salam 1 malaysia

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

salam 1 malaysia

Post by F4iring on Mon 1 Mar - 14:43

salam,
saya irwan, umur 36 tahun, sekarang menetap di bandar bukit mahkota bangi....ingin berkenalan dengan semua bikers....sila beri tunjuk ajar.....

Statistics
Our users have posted a total of 6000 messages
We have 80 registered users
The newest registered user is F4iring

F4iring

Posts : 24
Join date : 01/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: salam 1 malaysia

Post by furqaan on Mon 1 Mar - 14:47

Welcome......salam 1 malaysia@zzrian tuan f4iring... nak berkenalan sila la kontek kak kamalia ... untie ammm... derang peramah tau ...

furqaan

Posts : 3089
Join date : 20/01/2010
Age : 78
Location : Port klang , Sungai petani , Senai laa pulak ..

View user profile

Back to top Go down

Re: salam 1 malaysia

Post by Raziskov on Mon 1 Mar - 15:11

Wellkone bro irwan a.k.a F4iring..
jangan memalu masuk sini...buat mcm rumah sendiri..
cuma kitarang motor kecik dan dah nak reput jer...segan sikit ngan F4i en.irwan punya...

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: salam 1 malaysia

Post by F4iring on Mon 1 Mar - 15:36

furqaan wrote:Welcome......salam 1 malaysia@zzrian tuan f4iring... nak berkenalan sila la kontek kak kamalia ... untie ammm... derang peramah tau ...

thanks bro...
kak kamalia yer....yg mana satu tuuu.....hehehe

F4iring

Posts : 24
Join date : 01/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: salam 1 malaysia

Post by F4iring on Mon 1 Mar - 15:38

Raziskov wrote:Wellkone bro irwan a.k.a F4iring..
jangan memalu masuk sini...buat mcm rumah sendiri..
cuma kitarang motor kecik dan dah nak reput jer...segan sikit ngan F4i en.irwan punya...

sekian

segan dengan F4i yer...hehehe
tupai o aku guna wat ulangalik keja jer....nasib baik tak reput lagi....hahaha

F4iring

Posts : 24
Join date : 01/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: salam 1 malaysia

Post by Raziskov on Mon 1 Mar - 15:44

F4iring wrote:
Raziskov wrote:Wellkone bro irwan a.k.a F4iring..
jangan memalu masuk sini...buat mcm rumah sendiri..
cuma kitarang motor kecik dan dah nak reput jer...segan sikit ngan F4i en.irwan punya...

sekian

segan dengan F4i yer...hehehe
tupai o aku guna wat ulangalik keja jer....nasib baik tak reput lagi....hahaha

perghh..F4i ade..tupai o ade..kayo2..
jemput ke majlis bacaan Yassin utk arwah Muzaffar bro..tapi kali ni buat kat Rawang..

sekian

Raziskov

Posts : 4418
Join date : 23/01/2010
Age : 40
Location : Shah Alam - Melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: salam 1 malaysia

Post by ManRoti on Mon 1 Mar - 16:42

F4iring,
jom pekena teh tarik kat area Bangi, Kajang, Putrajaya... kalau free kontek kitaorang... nombor HP kami ader kat dalam Thread "Zzrianz rider Listing"

Nanti TTS official Zzrianz Jumaat Malam kat Shah Alam boleh kita konvoi ramai2 kesana dari Shell Sg. Ramal RV 10:30pm. Ape-ape hal SMS dulu untuk konperm. Tq

Ahli2 yg selalu aktif TTS kat area bangi-kajang-putrajaya.
1) YB jimf
2) Kamal-kamalia
3) tokmisai ZX2
4) Dr. Fie
5) che lan
6) abg bosar
7) afaris
Cool manroti

ManRoti

Posts : 89
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: salam 1 malaysia

Post by adambikers on Mon 1 Mar - 18:17

salam abg f4iring..
cam kenal je nick name ni.. hehehe..
geng laju ulu yam+bukit tinggi ni..
Wink selamat berkenalan, saya adam

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: salam 1 malaysia

Post by F4iring on Tue 2 Mar - 16:31

Raziskov wrote:
F4iring wrote:
Raziskov wrote:Wellkone bro irwan a.k.a F4iring..
jangan memalu masuk sini...buat mcm rumah sendiri..
cuma kitarang motor kecik dan dah nak reput jer...segan sikit ngan F4i en.irwan punya...

sekian

segan dengan F4i yer...hehehe
tupai o aku guna wat ulangalik keja jer....nasib baik tak reput lagi....hahaha

perghh..F4i ade..tupai o ade..kayo2..
jemput ke majlis bacaan Yassin utk arwah Muzaffar bro..tapi kali ni buat kat Rawang..

sekian

rawang yer....emmmm...tak confirm lagi ni...
bapa arwah tu kawan baik saya....

F4iring

Posts : 24
Join date : 01/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: salam 1 malaysia

Post by F4iring on Tue 2 Mar - 16:33

ManRoti wrote:F4iring,
jom pekena teh tarik kat area Bangi, Kajang, Putrajaya... kalau free kontek kitaorang... nombor HP kami ader kat dalam Thread "Zzrianz rider Listing"

Nanti TTS official Zzrianz Jumaat Malam kat Shah Alam boleh kita konvoi ramai2 kesana dari Shell Sg. Ramal RV 10:30pm. Ape-ape hal SMS dulu untuk konperm. Tq

Ahli2 yg selalu aktif TTS kat area bangi-kajang-putrajaya.
1) YB jimf
2) Kamal-kamalia
3) tokmisai ZX2
4) Dr. Fie
5) che lan
6) abg bosar
7) afaris
Cool manroti

selalunyer kitorang dari terjahbikerz minum2 tts kat bangi kopitiam, seksyen 9, bb bangi pd hari rabu....tapi bukan selalu ler....

tts kat shah alam yer....emmmm...insyallah...

F4iring

Posts : 24
Join date : 01/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: salam 1 malaysia

Post by F4iring on Tue 2 Mar - 16:35

adambikers wrote:salam abg f4iring..
cam kenal je nick name ni.. hehehe..
geng laju ulu yam+bukit tinggi ni..
Wink selamat berkenalan, saya adam

thanks...mana der laju....hehehe
kat forum sini, bro beruangkutub tak register ker....hehehe

F4iring

Posts : 24
Join date : 01/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: salam 1 malaysia

Post by adambikers on Tue 2 Mar - 17:01

setakat ni tak register lagi kot incik f4iring..
kalau bukak forum sangria maybe dia register kot.. hehehe..
mampos aku kalau beruangkutub baca nih Wink

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: salam 1 malaysia

Post by ManRoti on Wed 3 Mar - 1:52

selalunyer kitorang dari terjahbikerz minum2 tts kat bangi kopitiam, seksyen 9, bb bangi pd hari rabu....tapi bukan selalu ler....

==========================================
Nak tanyer Skit F4iring,
terjahbikerz ni geng moto laju yg lampu blkg tajam tuu ker?
kalau geng moto laju, segan ler skit nak join

Moto saya tak selaju moto2 tersebut... tak per ker?

Nanti sembang2 citer pasal trek, saya akan ketinggalan...

ManRoti

Posts : 89
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: salam 1 malaysia

Post by F4iring on Wed 3 Mar - 8:05

ManRoti wrote:selalunyer kitorang dari terjahbikerz minum2 tts kat bangi kopitiam, seksyen 9, bb bangi pd hari rabu....tapi bukan selalu ler....

==========================================
Nak tanyer Skit F4iring,
terjahbikerz ni geng moto laju yg lampu blkg tajam tuu ker?
kalau geng moto laju, segan ler skit nak join

Moto saya tak selaju moto2 tersebut... tak per ker?

Nanti sembang2 citer pasal trek, saya akan ketinggalan...

apa masalah nyer....join jer....yang takder moto pon join terjahbikerz....hehehe
klik kat bawah ni....
http://www.terjahbikerz.com/

nak tahu lebih lanjut pasal terjahbikerz.....sama jer macam forum2 moto yg lain....

"Terjahbikerz Rules & Regulation
Salam dan Selamat Sejahtera,
Bagi semua warga forum, selamat datang diucapkan ke forum komuniti TerjahBikerz.com.
Tidak ada bezanya berkomuniti di dalam forum ini dengan berkomuniti di alam nyata, samada di rumah, di pejabat atau di kawasan kediaman anda. Sifat saling menghormati, kejujuran dan keikhlasan adalah teras di dalam mana-mana perhubungan.

Selepas anda mendaftar, anda akan mula berforum tentang pelbagai topik dan pandangan. Jadi, sebelum itu adalah baik jika dapat diperkenalkan diri secara jujur dan ikhlas. Berikut adalah langkah-langkah yang perlu di ambil bagi menjadi seorang ahli forum yang berhemah:

1. Mendaftar untuk log in.
2. Menggunakan nickname yang tidak membawa maksud yang tidak baik.
3. Sediakan gambar rekaan anda dengan saiz 600x250 untuk dijadikan signature anda. Di dalam gambar tersebut sila letakkan gambar wajah anda dengan jelas. Identiti anda di dalam forum ini dapat dilihat oleh ahli lain melalui signature @ siggy anda.

4. Selepas itu sila masuk ke thread Introduction bagi memperkenalkan diri agar kehadiran anda disedari oleh semua terutama yang telah mendaftar lebih awal daripada anda.

5. Mulakan berforum dengan bersopan-santun. Jangan sesekali terus ‘menyampuk’ sesuatu perbualan tanpa memberi salam. Mungkin dilihat ahli lain yang berforum agak mesra, usik mengusik dan agak ‘ganaz’. Kemungkinan besar mereka ini telah saling kenal-mengenali antara satu sama lain.

Walaupun forum ini bebas dan terbuka, adalah dinasihatkan melayari perbincangan-perbincangan yang telah wujud. Sebelum mengemukakan topik perbincangan baru, sila baca dahulu topik-topik lama supaya tidak mengulangi soalan yang sama.

Komuniti ini bukan sahaja berforum tetapi juga sering berjumpa untuk TTS (Teh Tarik Session) dan pelbagai aktiviti lain. Anda juga dialu-alukan untuk menyertai semua aktiviti dalam thread Events dan Rides mengikut kelapangan masa masing-masing. Anda juga boleh merancang dan bertindak untuk menganjurkan apa-apa aktiviti.
Pelbagai ilmu pengetahuan boleh dikongsi bersama. Setiap pandangan di dalam forum ini amat dihargai.

Akhir kata, selamat berforum dan manfaatkanlah kemudahan ini untuk kebaikan bersama.
Wassalam."

F4iring

Posts : 24
Join date : 01/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: salam 1 malaysia

Post by adambikers on Wed 3 Mar - 8:08

geng terjahbikerz ni moto yg bontot tak tajam pon laju la manroti

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: salam 1 malaysia

Post by xxx on Wed 3 Mar - 10:56

welcome2...

xxx

Posts : 795
Join date : 19/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: salam 1 malaysia

Post by F4iring on Wed 3 Mar - 13:59

xxx wrote:welcome2...

thanks bro...

F4iring

Posts : 24
Join date : 01/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: salam 1 malaysia

Post by tok wan on Wed 3 Mar - 14:26

salam...
kawe raso pernah jupo nga bro ni kt umah arwah mus...
apo2 pun slmt dtg ke umah baru kami..
umah je baru tapi moto dah reput...

tok wan

Posts : 441
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: salam 1 malaysia

Post by ManRoti on Wed 3 Mar - 14:32

Camgini kena upgrade enjin jadikan ZZR 250 jadi ZZR250Ti aku baru dapat kejar... untuk cium asap... T = Turbo ; i = injection...

F4iring,
Aper-aper pun aku akan cuba join TerjahBikers malam ni nak tengok ader chemistery tak?
Malam ni malam rabu kan... Ptg ni abg bosar ajak amjal jam 6 pm lepas tuu aku akan ke bangi kopitiam sect 9. Kul 10pm.
Ader nak kene bawak apa2 pengeras tak untuk ice breaking tuu?
Very Happy

Nota kaki: Join kedua2 group tak per kan? Lagi ramai geng...1 Malaysia.

ManRoti

Posts : 89
Join date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: salam 1 malaysia

Post by adambikers on Wed 3 Mar - 17:58

Nak join 150 group pon takpe, sebab kita sume ada minat yg sama.. Minat pada motosikal.. Yeahhh

adambikers

Posts : 2914
Join date : 20/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: salam 1 malaysia

Post by F4iring on Fri 5 Mar - 7:27

tok wan wrote:salam...
kawe raso pernah jupo nga bro ni kt umah arwah mus...
apo2 pun slmt dtg ke umah baru kami..
umah je baru tapi moto dah reput...

selamat berkenalan bro....memang ada datang masa korang buat majlis doa selamat kat rumah arwah...
tahniah atas rumah baru ni....memang cantik....

F4iring

Posts : 24
Join date : 01/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: salam 1 malaysia

Post by F4iring on Fri 5 Mar - 7:30

ManRoti wrote:Camgini kena upgrade enjin jadikan ZZR 250 jadi ZZR250Ti aku baru dapat kejar... untuk cium asap... T = Turbo ; i = injection...

F4iring,
Aper-aper pun aku akan cuba join TerjahBikers malam ni nak tengok ader chemistery tak?
Malam ni malam rabu kan... Ptg ni abg bosar ajak amjal jam 6 pm lepas tuu aku akan ke bangi kopitiam sect 9. Kul 10pm.
Ader nak kene bawak apa2 pengeras tak untuk ice breaking tuu?
Very Happy

Nota kaki: Join kedua2 group tak per kan? Lagi ramai geng...1 Malaysia.

kitorang selalu terjah last minit....bukan selalu gak buat tts....memang tts kat merata tempat...
selalu xtvt or tts akan diupdate dalam forum....so kena selalu bukak forum ler....hehehe

F4iring

Posts : 24
Join date : 01/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: salam 1 malaysia

Post by F4iring on Fri 5 Mar - 7:30

adambikers wrote:Nak join 150 group pon takpe, sebab kita sume ada minat yg sama.. Minat pada motosikal.. Yeahhh

setujuuuu........ Very Happy

F4iring

Posts : 24
Join date : 01/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: salam 1 malaysia

Post by Chef Bob on Fri 5 Mar - 14:54

welkome incik efempatiring....... What a Face

Chef Bob

Posts : 492
Join date : 20/01/2010
Location : SUNGEI BISI-KAJANG-BENTONG

View user profile http://zzrianzoldskool.forumotion.com

Back to top Go down

Re: salam 1 malaysia

Post by F4iring on Fri 5 Mar - 14:57

ChefBob_DrBig wrote:welkome incik efempatiring....... What a Face

thanks bro....

F4iring

Posts : 24
Join date : 01/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: salam 1 malaysia

Post by Sponsored content Today at 4:23


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum