BORAK V15 - Nak kena piat telinga??? (8/3/10)

Page 5 of 16 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: BORAK V15 - Nak kena piat telinga??? (8/3/10)

Post by kamalia on Wed 10 Mar - 8:58

salam pagi..

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V15 - Nak kena piat telinga??? (8/3/10)

Post by hi-wayMAN on Wed 10 Mar - 9:08

salam pagi tido opis....huhuhu... drunken drunken drunken

hi-wayMAN

Posts : 1336
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V15 - Nak kena piat telinga??? (8/3/10)

Post by Amm on Wed 10 Mar - 9:13

Salam TricaJus....

Amm

Posts : 4999
Join date : 19/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V15 - Nak kena piat telinga??? (8/3/10)

Post by farislan on Wed 10 Mar - 9:29

A'smkom smua...

Soklan ilmiang...camne nak bagi dada den yg leper ni menjadi tough supaya dio lebih kehadapan dr perut den...Kesian kat den sobab org selalu ckp perut den semakin boroi sedangkan pado hakikatnya dada den yg semakin leper....

Notakaki: Tukar jantina atau suntik hormon x leh...hareemmm

farislan

Posts : 722
Join date : 05/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V15 - Nak kena piat telinga??? (8/3/10)

Post by jimf on Wed 10 Mar - 9:48

salam pagi semua...
tumpang tanya otai2....leh kasi link forum zzrianz tak?
dah lama saya cari smpi sesat kat sini...

timakacih atas prihatin...

wassallam

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V15 - Nak kena piat telinga??? (8/3/10)

Post by Adik Kecil on Wed 10 Mar - 10:00

slamat pagi....apa punya slow porem da....

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V15 - Nak kena piat telinga??? (8/3/10)

Post by fie on Wed 10 Mar - 10:03

salam pagi..
tumpang lalu (sambil menundukkan kepala)...........

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V15 - Nak kena piat telinga??? (8/3/10)

Post by mat zzr on Wed 10 Mar - 10:10

farislan wrote:A'smkom smua...

Soklan ilmiang...camne nak bagi dada den yg leper ni menjadi tough supaya dio lebih kehadapan dr perut den...Kesian kat den sobab org selalu ckp perut den semakin boroi sedangkan pado hakikatnya dada den yg semakin leper....

Notakaki: Tukar jantina atau suntik hormon x leh...hareemmm

aku boleh bagi tips che lan....

sebelum tido buat push up 20 kali..(aku dah try...OK lah jugak)......kalau nak kontrol boroi kena makan nasik sebelum jam lapan malam...(aku pun dah try..tapi kalau perut lapar jam 11 malam aku makan berger)...tak leh tahan maaaa....

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V15 - Nak kena piat telinga??? (8/3/10)

Post by mat zzr on Wed 10 Mar - 10:12

jimf wrote:salam pagi semua...
tumpang tanya otai2....leh kasi link forum zzrianz tak?
dah lama saya cari smpi sesat kat sini...

timakacih atas prihatin...

wassallam

encik JimF..

cuba try guna website ni....http://www.zzrsendiricari.com

selamat mencuba.

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V15 - Nak kena piat telinga??? (8/3/10)

Post by Adik Kecil on Wed 10 Mar - 10:16

makan jerlah selagi belum sakit.....rasailah nikmat dunia yang Allah berikan...jgn di sia siakan....

kalau keturunan berpenyakit sperti kencing manis... kemungkinan besar akan diwarisi oleh keurunannya walaupun kontrol gila makan....masa nilagilah frust...kontrol makan pastu kena juga penyakit...

betul tak doc fie?

makan dan exercise....makan exercise...jgn makan pastu ujung minggu tgk wayang pastu lepak rumah main game....

ujung minggu tu bakarlah segala gala yang tak diperlukan dalam badan....

mcm saya keturunan dah semua besar besar....takder nya saya sorang boleh kecik..... Laughing

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V15 - Nak kena piat telinga??? (8/3/10)

Post by Adik Kecil on Wed 10 Mar - 10:18

harap nama jer lah adik kecil

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V15 - Nak kena piat telinga??? (8/3/10)

Post by mat zzr on Wed 10 Mar - 10:26

soalan utk adik kecil...

kalau motor saya pagi pagi nak kena start 4 kali baru boleh, adakah itu bermakna valve tak duduk cantik...nak kena buat shim ke?...kalau enjin dah panas sekali crank terus hidup plak...

sila beri tunjuk ajar..thanks.

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V15 - Nak kena piat telinga??? (8/3/10)

Post by Raziskov on Wed 10 Mar - 10:36

fie wrote:ader soalan sikit...sayer ni xpandai soal eletrical nie...
ader sape2 tau tak kalau cable water heater tu baypass kat satu switch yg berlainan yg sedang digunakan contohnya peti ais, boleh tak menyebabkan switch breaker atau suis on/off water heater selalu terbakar/ overload...
minta bantuan sesiapa yg pandai beri komen ye...

sekian terima kasih..

Doc Fie..
saya tak tau sgt pasal elektrik2 pasal saya keje tukang kebun jer...tapi maksud bypass tu adakah pakai adapter pastu share ngan plug peti ais?..
Pastu..adakah breaker dan plug jadik mcm ni..
[You must be registered and logged in to see this image.] atau
[You must be registered and logged in to see this image.]

anyways, untuk water heater, seeloknya wiring dia ambik terus dari main fuse box. jgn share ngan barang lain. lagi satu tgk wire yang dipakai tu kena besor, lebih dari 2.5mm.
dari fuse box -> kat luar pintu bilikair letak satu suis + circuit breaker -> baru gi water heater

lagi satu, fuse box + main switch + circuit breaker kat depan tu pakai jenis apa? kalau jenis lama (fiusnyer kaler hitam, circuit breaker + main switch ada rumah dia sendiri kat luar kotak fius), lebih baik ganti baru.
baru nyer jenis yang kotak putih, everything main switch, circuit breaker, fius inside..

Tu aje lah pendapat aku yg buta elektrik dan takde water heater kat rumah...ni pun copy paste dari org lain punya... Very Happy

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V15 - Nak kena piat telinga??? (8/3/10)

Post by kamalia on Wed 10 Mar - 10:51

mat zzr wrote:soalan utk adik kecil...

kalau motor saya pagi pagi nak kena start 4 kali baru boleh, adakah itu bermakna valve tak duduk cantik...nak kena buat shim ke?...kalau enjin dah panas sekali crank terus hidup plak...

sila beri tunjuk ajar..thanks.

Mat,
ada pakai themostat ke atau air jln terus?
(pergh ..!! ilmiah gile soklan aku ni..)

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V15 - Nak kena piat telinga??? (8/3/10)

Post by farislan on Wed 10 Mar - 11:00

mat zzr wrote:
farislan wrote:A'smkom smua...

Soklan ilmiang...camne nak bagi dada den yg leper ni menjadi tough supaya dio lebih kehadapan dr perut den...Kesian kat den sobab org selalu ckp perut den semakin boroi sedangkan pado hakikatnya dada den yg semakin leper....

Notakaki: Tukar jantina atau suntik hormon x leh...hareemmm

aku boleh bagi tips che lan....

sebelum tido buat push up 20 kali..(aku dah try...OK lah jugak)......kalau nak kontrol boroi kena makan nasik sebelum jam lapan malam...(aku pun dah try..tapi kalau perut lapar jam 11 malam aku makan berger)...tak leh tahan maaaa....

Mat ZZR...den mmg selalu buek push up pastu push out..pelbagai posisi...sebelah mlm khususnya mlm jemaat...eksesais ni boleh bakar smua kolestrol dan abis smua tenaga tpi mslhnya dada semakin leper berbanding ngan perut den...

farislan

Posts : 722
Join date : 05/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V15 - Nak kena piat telinga??? (8/3/10)

Post by mat zzr on Wed 10 Mar - 11:16

kamalia wrote:
mat zzr wrote:soalan utk adik kecil...

kalau motor saya pagi pagi nak kena start 4 kali baru boleh, adakah itu bermakna valve tak duduk cantik...nak kena buat shim ke?...kalau enjin dah panas sekali crank terus hidup plak...

sila beri tunjuk ajar..thanks.

Mat,
ada pakai themostat ke atau air jln terus?
(pergh ..!! ilmiah gile soklan aku ni..)

aku tak paham lah soalan ilmiah kau ni...valve yg aku maksudkan enjin valve 16 bijik ni...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V15 - Nak kena piat telinga??? (8/3/10)

Post by kamalia on Wed 10 Mar - 11:28

mat zzr wrote:
kamalia wrote:

Mat,
ada pakai themostat ke atau air jln terus?
(pergh ..!! ilmiah gile soklan aku ni..)

aku tak paham lah soalan ilmiah kau ni...valve yg aku maksudkan enjin valve 16 bijik ni...

soklan aku tak berkaitan ke?
tak pe la.. aku undur diri dulu.
bagi laluan kat Otai B plak bagi jawapan kat ko mat

kamalia

Posts : 4015
Join date : 21/01/2010
Age : 40
Location : KL / Putajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V15 - Nak kena piat telinga??? (8/3/10)

Post by mat zzr on Wed 10 Mar - 11:36

soklan aku tak berkaitan ke?
tak pe la.. aku undur diri dulu.
bagi laluan kat Otai B plak bagi jawapan kat ko mat

tak pe cuba lagi dimasa hadapan...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V15 - Nak kena piat telinga??? (8/3/10)

Post by UnoS on Wed 10 Mar - 11:41

man, normal lah tu.. enjin sejuk... kalau pepagi tarik choke sekali terus hidup... maknanya tak ade ape2 masalah... kalau pepagi tarik choke... 4 kali crank baru nak hidup... baru gi ejas valve...

UnoS

Posts : 545
Join date : 19/01/2010
Age : 39
Location : Sepang

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V15 - Nak kena piat telinga??? (8/3/10)

Post by furqaan on Wed 10 Mar - 11:41

laaa ... jwapan Kak leyaa ... salah ka ... mati2 ingat jawapan tue betoi ...

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V15 - Nak kena piat telinga??? (8/3/10)

Post by Raziskov on Wed 10 Mar - 11:48

Kamal,
Lain kali kalau nak tanya soklan kat tuan manager aku tu..sila email dulu kat aku..kalau aku kata ok baru ko post kat sini..kan manager aku tak paham dah tu...aku jugak yg kena terangkan maksud tersirat ko tu...nyampahhh makkk tau....Very Happy Razz

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V15 - Nak kena piat telinga??? (8/3/10)

Post by Adik Kecil on Wed 10 Mar - 11:51

incik man kadang kadang battery weak pun boleh jadi cam tu..

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V15 - Nak kena piat telinga??? (8/3/10)

Post by fie on Wed 10 Mar - 11:56

terima kasih
ngah ajiz...jasa mu ku kenang...


p/s: sambil cium tangan....

ader program senam erobik/ poco2 utk kurangkan lemak diperut...
sape2 berminat sayer boleh call jurusenam...

fie

Posts : 1178
Join date : 20/01/2010
Age : 26
Location : hulu langat - kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V15 - Nak kena piat telinga??? (8/3/10)

Post by mat zzr on Wed 10 Mar - 11:57

UnoS wrote:man, normal lah tu.. enjin sejuk... kalau pepagi tarik choke sekali terus hidup... maknanya tak ade ape2 masalah... kalau pepagi tarik choke... 4 kali crank baru nak hidup... baru gi ejas valve...

mmg diagnos kau tetap yus...kan kau dah pakai zzr500 2 tahun..pagi pagi aku mmg kena tarik choke...tapi 4 kali crank baru boleh start...berapa kos nak ejas valve...?

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V15 - Nak kena piat telinga??? (8/3/10)

Post by mat zzr on Wed 10 Mar - 11:58

Adik Kecil wrote:incik man kadang kadang battery weak pun boleh jadi cam tu..

nanti aku check voltage bateri...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: BORAK V15 - Nak kena piat telinga??? (8/3/10)

Post by Sponsored content Today at 11:01


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 16 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum