saya heran..mcm mane tuan manger boleh nampak sedangkan Tuan Manager kat depan masa tu..

sekian[/quote]

apa nak heran...aku tengok kat belakang guna side mirror lah...mcm tak biasa plak...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V17 - Nak short ride ke mane ye? (23/3/10)

Post by kamalia on Wed 24 Mar - 9:38

[quote="mat zzr
apa nak heran...aku tengok kat belakang guna side mirror lah...mcm tak biasa plak...
[/quote]
dasat giler side mirror tu. boleh nmpk bakang.
saya punya side mirror boleh nmpk side aje.. sedih seyol!!

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V17 - Nak short ride ke mane ye? (23/3/10)

Post by Raziskov on Wed 24 Mar - 9:41

kamalia wrote:

dasat giler side mirror tu. boleh nmpk bakang.
saya punya side mirror boleh nmpk side aje.. sedih seyol!!

zzr 500 side mirer dia memey boleh pusing 360 darjah beb...pastu main tekan suis jer bila nak ejas.. Cool Very Happy
lain la 250..ejas2 manual..pastu patah..motor reputt la katakan... Razz Razz

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V17 - Nak short ride ke mane ye? (23/3/10)

Post by mat zzr on Wed 24 Mar - 9:45

Raziskov wrote:
kamalia wrote:

dasat giler side mirror tu. boleh nmpk bakang.
saya punya side mirror boleh nmpk side aje.. sedih seyol!!

zzr 500 side mirer dia memey boleh pusing 360 darjah beb...pastu main tekan suis jer bila nak ejas.. Cool Very Happy
lain la 250..ejas2 manual..pastu patah..motor reputt la katakan... Razz Razz

sekian


ooooo....ada suis rupanya...baru aku tau....nanti aku cari suis nya...sama lah mcm aku cari kick starter... cat

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V17 - Nak short ride ke mane ye? (23/3/10)

Post by Sponsored content Today at 4:22


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 17 Previous  1, 2, 3 ... 9 ... 17  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum