Harga Spare Part ZZR1100 C1,C2,C3 Model (1990-1993)

View previous topic View next topic Go down

Harga Spare Part ZZR1100 C1,C2,C3 Model (1990-1993)

Post by Adik Kecil on Thu 4 Mar - 15:14

Harga September 09 - Febuary 10.

1. Brake Pad Depan brand V brake - rm120 kiri kanan siap pasang kat Munkeong Pandan Jaya
2. Stater relay original - rm90 di Pro Cycle Bkt. Mertajam
3. Brake Pad Belakang brand v brake- rm40 di Pro Cycle Bkt. Mertajam
4. Signal depan sebelah - rm125 di Pro Cycle Bukit Mertajam - rm160 di NKS Sentul
5. Mono shock after market YSS - rm1800 siap pasang di Munkeong Pandan Jaya
6. Stell Braided Hose untuk clucth - rm170 sekali kepala di Pro Cycle BM
7. K&N filter air filter - rm280 di ebay uk 10 hari sampai selepas order dari ein900-rm400 lebih harga di Malaysia
8.Tayar belakang bridegstone 021 180 17 inc - rm620 di Pro Cycle -rm608 di Mun Keong
9.Lampu HID h4 Hi/Lo 5000k kat malaysia takder jual - RM300 beli kat ein900 order china seminggu sampai.
10.Diaphram karburater - rm340 satu di Pro Cycle - rm400 di Kawasaki Sunrock
11.Rantai (EK x ring gold)dan Spoket (JT) satu set -rm580 di Mun Keong Pandan Jaya
12.Rantai (DID x ring gold) dan Spoket (JT) satu set - RM650 di Pro Cycle BM
13.Tayar hadapan Pirelli Diablo Strada (dah 13 bulan pakai tahan giler masih boleh pakai lagi 3 bulan) - rm550 di Moto Gear bandar Sri Permaisuri (Kedai Hj Azka)
14.Mentol depan OSRAM original - rm60 di Pro Cycle BM.
15.Cat moto design standards sekali frame dan enjin,rim -rm600 to rm700 di Pro Cycle BM.




Harga tahun 2005 - sekarang mungkin murah sikit

1. Dyno jet kit stage 1 - RM425 di Pro Cycle BM

bersambung.....

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga Spare Part ZZR1100 C1,C2,C3 Model (1990-1993)

Post by mat zzr on Thu 11 Mar - 14:12

Mun Keong, Pandan Jaya tak jauh dari rumah aku...boleh gak pi survey...

mat zzr

Posts : 8220
Join date : 20/01/2010
Age : 29

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga Spare Part ZZR1100 C1,C2,C3 Model (1990-1993)

Post by Bongxz on Mon 15 Nov - 22:29

Oi, berapa harga clutch motor zzr600,?
Sapa ada info tolong la kongsi..........

Bongxz

Posts : 1286
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga Spare Part ZZR1100 C1,C2,C3 Model (1990-1993)

Post by miehensem on Sun 21 Nov - 23:09

ni aku baru tukaq kat moto aku.. zzr1100 c3.. ( November 2010 )

oil seal kit ( kat brake pump ) satu set rm66.00 sekali upah. (megar fortune sp )
tayar depan.. battlax 021r sport touring - rm370 ( mega fortune sp )
autofan sensor - rm115 sekali pasang.. ( mega fortune prai )
service fork ( pair ) - rm260.00 ( mega fortune sp )
brake pad depan ( satu disk ) rm85.00 ( mega fortune sp )


miehensem

Posts : 102
Join date : 14/11/2010
Location : Sg.Petani

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga Spare Part ZZR1100 C1,C2,C3 Model (1990-1993)

Post by Bongxz on Mon 22 Nov - 0:26

aku br tukar clutch plate kat kedai kangkang depan dynasty hotel jln ipoh;

ZZR600 e model;
1. clutch plate = rm25/keping
2. upah rm35.

Bongxz

Posts : 1286
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga Spare Part ZZR1100 C1,C2,C3 Model (1990-1993)

Post by jimf on Mon 22 Nov - 10:01

aku baru beli baju hujan jenama honda.. siap ada logo dgn Honda sekali..
warna cun...merah biru... sepasang rm45... kt kajang..
kalu nk murah lagi ada rm25
kalu nak mahal lagi jenama givi rm80...

scratch (leh masuk kategori spare parts ke?..)

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga Spare Part ZZR1100 C1,C2,C3 Model (1990-1993)

Post by ali@kudid on Mon 22 Nov - 10:08

jimf wrote:aku baru beli baju hujan jenama honda.. siap ada logo dgn Honda sekali..
warna cun...merah biru... sepasang rm45... kt kajang..
kalu nk murah lagi ada rm25
kalu nak mahal lagi jenama givi rm80...

scratch (leh masuk kategori spare parts ke?..)

nnt moto pun tkr honda ke bang?

sape tau brape nilai rege signal depan sekenhen?

ali@kudid

Posts : 666
Join date : 26/01/2010
Age : 29
Location : klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga Spare Part ZZR1100 C1,C2,C3 Model (1990-1993)

Post by ManCaL on Mon 22 Nov - 10:34

ali signal dpn aku xtahu rega dia tapi dulu aku pnh tukau signal blkng ori@new kat nks rega RM28
mmgkin rega signal dpn dgn blng xjauh beza kot..

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga Spare Part ZZR1100 C1,C2,C3 Model (1990-1993)

Post by ali@kudid on Mon 22 Nov - 10:56

tp yg aku dgr kalo baru rege nye mencecah ratusan ringgit..

ali@kudid

Posts : 666
Join date : 26/01/2010
Age : 29
Location : klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga Spare Part ZZR1100 C1,C2,C3 Model (1990-1993)

Post by jimf on Mon 22 Nov - 11:22

ali@kudid wrote:
jimf wrote:aku baru beli baju hujan jenama honda.. siap ada logo dgn Honda sekali..
warna cun...merah biru... sepasang rm45... kt kajang..
kalu nk murah lagi ada rm25
kalu nak mahal lagi jenama givi rm80...

scratch (leh masuk kategori spare parts ke?..)

nnt moto pun tkr honda ke bang?

sape tau brape nilai rege signal depan sekenhen?

dah pakai honda dah pun... sodap...mantap.. enjin tahan...

________________________________________________________________________________________
Kitaorang, kitaorang aje laa... kitaorang tak suka kacau lu orang, tapi kalu lu orang kacau kitaorang, kitaorang bawa diri kitaorang la... "We are the ZZRianz Family"

jimf

Posts : 10472
Join date : 20/01/2010
Age : 52

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga Spare Part ZZR1100 C1,C2,C3 Model (1990-1993)

Post by ManCaL on Mon 22 Nov - 11:33

ali@kudid wrote:tp yg aku dgr kalo baru rege nye mencecah ratusan ringgit..

iyeke ali..compius aku...betul aku png beli yg baru ori lagi signal blkng rega sblh xsmp pun 50 inggit sblh cuba lr tanya kat kedai dulu brp rega

ManCaL

Posts : 2484
Join date : 01/04/2010
Age : 38
Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga Spare Part ZZR1100 C1,C2,C3 Model (1990-1993)

Post by Adik Kecil on Mon 22 Nov - 12:12

miehensem wrote:ni aku baru tukaq kat moto aku.. zzr1100 c3.. ( November 2010 )

oil seal kit ( kat brake pump ) satu set rm66.00 sekali upah. (megar fortune sp )
tayar depan.. battlax 021r sport touring - rm370 ( mega fortune sp )
autofan sensor - rm115 sekali pasang.. ( mega fortune prai )
service fork ( pair ) - rm260.00 ( mega fortune sp )
brake pad depan ( satu disk ) rm85.00 ( mega fortune sp )



incik boleh try kat pro cycle bm..rasanya dari harga yan incik beri tu...pro cycle bm murah sket kut...cubalah

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga Spare Part ZZR1100 C1,C2,C3 Model (1990-1993)

Post by furqaan on Mon 22 Nov - 13:03

Adik Kecil wrote:
miehensem wrote:ni aku baru tukaq kat moto aku.. zzr1100 c3.. ( November 2010 )

oil seal kit ( kat brake pump ) satu set rm66.00 sekali upah. (megar fortune sp )
tayar depan.. battlax 021r sport touring - rm370 ( mega fortune sp )
autofan sensor - rm115 sekali pasang.. ( mega fortune prai )
service fork ( pair ) - rm260.00 ( mega fortune sp )
brake pad depan ( satu disk ) rm85.00 ( mega fortune sp )



incik boleh try kat pro cycle bm..rasanya dari harga yan incik beri tu...pro cycle bm murah sket kut...cubalah

incik mie yang hensem... jagan sebut nama Mega Fortune kat depan adik kecik ... fobia laa.. asah pisau .. sembelih darah tak kluar...pi kat tempat pomen yg adik kecik syorkan ... keja cermat ..

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga Spare Part ZZR1100 C1,C2,C3 Model (1990-1993)

Post by Adik Kecil on Mon 22 Nov - 14:37

hehehe....sib baik abg furqan ado...takyah citer panjang panjang....tapi nak citer jugakla...dalam kata lain mega fortune tu penipu besar la......pomen dia tak reti apa pun...setakat rosak ja tukar barang.....no repair....harga plak main hentam saja...

incik try pi pro cycle bukit mertajam...lokasi dia kat sebelah kuil hindu jalan one way dari hospital bm.....pomen/tauke/kuli dia nama along....umur dekat 50 dah ......pi sana kata kat dia zaini TM rekemen...gerenti ok....

p/s: zaini TM tu takdak moto pun Laughing

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga Spare Part ZZR1100 C1,C2,C3 Model (1990-1993)

Post by furqaan on Mon 22 Nov - 14:48

kalau zaini TM romen rekomen .. ada diskaun laaaa..sebut jer nama teman tros rega jadi 2x ganda..

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga Spare Part ZZR1100 C1,C2,C3 Model (1990-1993)

Post by Adik Kecil on Mon 22 Nov - 14:52

sebut nama uncle furq terus foc

Adik Kecil

Posts : 1271
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga Spare Part ZZR1100 C1,C2,C3 Model (1990-1993)

Post by miehensem on Thu 25 Nov - 17:32

haha.. thanks adik kecil ngan uncle furqaan.. insyaallah esok juga aku pergi kat pro cycle tu.. sebelum ni ada dengar dah pasai kedai tu.. tp taktau kat mana.. ni dah tau.. esok kena p la jengok pomen tu.. hehe

thanks all..

miehensem

Posts : 102
Join date : 14/11/2010
Location : Sg.Petani

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga Spare Part ZZR1100 C1,C2,C3 Model (1990-1993)

Post by izuan1977 on Thu 27 Jun - 16:23

Salam bro2 otai,
Tumpang tanya. Mana boleh dpt second hand/recond clutch basket (complete set) untuk ZX11/ZZR1100 kat KL? Saya ada sebiji ZX11D terbengkalai untuk dibaik pulih, mangkuk clutch pecah daa. Agak2 kalau repair berapa cost? Boleh call saya kalau ada good news, tq.

Wassalam,
-Izuan (Ampang, KL)-
0167225886

izuan1977

Posts : 2
Join date : 22/04/2013

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga Spare Part ZZR1100 C1,C2,C3 Model (1990-1993)

Post by miehensem on Tue 2 Jul - 19:07

bro try ushar dlm ebay.. rasanya benda tu tak mahai sgt la..

saya pun la ni dok shopping barang zx11 ni dlm ebay je.. murah.. cuma tunggu dlm 2 minggu barang baru sampai.

miehensem

Posts : 102
Join date : 14/11/2010
Location : Sg.Petani

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga Spare Part ZZR1100 C1,C2,C3 Model (1990-1993)

Post by faizal_bulat on Wed 17 Jul - 16:17

otai part bole tolong kot..hehehe

faizal_bulat

Posts : 3912
Join date : 20/11/2010
Location : Senawang/Nilai/Putrajaya/Selayang

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga Spare Part ZZR1100 C1,C2,C3 Model (1990-1993)

Post by Sponsored content Today at 18:12


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum