Salam pada kawan baru

Page 1 of 13 1, 2, 3 ... 11, 12, 13  Next

View previous topic View next topic Go down

Salam pada kawan baru

Post by jimf on Thu 11 Mar - 15:15

Salam pada semua...

Tujuan eden buka topic ni hanya laa utk menghulurkan salam perkenalan pada kawan2 yg baru register ke forum ni. Saya lebih selesa gunakan perkataan kawan baru kerna saya pasti kebanyakannya yg baru mendaftar tu bukan laa original "newbiz"..atau yg baru mengenal alam pemotoran. Pastinya ada yg status orang lama, veteran, otai atau "comeback" (lama pencen skrg aktif balik). Insyallah kalu terlebih masa, mari kita sama2 up kan nama2 mereka kat sini... kita leh tgk dari list "new member" dibawah sekali. Bukan apa...kekadang, diaorg dah register, tapi bila buka forum banyak citer mengarut yang tak paham tu yg membuat mereka tak mahu posting. Atau pun, ada juga yg hanya register utk membaca buat hiburan hati atau semata2 utk mendapat ilmu. Oleh itu, ingin saya jelaskan, kat forum "borak" tu mmg free flow laa...takde topic khusus...borak laa selagi bole apa2 topik dibawah langit, mmg itu pun tujuannya. Sekiranya ada bab masalah teknikal, baru lah kita refer ke bahagian workshop...ada khusus utk zzr 250, 500/600 atau 1100. Maaf laa kekedang ada jugak yg lupa daratan smpi situ pun nak berborak...sebab dah mmg group ni mana2 singgah pun nak borak dan gelak smpi pecah perut. Harap mod piat telinga bole laa tegur diaorg...tu pun ada yg siap nak ngorat dia lagi... Very Happy

Apa2 pun, berbalik pada topic asal, biar laa saya mulakan (saya bukan wakil...sebab tiada ketua dlm zzrianz ni), saya ingin mengalu2kan kedatangan saudara atau kawan2 baru kita dari listing member. Jangan segan2 utk posting, berborak atau tanya sebarang kemusykilan. Ada masa sila laa dtg ke TTS kami di Shah Alam sec13, tiap2 jumaat mlm sabtu. Mungkin mula2 malu...tapi yakin laa dah sekali dua jumpa atau posting insyallah terasa mesra antara kita..

Selamat datang kawan baru ...
1. Kudud
2. ghojie
3. rudy (ni master rudy ke? hehhee)
4. shib
5. fiz Z
6. cbr600rr
7. mieali
8. fakhri
9. mozaz
10. Akie71 (ni akira ke?)

Insyallah saya akan update dari masa ke semasa..

Wassallam


Last edited by jimf on Wed 24 Mar - 15:06; edited 1 time in total

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam pada kawan baru

Post by kudud on Thu 11 Mar - 15:26

mekasih encik

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam pada kawan baru

Post by furqaan on Thu 11 Mar - 15:33

welcome KUDUD .... jgn memalu ... sumer pakai suar kat sini ...

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam pada kawan baru

Post by kudud on Thu 11 Mar - 15:43

haha,anda yakin ke suma pkai suar dikala ini(wat nada jalaludin hasan) lol!

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam pada kawan baru

Post by furqaan on Thu 11 Mar - 15:46

Oooo yg tak pakai suar tue biasanyer Kak leyaa ...

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam pada kawan baru

Post by jimf on Tue 16 Mar - 14:56

salam semua...
minggu ni rasanya ada 2 kawan baru...
so..welcome aboard...make yourself at home...
admin kami oncik adam bole membantu dalam semua segi...
cuma buat masa ni dia perlu dibantu utk memilih pasangan...

selamat datang dan berkenalan :-
1. 7afed7
2. pudin

wassallam

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam pada kawan baru

Post by kudud on Tue 16 Mar - 15:04

-yah2,welkome to new members..
-(chewahh,mcm org lama plak,ihiks..)
-oncik adam ni yg icon helmet trojan tu yer?(orgnyer pandai berkata2,jd berhati2lah,heheh cheers )

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam pada kawan baru

Post by adambikers on Tue 16 Mar - 21:17

jimf wrote:salam semua...
minggu ni rasanya ada 2 kawan baru...
so..welcome aboard...make yourself at home...
admin kami oncik adam bole membantu dalam semua segi...
cuma buat masa ni dia perlu dibantu utk memilih pasangan...

selamat datang dan berkenalan :-
1. 7afed7
2. pudin

wassallam

kot ye pon jgn la duk buat fitnah bang long.. tak baek tau..
nick rudy tu mmg masta rudy.. guru trek agong pujaan sepanjang masa, dah ramai nak berguru dgn dia tapi dia susah nak terima murid sbb syarat nyer ketat sgt..

selamat dtg kepada rakan baru.. ilmu anda dalam bidang permotoran amat kami hargai..

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam pada kawan baru

Post by jimf on Wed 24 Mar - 15:10

ok..minggu ni kira ramai gak kenalan baru kita... alhamdulillah...moga tambah meriah forum ni..

selamat datang kepada :-
1. sweety
2. darkriezzr
3. eriezcool
4. ni_juan82
5. qamrulez
6. GundiRMAF

Buat aje la macam umah sendiri... borak laa sesuka hati.. asal kita hepi..
macam biasa, kalu ada pertanyaan tentang kursus kawen, tentang mas kawen dan cara2 utk menghantar pinangan, sila laa hubungi ketua Biro Sosial ZZRianz iaitu Encik Adam..

wassallam

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam pada kawan baru

Post by mat zzr on Wed 24 Mar - 15:37

tapi adam belum menikah camner nak nasihat pasal kahwin.. Laughing

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam pada kawan baru

Post by golengg on Wed 24 Mar - 17:50

mat zzr wrote:tapi adam belum menikah camner nak nasihat pasal kahwin.. Laughing
dia ada byk pengalaman ttg menikahkahwin kot..hehehe

golengg

Posts : 24
Join date : 31/01/2010
Age : 51
Location : kota bharu,kelantan

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam pada kawan baru

Post by qamrulez on Thu 25 Mar - 16:37

haaaa.....masok da nama.....masokkan nama dulu dalam forum,kang barula tak segan nak masokkan diri dalam TT n yang lain2 pulak....huhuhuhu....time kasih kepada mod dan sume rakan2 semua.....

makacih....makacih.... cheers

qamrulez

Posts : 170
Join date : 23/03/2010
Age : 27
Location : klang,shah alam,melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam pada kawan baru

Post by jimf on Fri 26 Mar - 17:57

mat zzr wrote:tapi adam belum menikah camner nak nasihat pasal kahwin.. Laughing

eden cakap dah KAWEN...bukan NIKAH.... Razz

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam pada kawan baru

Post by qamrulez on Fri 26 Mar - 23:03

jimf wrote:
mat zzr wrote:tapi adam belum menikah camner nak nasihat pasal kahwin.. Laughing

eden cakap dah KAWEN...bukan NIKAH.... Razz

bunyi len macam....hahahahaha

qamrulez

Posts : 170
Join date : 23/03/2010
Age : 27
Location : klang,shah alam,melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam pada kawan baru

Post by golengg on Fri 26 Mar - 23:14

kawen dgn nikah kan x jauhhh....

golengg

Posts : 24
Join date : 31/01/2010
Age : 51
Location : kota bharu,kelantan

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam pada kawan baru

Post by qamrulez on Fri 26 Mar - 23:19

bunyi dekat2...tapi langit ngan bumi kadang2 jadinye....hahaha

qamrulez

Posts : 170
Join date : 23/03/2010
Age : 27
Location : klang,shah alam,melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam pada kawan baru

Post by anwarlinda on Wed 7 Apr - 12:59

SALAM PERKENALAN

anwarlinda

Posts : 11
Join date : 07/04/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam pada kawan baru

Post by Admin on Wed 7 Apr - 15:24

Salam perkenalan en.Anwarlinda...
Wellcome to d club..jangan segan2 join forum berborak tu...
Fyi..saya dah alihkan soklan anda pasal zzr500E tu ke thread FMEA 500..tunggu owner2 500 tu jawab k...Very Happy

sekian

________________________________________________________________________________________

Admin
Admin

Posts : 131
Join date : 19/01/2010

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Salam pada kawan baru

Post by Member_Gangsta' on Thu 15 Jul - 20:01

Hola2... Selamat berkenalan zzrianz. cat

Member_Gangsta'

Posts : 7
Join date : 15/07/2010
Age : 37
Location : Sepang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam pada kawan baru

Post by adambikers on Thu 15 Jul - 20:53

salam perkenalan marilyn.. tatau cik ke incik ni..

selamat datang ke zzrianz
rajin2 la nyembang + tanya soklan.. selagi soalan tak keluar bebudak ni akan nyembang tak tentu arah nyer..

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam pada kawan baru

Post by mat zzr on Thu 15 Jul - 21:52

saya pun baru dlm porem ni...tak pernah pegi tts atau amjal..ride pun tak pernah jugak...tapi saya tau otai otai dan abg abg zzrianz semuanya baik baik belaka dan hensem...kebanyakkan mereka ni bekas pomen beskal...kemudian upgred ke pomen motor...

sekian... Smile

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam pada kawan baru

Post by Member_Gangsta' on Thu 15 Jul - 22:00

bapak budak dah pun... saja melaram guna nama glamour... Very Happy insyallah, baru berkecimpung arena zzr ni dalam setahun... bnyak lagi yang perlu belajar... Sila beri tunjuk ajar daripada senior2

Member_Gangsta'

Posts : 7
Join date : 15/07/2010
Age : 37
Location : Sepang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam pada kawan baru

Post by Raziskov on Fri 16 Jul - 11:32

MarilynMonsun wrote:bapak budak dah pun... saja melaram guna nama glamour... Very Happy insyallah, baru berkecimpung arena zzr ni dalam setahun... bnyak lagi yang perlu belajar... Sila beri tunjuk ajar daripada senior2

Baru bapak budak..dalam ni atuk budak pun ade..Very Happy
Jom join TTS malam ni bro..
tak jauh pun..

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam pada kawan baru

Post by kudud on Fri 16 Jul - 12:21

sy pun agak baru jugakla berkecimpung..
abang2 kat sini,blh x bg info detail skit psl TTS ni,ape maksud word tu,dan ape kaitannya bersama zzrianz nie.. tq

kudud

Posts : 3417
Join date : 11/03/2010
Age : 34
Location : klang,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam pada kawan baru

Post by jimf on Fri 16 Jul - 14:25

MarilynMonsun wrote:bapak budak dah pun... saja melaram guna nama glamour... Very Happy insyallah, baru berkecimpung arena zzr ni dalam setahun... bnyak lagi yang perlu belajar... Sila beri tunjuk ajar daripada senior2

salam....setahun kira dah lama tu... tentu banyak dah ilmu zzr tu.. leh turunkan pada kitaorg jugak...

kudud... TTS tu... Teh tarik session... bukan "hakmilik" zzrianz pun.. perkataan ni biasa diguna pakai oleh geng2 moto & kereta.. kita ngikut saja.. kalu nak leh laa tukar pada FTS lak ...(futsal & teh tarik session... Razz )

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam pada kawan baru

Post by Sponsored content Today at 17:37


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 13 1, 2, 3 ... 11, 12, 13  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum